Evde Üvey Babam zayıfsın,cılızsın, bu kadar ağırlık senin neyine diyor. Ağırlık çalışmama karışıyor.

172 santim boya 69 kiloyum. Üvey Babam Zayıf, Cılızsın diyor bana ( Kendi 168 santim boya 85-86 kilo falan, Şişman). Evde 2 tane 23 kilo 750 gram dambıl var ( Ağırlığı ayarlanabilir). Vay efendim benim gibi zayıf, cılız, çelimsiz olan bir insan hiç bu kadar yüksek ağırlıkla çalışırmıymış. Kendimi sakatlarmışım. Evde bugün tartışdık. Buraya bunu paylaşmak istedim. Zayıf, cılızmışım bu kadar ağırlık benim neyimeymiş. Allah aşkına 2 tane 23 kilo 750 gram ağırlıkla çalışmak çok yüksek bir ağırlık mı oluyor şimdi? Squat ve Bench Press hareketlerinde insan yüksek kilo ile çalışabiliyor zaten. 2 tane 23 kilo 750 gram yüksek bir ağırlık değil bence. Bu kadar ağırlıkla çalışıyorsam sanki kaslı iri olmam gerekirmiş gibi bir düşünce var adamda. Ayrıca 172 santim boya 69 kilo bir insan için de zayıf, cılız, çelimsiz gibi tabirler kullanılmaz. Kendi 168 boya 85-86 kilo diye ona zayıf, cılız, çelimsiz şekilde gözüküyorum sanırım. Kaldırdığım ağırlık çok fazlaymış, sakat kalırmışım. Evde büyük bir tartışma oldu evde. Ayrıca ben 2 aydır aynı ağırlıkla çalışıyorum. Ben aksine ağırlık arttırmayı düşünüyorum çünkü Squat yaparken 2 tane 23 kilo 750 gram dambıl ile 17 tekrar yapabiliyorum. Yani ağırlık yetersiz geliyor. Bu beni kaslı iri bir adam yapmaz. Kaslı, İri olan adam kim bilir kaç kilo ağırlık ile Squat ve Bench Press yapıyordur. Ben ayrıca fazla yemek yemiyorum. Kilo almak istemiyorum. Vücut yağ oranını azaltmak ve kas/ yağ oranını arttırmak istiyorum.[DOUBLEPOST=1478038330][/DOUBLEPOST]Squat hareketinde 2 tane 23 kilo 750 gram dambıl ile 17 tekrar yapabiliyorum. Benim ağırlığı yükseltmem lazım. Gel de bunu ona anlat. 20-25 tekrar sayılarını bu şekilde arttırmak istemiyorum. Bench Press'de 2 tane 23 kilo 750 gram dambıl ile 9 tekrar yapıyorum. Bench Press'de yeterli oluyor ağırlık ama Squat'da yetmiyor. Squat için az geliyor.

Son düzenleme:
23 kilo 750 gram olduğunu bir kere daha hatırlatalım.
2 tane 23 kilo 750 gram dambıl. Yani toplam ağırlık 47.5 kilogram oluyor. Yeni ağırlık plakaları alıp dambılların ağırlığını yükseltmek istiyorum ama evde kavga sebebi. Ağırlık plakalarını eve gizli gizli sokmayı düşünüyorum.

Son düzenleme:
Ağırlık plakalarını eve gizli şekilde soktum. Dambılların ağırlığını 27.5 kiloya yükselttim. Yani toplam ağırlık 55 kikograma yükseldi. Squat için 47.5 kilogram az geliyordu. Evde kavga çıkmasın diye ağırlık plakalarını eve gizli şekilde soktum.

Son düzenleme:
üzülmene gerek yok kardeşim sadece senin başına gelen bir durum değil bu
babanın üvey olduğunuda belirtmişsin ancak benim babam öz babam ama bazen oda bana karışıyor
eve gizlice supplement soktuğum olmuştur çünkü biliyorumki görürse tan tana çıkacak
babalar kendilerinde sorumluluk hissettiği için bazen manasız konulara karışabilirler bu zarar vermekten ötürü değil koruma iç güdüsü sadece
sen gene sporunu yap bırakma ancak söylenenleri kafana fazla takma çünkü bu sana karşı yapılan bir şey değil bu sadece onun kendisinde hissettiği sorumluluktan ötürü bir şeylere karışmak
bu illaki spor olmayabilir başka konularada karışabilir sen kendi aklınla süzgeçten geçirirsin ona göre bir karar verirsin

babam beni lisede zorla salonun kapısından sokup hocaya vermişti.şimdilerdeyse de evde ben severek çalışırken yıllardır şişirdin mi kaslarını yapma kas olm bunlar balonsun sen diye dalga geçiyor :D.bence üvey öz baba mevzusundan çok erkek erkeğe içgüdüsel bir kıskanma durumu olaiblir boynuz kulağı geçmesin diye

üzülmene gerek yok kardeşim sadece senin başına gelen bir durum değil bu
babanın üvey olduğunuda belirtmişsin ancak benim babam öz babam ama bazen oda bana karışıyor
eve gizlice supplement soktuğum olmuştur çünkü biliyorumki görürse tan tana çıkacak
babalar kendilerinde sorumluluk hissettiği için bazen manasız konulara karışabilirler bu zarar vermekten ötürü değil koruma iç güdüsü sadece
sen gene sporunu yap bırakma ancak söylenenleri kafana fazla takma çünkü bu sana karşı yapılan bir şey değil bu sadece onun kendisinde hissettiği sorumluluktan ötürü bir şeylere karışmak
bu illaki spor olmayabilir başka konularada karışabilir sen kendi aklınla süzgeçten geçirirsin ona göre bir karar verirsin
İnternetden uygun fiyata şınav için ağırlık yeleği almayı düşünüyordum ama o iş olmayacak gibi. Evde kavga çıkar. Adam benim dambıllara kafayı taktı zaten. Bir de ağırlık yeleğinden dolayı kavga olur evde.

23 kg 750 gram ağırlık var evde ben 23 kg 750 gram ağırlığın çokda ağır olduğunu düşünmüyorum yani altı üstü 23 kg 750 gram ben hergün 23 kg 750 gram ile çalışıyorum ama sadece 23 kg 750 gram veyükseltmek istiyorum squat da 23 kg 750 gram ağır değil zaten squat bu 23 kg 750 gram ağırlıkda neymiş neyse bana yardım edin 23 kg 750 gram ile kaç kere 23 kg 750 gram çalışabilirim 23 kg 750 gramağırlığım var artırıcam 23 kg 750 gram

Şınav çekerken ilk setde 43 tane şınav çekiyorum. Ama 172 santim boya 69 kiloyum. Zayıf, Cılız, Çelimsizim. Benim haddim değil ağırlık yeleği gibi şeyler almak. Nasıl olsa zayıf, cılızım. Evde kavga sebebi. Ben bu konuyu içimi dökmek için açmıştım ama görüyorum yukarıda dalga geçenler var. 55 kilogram ile Squat'da 8 tekrar yaptım ( İlk setde).

ağırlıkla şınav çekmek istiyorsan sana evdeki imkanlarla yapabileceğin bir öneride bulunabilirim
5.jpg

öncelikle ağırlığı sırtımıza alma şansımız yok bu nedenle sırta değil ağırlık aşağı sarkacak şekilde alacağız
peki kendini nasıl yükselteceksin ? bunun içinde en az 2 sandalyeye ihtiyacımız var
her iki Ellerin sandalyenin oturma kısmında olacak sandalyelerin arası bir miktar açık olacak ayaklarını koyabileceğin bir yükselti varsa 3.sandalyeye gerek olmaz
hqdefault.jpg

evdeki plakaları sağlam bir şekilde bağlayıp aynı yukardaki resme benzer bir mantıkla evde muazzam şınavlar çekebilirsin
ipin sırtına gelen kısmını bir şeyle sararsan beline sırtına zarar vermezsin veya altına havlu koyabilirsin

ağırlıkla şınav çekmek istiyorsan sana evdeki imkanlarla yapabileceğin bir öneride bulunabilirim
5.jpg

öncelikle ağırlığı sırtımıza alma şansımız yok bu nedenle sırta değil ağırlık aşağı sarkacak şekilde alacağız
peki kendini nasıl yükselteceksin ? bunun içinde en az 2 sandalyeye ihtiyacımız var
her iki Ellerin sandalyenin oturma kısmında olacak sandalyelerin arası bir miktar açık olacak ayaklarını koyabileceğin bir yükselti varsa 3.sandalyeye gerek olmaz
hqdefault.jpg

evdeki plakaları sağlam bir şekilde bağlayıp aynı yukardaki resme benzer bir mantıkla evde muazzam şınavlar çekebilirsin
ipin sırtına gelen kısmını bir şeyle sararsan beline sırtına zarar vermezsin veya altına havlu koyabilirsin
Tehlikeli bence :)

Back
Yukarı