evde dambıl yapımı nasıl yapılır anlatım

http://g1207.hizliresim.com/z/k/9td4l.jpg damıbl bu gerekli malzemeler yaklaşık 10lt toprak (aslında çok bile) 16 tane 330 ml teneke kutu çapı 4,5 boyu 40 cm 2 boru pense , tornavida boruları kesici bişey 2 tane koli bandı makas ilk olarak boruların içilerini dolduruyoruz ve ağızlarını bantlıyoruz sonra http://g1207.hizliresim.com/z/k/9td9d.jpg resimdeki gibi teneke kutuların ağızlarını açıyoruz ( bu kadar ağızını açmaya gerek yok ben bu kadar çok açmadım) ve toprak doldurup ağızlarını bantlıyoruz.sonra her boruya 8 tane olmak üzere 4 er 4er teneke kutuları bantlıyoruz ve bitti.ayrıca koli bandına kıyamamazlık etmeyin bol bol kullanın

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 16:58 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 16:45 ----------

dambılların ağırlığı yaklaşık 6-6,5 kilo civarı henüz ölçmedim ikisi 13kilo bence iyi

yo hayır bir teneke kola 330 ml 8 tane 2640 ayrıca borunun içide dolu 4,5 cm çapı var yani pi*r2*h 3,14.5,0625.40=635 yaklaşık 8kutudan 2640 vardı toplarsak 3275 *1,6 yoğunluk dediğin için 5240 eder senin hesaba göre bide boş boru 250 gr vardır.toplarsak 5,5 kilo yeni başlayan 14-15 yaş grubu için uygun

İki tane salça tenekesi alın-1
tenekeleri dolduracak kadar çimento ve kum bulun harç yapıin-2
saglam uzunlugu kalınlıgı uygun bir odun veya demir bulun-3
harcı tenekelere doldurun sopayı saplayın önce birini yapıp kurtup diğerine geçerseniz daha iyi olur.Buda benden bi formul.Sap için demir ağırlık için daha iyi olur;) Harcın içine çakılda atabilirsinz biraz..

Ben dambil falan yokken evde bos tuplerle calisiyordum bir tane tupun icine demir sokup barbel yapiyordum :))

halterman gayet iyi fikir tebrikler.aslında benim bu konuyu açmamım nedeni evde dambıl çalışma programını 242.733 kişi okumuş bende dambıl alamayanlar için bu konuyu açtım.Benim dambılın maliyeti sadece koli bandı içtiğim cola tenekelerini atmamışdım boruda evde vardı.

Genelde askeriyede cok vardi bizim orda gercekten normal halter olsa bu kadar zevk alinmaz ayri bir zevk bence birde baska alternatif agirlik olnadigi icin o kiloyla calismaya mecvursun askerde manyak zevkliydi calismasi:))

bişey sorcam evde dambıl çalışma programını 243,100 kişi okumuş bu konuyu okuyan herkezin dambılı mı var ben çok ümitliydim en az 10000 kişi okur diye

bende ilk halterimi sopa alcı ve peynir kutularıyla yapmıstım:) uzun süre calıstım

güncelllllllllll

Back
Yukarı