MountainBiker
Üye
Merhaba arkadaşlar,
Ben amatör olarak dağ bisikleti ile uğraşıyorum. Amacım profesyonel olmak
Bisiklet antrenmanlarıma devam ediyorum belli bir programım ve beraber bindiğim bir antrenörüm var. Bunun yanında bisikletçilerin hepsi vücut antrenmanları yapmak zorunda
bilindiği üzere en zor dayanıklılık sporlarından birisidir. Aslında kış sezonunda (bisiklet için off sezon) salona gitme fikrim vardi fakat bazı nedenlerden dolayı gidemeyeceğim. Bu nedenle en azından boş durmamak adına evde bari biraz çalışayım, sonrası için ön hazırlık olur düşüncesindeyim
Bu konuyu biraz konuşunca kabaca şöyle bir program çıktı ortaya. Evet program yetersiz ve kabaca oldu fakat sizden ricam program hakkında biraz yardım etmeniz.
-Hangi hareketleri nasıl yapmalıyım,
-hangi hareketleri eklemeliyim ya da çıkarmalıyım,
-haftada 3 gün yeterli olur mu yoksa hafif bir program olduğu için her gün uygulayabilir miyim,
Ayrıca evde yapacağım için bütün hareketler aletsiz olacak haliyle veya dambıl var kullanabileğim.
Forumda arama yaptım. Çok bilgi mevcut fakat tama olarak tam istediğim cevaplara ulaşamadım. maalesef.
Isınma
Şınav 3x15
Mekik 3x15
Ters Mekik 3x15
Sırt mekiği 3x15
Squat (ağırlıksız) 3x15
Soğuma
Dipnot: Boyum 1.68 ve 59-60 kiloyum. Bu yaz 1 aylık bisiklet antrenmanı programımla yaklaşık 6-7 kilo verdim. 2 sene önce 1 ay salona gittim ama sürekli seyahat etmemden dolayı ve öğrencilikten devam edemedim. Genel olarak küçüklükten beri hareketli biriyim. Vücut tipi olarak ekto-mezo arasıyım.
Ben amatör olarak dağ bisikleti ile uğraşıyorum. Amacım profesyonel olmak

-Hangi hareketleri nasıl yapmalıyım,
-hangi hareketleri eklemeliyim ya da çıkarmalıyım,
-haftada 3 gün yeterli olur mu yoksa hafif bir program olduğu için her gün uygulayabilir miyim,
Ayrıca evde yapacağım için bütün hareketler aletsiz olacak haliyle veya dambıl var kullanabileğim.
Forumda arama yaptım. Çok bilgi mevcut fakat tama olarak tam istediğim cevaplara ulaşamadım. maalesef.
Isınma
Şınav 3x15
Mekik 3x15
Ters Mekik 3x15
Sırt mekiği 3x15
Squat (ağırlıksız) 3x15
Soğuma
Dipnot: Boyum 1.68 ve 59-60 kiloyum. Bu yaz 1 aylık bisiklet antrenmanı programımla yaklaşık 6-7 kilo verdim. 2 sene önce 1 ay salona gittim ama sürekli seyahat etmemden dolayı ve öğrencilikten devam edemedim. Genel olarak küçüklükten beri hareketli biriyim. Vücut tipi olarak ekto-mezo arasıyım.