Evde Vücut Geliştirme İle İlgili Sorularım..

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan rewind
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

rewind

Üye
öncelikle merhaba.
1 haftadır Flexor hocanın evde dumbell ile çalışma programını yapıyorum ağırlık sehpası kapı barfiksi ve 5kg lık 2 tane dumbell'ım var.1 ay sonra spor salonuna başlayacagım bu 1 ay'ı iyi değerlendirmek istiyorum.boyum 1.84 kilom 82 (96 dan düştüm kısa bir süre içerisinde) göbek ve göğüs kısmında biraz yağ var.

sorularım şunlar.
1-haftada dört gün tamamlayacak şekilde program var burada yani 1. gün göğüs-kol 2. gün omuz-arka kol-3.gün sırt 4.gün bacak , yalnız ben 5 gün çalışıyorum haftada sizce 5. güne ne eklemeliyim karın egzersizleri mi yapmamı önerirsiniz?

2-barfiks çekemiyorum kapı barfiksi çok dar oldu(sandalye bile sıgmıyor) onun yerine yapabilecegim hareketler var mı ?

3-mesela sırt gününde başka hareketler yapmayı denedim ama hareketlerin sırası önemli midir neye göre yapmam gerekli bu sıralamayı eğer önemliyse.

4-ağırlık antrenmanlarından sonra ip atlıyorum kardiyo için . yanlış bilmiyorsam interval antrenmanları kısa sürede daha çok kalori yaktırıyor.ip atlamayla interval program nasıl birşey yapabilirim bunun hakkında da yardıma ihtiyacım var.

5-beslenme olarak:antrenmandan sonra süt - lor peyniri yağsız ton balığı + evdeki yemeklerden yerim genelde sağlıklı yemekler oluyor.sabah kahvaltıda 2 yumurtalı omlet lor peyniri yeşil çay 3 zeytin yiyorum.öğle yemeği okulda yiyorum.sizce okulda pilav veya makarna verdiklerinde ki her gün veriyorlar almalı mıyım (biraz fazla yağlı oluyor yalnız)?

6-bacak antrenmanından sonra soğuk suyla duş alın diyorlar bunun nedeni nedir açıklar mısınız lütfen ve ne kadar soğuk :) ?


şimdilik bu sorunlarla uğraşıyorum yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.
 
arkadaşlar hiç fikri olan yok mu özellikle 1. ve 4. sorularım çok önemli ve acil yanıt lazım. yanlış birşey yapmak istemiyorum
 
4. soruna bildigim kadarıyla yardımcı olmaya çalışayım Eğer İp atlıyor isen O ip atlamayı on plana almalısın Cunki : Vucudun ısınmış vaziyette olur ve daha hızlı kan (oksıjen) gitmiş olacakdır kaslarına buda antremanındaki performansı azda olsa etkiler yani soğuk vücut la sıcak vücut bir değildir sende farkındasındır bunun İp atlamayı ornek 10 dk yapıyosan 10 dk ant oncesı + antreman + ant sonrası 2 dk daha ip atla sonra Hafif proteın k.hidrat Soğuk bir duşa gir :D Süper olur . bomba gibi olursun kardeşm
 
antrenmana başlamadan ip atlıyorum zaten ısınmak için benim sorum antrenmandan sonra ne kadar ip atlamalıyım iyi bir kardiyo sayılabilmesi için
 
ayrıca lor peyniri düzgün bulamıyorum heryerde 18gr yağlı lor'lar var diyet lor diye birşey buldum peynirci baba diye biryerde ama proteini az olur dedi adam.
 
kaç gün oldu konuyu açalı sadece 1 kişi yardımcı oldu.merak ediyorum yardımcı olamıyor musunuz yoksa takmıyor musunuz ?
 
Back
Yukarı