arkadaşlar, geçtiğimiz günlerde televizyonda prof canan karatay hocadan sütlü biber turşusu diye bir tarif duydum.
bir cam kavanoz içine, 1 litre süt ile bir miktar biber koyuyorsunuz. tahmini 3 hafta sonra, yemeye hazır hale geliyor.
yalnız turşunun içine koyduğumuz o 1 litre süt, 3 hafta sonra tamamen "LOR" oluyor. lor zaten yapımı kolay bir peynirdir ama, bu şekilde baya kolay oluyor.
bilindiği gibi lor içinde çok fazla ve kaliteli protein var. markette açık lorun kilosu 6 tl, muratbey lor ise 10 tl. ama bu şekilde kendimiz yaptığımızda 2 tlye mal ediyoruz. 1 kilo lor içinde nerden baksanız 190 gram protein var. ve 2 tlye bu kadar protein başka hiçbir yolla alınmıyor.
ancak o kavanoz içine süt biber harici bişey daha konuyordu, sirke yahut limon... tama hatırlamadım. bilenler varsa lütfen aktarsın.
bir de bugne kadar aldığım loru, bir türlü damak zevkime hitap edecek hale getiremedim,
sizler nasıl ne şekilde yiyorsunuz?
bir cam kavanoz içine, 1 litre süt ile bir miktar biber koyuyorsunuz. tahmini 3 hafta sonra, yemeye hazır hale geliyor.
yalnız turşunun içine koyduğumuz o 1 litre süt, 3 hafta sonra tamamen "LOR" oluyor. lor zaten yapımı kolay bir peynirdir ama, bu şekilde baya kolay oluyor.
bilindiği gibi lor içinde çok fazla ve kaliteli protein var. markette açık lorun kilosu 6 tl, muratbey lor ise 10 tl. ama bu şekilde kendimiz yaptığımızda 2 tlye mal ediyoruz. 1 kilo lor içinde nerden baksanız 190 gram protein var. ve 2 tlye bu kadar protein başka hiçbir yolla alınmıyor.
ancak o kavanoz içine süt biber harici bişey daha konuyordu, sirke yahut limon... tama hatırlamadım. bilenler varsa lütfen aktarsın.
bir de bugne kadar aldığım loru, bir türlü damak zevkime hitap edecek hale getiremedim,
sizler nasıl ne şekilde yiyorsunuz?