Evde Vücut Ağırlığı İle Yapılabilecek Ant. Programı

Scoobz

Üye
Evde Vücut Ağırlığı İle Yapılabilecek Ant. Programı nasıl olur?

Kış bitene kadar evde calısmayı düşünüyorum salon uzak olduğundan her defasındada otobüs parası ile cok fazlaya geliyor, yürüyerekte gidersem üşütüyor hasta oluyorum, evde calısmayı düşünüyorumda önerebileceğiniz ev vücut calısması varmı?

vücudum suan fit , kilo almaya calısıyorum.

Şınav ve mekik hakkında program tavsiyelerinizi bekliyorum.
İki adette 4kg dambıl var onlarlada triceps ve omuz yana açış çalışabilirim sanırım.

Son düzenleme:
şınav mekik barfix dicem ama bunlar çok alışıla geldik şeyler :)

Şınavlarını 3 set max.tekrar yapmanı öneririm ben.

Barfix tabiki en az 8 olmalı 8 cekemezsen ayaklarının altına bir tabure koy hafif destek al sağlıklı bir barfix olur.

Mekik ise beliri hareketlerle fakat son seti max. yap derim :)

Birde bunu buldum istersen bir bak ;

http://www.******/index.php?d=1789

PTZ-CRŞ-CUMA çalışıp şöyle bir antreman yapmayı düşündüm?
---------------------------------
Geniş tutuş şınav YUMRUK ÜSTÜ 3x
Dar tutuş şınav 3x
Göğüs dambıl fly 3x
Omuz yana açış 3x
Dambıl triceps 3x
Dambıl curl 3x
Bilek curl 3x
Crunch 3x
Çakı 3x

Göğüs ,omuz ve şınavlar 10 tekrar yapacağım

Mide hareketinde ise 15 tekrar. İlgin için saol

şınav 10 tekrar kanımca yetersiz kalır onu 20 ya da 25 yapmalısın bence. kış bitene kadar evde haftanın 3 günü bütün bölgeleri 2 hareketle çalışsan korursun. ama bir gelişim bekleme sonuçta daha önce salonda deneyimin var ve evdeki program ne yaparsan yap hafif kalcaktır. kilo almak bu yönden problem ama en azından kış bitiminde kaldığın yerden devam edebilirsin.ama bence salona devam et çünkü hacim kazanma ve kilo almak için en doğru zaman kış mevsimidir. vesselam..

gogus için sınav ve dips yap. barfiks daha cok kanatları etkiler. bir miktarda ust gogsu etkiler. dambılaar var anladığım kadarıyla . dumbellarla yana acma hareketini uygula. kolları zaten dumbellarla calısabilirsin. sorun yok. beslenmede duzgun olursa. fit bir goruntu elde edersin. ancak dumbell plakaların yeterliyse. dumbell pressle oldukça iyi gelişmeler elde edebilirsin gogus bolgesinde.

Kardeş benim salona gitmem neredeyse imkansiz.evde benim spor aletlerim var.2 adet kisa bar,1 adet uzun bar,parçali 30 kg ağirlik,ve 2 adet 10 kg ağirlik,2 adet 7,5 kg ağirlik,2 adet 5kg ağirliğim var.ayrica bençh pres makina,barfik çekme yerim var.isinma aşamasini geçtim ve iyi bir proğrama ihtiyacim var yardimci olursaniz sevinirim.

Kardeş benim salona gitmem neredeyse imkansiz.evde benim spor aletlerim var.2 adet kisa bar,1 adet uzun bar,parçali 30 kg ağirlik,ve 2 adet 10 kg ağirlik,2 adet 7,5 kg ağirlik,2 adet 5kg ağirliğim var.ayrica bençh pres makina,barfik çekme yerim var.isinma aşamasini geçtim ve iyi bir proğrama ihtiyacim var yardimci olursaniz sevinirim.

Yaş boy kilo vücut yağ oranı bilgilerini ver yada bir kaç fotoğraf ekle yardımcı olunur, ama kendi vücudun hakkında bilgi vermeden sana nasıl antreman programı yazılabileceğini kimse bilmez.

o zaman forumu iyice dolas evde yapılabilecek egzersiz ve programlar orada zaten mevcut. onun dısında kilolar yeterliyse sayet gayet iyi çalışılabilir.

Vücut Ağırlığı İle Çalışma Programı

Değerli vücut geliştirmeciler

Forumda yeni başlayanlar için dumbellar ile evde yapılabilecek program var fakat vücut ağırlığı ile yapılabilecek bir program yok bu eksiklik giderilse çok iyi olur yardımlarınızı ve değerli görüşlerinizi bekliyorum

yardımcı olalım:

-omuz kol germesi...( 1 dakika)
-ısınma ,kültür fizik (minimum 5 dakika, zıplama, omuz,kol, boyun çevirme ) )

-crunch (mide ) 2 x 15-20 tekrar
-çakı (mide) 2 x 10-15 tekrar
-eller ensede çömelme 2 x 10 tekrar
-kalf hareketi 2 x 12 tekrar
-barfiksi normal tutuş 2 x 8 tekrar (yapamıyorsanız ayaklara sandalye koyun ) 2 x 8 tekrar
-normal genişlikte şınav 2 x 8-10 tekrar
-barfiksi dar ve ters tutuş 2 x 8 tekrar
-2 sandalye arası paralel dips (yapamıyorsanız yine ayakları yere koyun) 2 x 8 tekrar
-yastık alın, orta sertlik ,pençelerinizle sıkıp kapatın 2 x 20 tekrar (önkol, bilek ,pençe)

-esneme ( 3-5 dakika)

ilk 2 hafta sonra hareketi 3 sete , ilk 2 ay sonra hareketi 4 sete çıkarabilirsiniz...

daha sonra "yay ,labut, dambıl " vb düşünebilirsiniz ,ya da aletsiz hareket varyasyonlarına geçebilirsiiniz...)

yardımcı olalım:

-omuz kol germesi...( 1 dakika)
-ısınma ,kültür fizik (minimum 5 dakika, zıplama, omuz,kol, boyun çevirme ) )

-crunch (mide ) 2 x 15-20 tekrar
-çakı (mide) 2 x 10-15 tekrar
-eller ensede çömelme 2 x 10 tekrar
-kalf hareketi 2 x 12 tekrar
-barfiksi normal tutuş 2 x 8 tekrar (yapamıyorsanız ayaklara sandalye koyun ) 2 x 8 tekrar
-normal genişlikte şınav 2 x 8-10 tekrar
-barfiksi dar ve ters tutuş 2 x 8 tekrar
-2 sandalye arası paralel dips (yapamıyorsanız yine ayakları yere koyun) 2 x 8 tekrar
-yastık alın, orta sertlik ,pençelerinizle sıkıp kapatın 2 x 20 tekrar (önkol, bilek ,pençe)

-esneme ( 3-5 dakika)

ilk 2 hafta sonra hareketi 3 sete , ilk 2 ay sonra hareketi 4 sete çıkarabilirsiniz...

daha sonra "yay ,labut, dambıl " vb düşünebilirsiniz ,ya da aletsiz hareket varyasyonlarına geçebilirsiiniz...)
Bu hareketlerin hepsi bir günde mi olacak ve haftada kaç gün

pull up çeşitleri
paralel ve chest dips çeşitleri
push up çeşitleri
karın egzersizleri

bunları ve hatta daha fazlasını forumda defalarca yazdım ama evet yani adam haklı evde vücut ağırlığıyla çalışmayla ilgili bir başlık yok
ama vücut ağırlığıyla bi yere kadar gidilebilir ve kabul etmeliyizki her bölgede etkili bir şekilde çalıştırılamaz

Arkadaşlar program yazabilecek yok mu

Bir çok kişi benim gibi salona gitme imanı bulamıyor.Okul yurt sınav vs

aga seni anlıyoruz ama buna benzer başlıklar açtın bizde yardımcı olmaya çalıştık hatta aynı başlığı iki gün önce biri yine açmıştı , eminim yakında vücut ağırlığı ile idman programı konulur foruma

Back
Yukarı