Evde Çalışmaya Karar Verdim Sizce Neler Lazım?

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan Bosbossy
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bosbossy

Üye
Şimdi Arkadaşlar Evde Çalışmaya Karar Verdim Çünkü Salon Evime Çok Uzak ve Yeterince Sevmiyorum Nedense Salonu, Neyse Konuya Gelelim
Evimde Ses Sistemi Var Yani Motivasyon Tarafından Sorunum Yok
Koşu Bandına Gerek Yok Az Yukarımızda Orman Var,
2 Dambıl Çıkarılıp-Takılabilen Kilo'lu Olucak ve Bunların Kiloları
1 Bench Sehbası
1 Barbell ve Kiloları
1 Mekik Sehbası yada Aleti neyse tam Bilmiyorum ismini xD

Acaba Bunlardan Başka Neler Lazım ve Nerlerden Temin Edebilirim Bunları? İstanbulda Oturuyorum Fazla Lüks Olmaması Şartıyla bunları nerden bulabilirim bi yardımcı olabilirmisiniz.

Şimdiden Tşk.
 
Valla sadece dambillar ve sehpa alarakda her kas bölgesini calisabilirsin. Maddi durumun iyise uzun barda al. dambillarida al kilolari al ve sehpayi al. Baska bi seye ihtiyac yok. Daha da paran varsa komple set al. sirt calistiran vesaire hepsi icinde olabilen.
 
Elindekilerle çok şey yapabilirsin.Üstelik ev rahatlığıda var.Her seferinde değişik hareket kombinasyonları olabilir.
 
Tşk. Yorumlarınız İçin, Netten Araştırdığıma Göre 300 Ytl yapıyor hepsi, Bu normal fiyatmı yoksa Daha Ucuza Bulabilirmiyim

Birde Salonu Olan Hocalarımız Malzemeleri Nerden Ucuza Alabileceğimizi Bilir. Bi Yardımcı Olabilirlermi Acaba?
 
Bosbossy dedi:
Tşk. Yorumlarınız İçin, Netten Araştırdığıma Göre 300 Ytl yapıyor hepsi, Bu normal fiyatmı yoksa Daha Ucuza Bulabilirmiyim

Birde Salonu Olan Hocalarımız Malzemeleri Nerden Ucuza Alabileceğimizi Bilir. Bi Yardımcı Olabilirlermi Acaba?
benc masasını taksıtlı olarak voıt den aldım kıloları kadıkoy carsısından albılırsın nerde oturuyon kad uzaksa ama ucuz burda agırlıklar 2,50 kılo basına
 
İstanbuldaysan Kadıköy Çarşı'sının alt katından ucuza alabilirsin dumbell'ları...

Ağırlıklar hafif gelmeye başlayınca yine burdan alırım dersen, güzel bir indirim yaptırırsın, tecrübeyle sabittir ;)


Selamlar...
 
slm.Bende tıpkı sen gibi evde çalışıyorum,bench press sehpamı kendim yaprım,çokta ucuza imal ettim.Önce gitti bi demir satan dükkandan 40*60 diye adlandırılan profilden aldım(Fiyatı 20 YTL).bu profil 6 metre uzunluğunda,sonra o profili internetten bulduğum ölçüler sayesinde gittim bi demir ustasına kestirdim kaynak yaptırdım,sonra demirin üzerine deri ile kaplanmış bir sunta monte ettim.tabi mobilyacı olduğum için o sunta bana bedava gelmiş oldu,demirci ustası ise tanıdıktı para vermedi, oda işin ayrı bir güzelliği,sözün kısası piyasada 250 civarında olan bu bench press sehpası bana 20 ytl ye patladı,hemde öyle bi yaptımki istediğim zmana üst göğüs press,istediğim zaman normal press yapabişliyorum.Tavsiye ederim böyle birşey yapmanızı...
 
Çok güzel bir konu teşekkür ederim..İleride salonum gibi güzel bir çalışma alanı bulamazsam ister istemez evde çalışmaya başlayacağım. Bu şekilde gayet net bilgiler toplanabilir..Yay ve sık sık diye tabir ettiğimiz süper aletleri de unutmayasın..Bi de şu demir sarmal yay var bükmek için kullanılan..(sopa gibi) Hnn bi de bence mutlaka barfiks çekecek bir alan yaratmalısın :)
 
evde çalışma denince hep hayalimdir, müstakil bir ev yaptırıp evin alt veya en üst katında 50m2 lik bir salon oluşturup bench. eğik bench sehpaları, barfiks, sırt, kanat ve bacak çalışılabilecek bir komplike makina koyup canımın istediği saatte çalışabilmek. evde çalışmanın zor yanları da var. motive olamayabilir insan,

onun haricinde günün istediğin saatinde çalışılabilinir ister kalk sabah saat 6 dıda çalış istersen gece 10 da.............
 
ben de salonda çalışmayı sevmiyorum nedense. kendimi çok rahat hissedemiyorum. bir de ortamdaki seviyenin hatta müziklerin bile etkisi var. rock dinleyen biri olarak iki parçada bir demet akalın'a katlanamıyorum. ayrıca salon evime çok yakın değil bu yüzden bende eve ağırlık ve bench sehpası alıp çalışmaya karar verdim.

burada topicte faydalı olabilecek bilgiler var ama yetersiz. mesela bu 2. el spor malzemeleri satan yerler istanbul'da nerelerdedir?
 
Tahtakalede hem ikinci el hemde sıfır ama ucuz satan yerler var. Ucuza büyük postanenin karşısındaki sokaktan alabilirsiniz. Ağırlığın kilosuna ortalama 2,5 ile 3,5 arası bir fiyat söylüyorlar. Toptan aldığın zaman baya bir indirim alıyorsun.
 
Bende evin alt katına ufak bir salon yapmayı düşünüyorum.Bence insan evde çok daha motive olabilir salonda birsürü göz senin üzerindeyken ister istemez insanın dikkati dağılıyor hem insan salonda içinden geldiği gibi davranamıyor.Tak istediğin müziği bağıra bağıra çalış en iyisi.
 
Back
Yukarı