Evde Deadlift & Air Squat Çalışmam

umut-

Üye
Evde sadece 80 kg civarı ağırlığım olduğu için şu an ağırlık arttıramıyorum squat da da denge sıkıntım olduğu için şu an ağırlıksız yapıyorum

sakatlanma niye sakatlanasın? hareketin videolarını izle. bak ben de bu deadlifte başlayalı daha 1-2 ay oldu ama bariz şekilde hata gördüm. bel çok kıvrılıyor, bir de yerden ağırlığı kaldırırken bir yaylanma oluyor, işte orası çok sakat. mazallah bir kitlense, 6 ay dambıla yaklaşamazsın

sağ elimle enseme yakın bir yerleri ovuyorum görmüşsündür ... enseme yakın bir noktaya kemiğin dibine bir sancı girdi ilk 2-3 kaldırışımda akıllara zarar ii sonda geçti gitti ...

benim de ensemde aynı noktaya daha önce bir acı kitlenmişti. lateral raise yaparken... anında kiloları 3er 4er düşürdüm. hiç gerek yok sakatlanmaya. yavaş yavaş arttırmak iyidir.

geçen hafta deadlift 50 kilonun ardından 60 girdim, belimi zorladı. yani kas ağrısı dışında, o gün başka bir ağrı hissettim. bu hafta 60 yerine 56 yaptım. zorladı, ama belimi değil, hakikaten kası zorladı. haftaya 58 yaparım, 2 hafta sonra 60 yaparım, 1 ay sonra 64 olur... arkamızdan kovalayan yok :)

benimde şu an sadece kas ağrım var şükür .... nasıl becerdim bilmiyorum ön kolda yani bileklerle dirseklerin arasında ağrı yakaladım ?? neden ağrıyor bilmiyorum ama ağrıyor

Belin duzgun degil
Kaldirista ve indiriste bacaktan destek almazsan sakatlanabilirsin

umut arkadaşım bu hareket çok güzel bir harekettir oldukça da etkili programına eklemiş olman güzel ancak hareketin formunu çok ama çok yanlış yaptığını düşünüyorum, internetten iyice araştırmalısın benim gördüğüm yanlışlar
1- dizleri hiç kırmıyorsun çok yanlış,
2- arkadaşında söylediği gibi kafan yere bakıyor ki buda yanlış aslında bu birinci yanlışında doğrultulu dizlerini kırıp bacaklarına ve vücuduna düzgün açıyı vermediğin sürece kafanın öne bakmasını düşünemeyiz değilmi :)
ayrıca harekette düzgün formu oluşturabilmek için biraz daha yüksek plakalar kullanmalısın eğer ağırlığı almak için dizlerini gereğinden fazla kırarsanda bu seferde hareketin ön bacak kaslarını daha çok vuracaktır buda hareketin amacını aşar evde çalıştığını söylemissin kitap tahta parçaları gibi şeylerle plaklarını yükseltmeni öneririm bu hareket için

bel ağrısı yaşaması an meselesi. çok fazla acemilik seziyorum bir profesyonel hocadan yardım almalısınız. üstelik bilek dirsek arasına ağrı girdiğini yazmışsınız muhtemelen bench benzeri harekette ön kolu sakatlamaya başlamışsınız ağrı artarsa 1-2 ay sürer o.

tamamen bel omurgasına yükleniyorsunuz. bacaklarınıza hiç etkisi yok bu formun. belinizle eğilip kalktığınız için sakatlanma riskiniz çok çok yüksek. dikkatli olun derim.

Back
Yukarı