Evde Vücut Ağırlığıyla Spor Yapma

angulo

Üye
Merhaba.
Öncelikle kendimden bahsetmem gerekirse; 25 yaşındayım ve bir miktar kilo fazlam var gibi. Daha doğrusu, vücut kitle indeksinde normal seviyede gözüküyorum ancak gelin görün ki hiç spor yapmadığım için göbeğim var (çok kısa sürede 10 kilo verdim bu arada, sırf yemeyerek ve aç kalarak; şimdi normal kilodayım). Bunu spor yaparak dengeleyeyim dedim. Tabii spor salonu hem vakit olarak hem de azimsiz ben için son derece gereksiz olacak, başlasam bile bırakırım. O yüzden evde basit hareketleri sürekli yapmak daha mantıklı geldi. Amacım; sadece az buçuk vücudumu şekle sokabilmek. Kilo alsam bile gidip göbeğime birikmesin kilolar. Bunu da anca kas kütlemi arttırarak sağlarım diye düşündüm, fikir alayım dedim.

Kod:
http://www.******.com/evde-nasil-spor-egzersiz-yapilir.html
Bu sayfayı inceledim ilk olarak. Şöyle basit bir program oluşturdum;

Haftada 3 gün olmak üzere;
8 Çömelme Hareketi
8 Şınav
8 Mekik
8 Bir Bacak Önde Çökme Hareketi
8 Superman

Bu program tüm kas gruplarını çalıştırır diye umdum ama sorayım dedim :) Herhalde 30 dk. de yeterli olacaktır bu program için. Ancak 8 adet çok az gibi geldi. Yeni başlayan biri için öneriniz nedir?

2 set yani 2x8 ya da 3x8 mi önerirsiniz?
Ya da yukarıdaki hareketlerden bazılarını çıkarıp diğerlerini eklememi de önerirseniz yapabilirim.
Haftada 3 gün uygun mudur? Pazartesi yapıp salı dinlenme şeklinde...

Amacım 30 dk. civarı harcayarak tüm kas gruplarını azar azar da olsa çalıştırıp bir şekilde vücudu az buçuk forma sokabilmek. Şu an 0 spor yaptığımı düşünürsek ne yapsam kar.

sana tavsiyem direnç lastiği barfiks barı veya dumbell alman fakat acelem yok diyosan hergün bir bölge çalıştır misal pazartesi:kol salı: karın çarşamba:göğüs gibi ama dediğim gibi barfiks barı özellikle çok faydalı olur

Back
Yukarı