Valla 50 kilo ile dumbellı silkeledim ( yaylanmasını sağlayıp kırmaya, daha doğrusu plastik kaplamasını parçalamaya çalıştım ) ne esnedi ne kırıldı. Fiyatı da çok ucuz olduğu için tırstım açıkçası, ama koyvermedi kendini.

O açıdan sağlam.
Artı özelliği var, tutacak yeri daha kalın, fat bar ayarında, o yüzden normal demirin yerine hep bunu kullanıyorum, çok güzel kavranıyor, ellerim de büyüktür biraz, o açıdan çok avantajlı.
Dumbell curl'ü bilek çevirp yapıyorsan sıkıntı yok. Yani icraya başlarken havada çeviriyorsan sıkıntı yok.
36'lığa göre ilk icradaki bilek çevirme hareketini biraz geç yapacağın ( bacağına değmeden kurtarmak için) da bir gerçek, ama 10luk plaka ile bicepsi tam kasamayacağın ( icra omuzuna plaka değdiği için erken biter) da bir gerçek. Supinatoru 1 saniye sonra kullanmak çok fark yaratmaz diye düşünüyorum.
Ama aşağıdaki gibi bir scott gibi hareketlerde icrada sıkıntı çıkarır. Öte yandan olimpik dumbell bar'lar 52 cm, yani daha uzunları da var.
[DOUBLEPOST=1423133161][/DOUBLEPOST]Yine bir ek yapayım, bu barlar, ucuz barlar.
Plastik kaplı çimento plakalar çok yer kapladığı için onlar için tasarlanmış barlar. Somunları yüksek ağırlık için tasarlanmamış. hemen kırılıyor. YOKLUKTAN kullanıyoruz yani.