**Ev yapımı casein ve whey** bosuna para bayilmayin

Konusu 'Supplementler' forumundadır ve beyazcocuk tarafından 5 Nisan 2016 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 3 üye.
  1. beyazcocuk
    Offline

    beyazcocuk Üye

    Katılım:
    31 Ocak 2010
    Mesajlar:
    41
    Beğenileri:
    8
    Ödül Puanları:
    18
    Kullanılan hammade gerekli pastorizeden geçtiği için çok sağlıklı. Uzatmadan anlatıma geliyorum.
    1 lt migros light süt 32gr protein 0.15 gr yağ. Fiyatı 2.3 TL.


    2 litre sütü tencereye atıyoruz. Kaynayınca içine yarım limon suyu veya sirke veya hazır limon suyu dokuyoruz. En kısık ateşte 2-3 dk daha kaynatiyoruz ve süt kesilip lor peyniri oluşuyor. Oluşan peynirleri toplayıp süzüyoruz. Yaklaşık 250-300 gr lor peyniri oluyor ve yaklasik %15-20 civari casein proteini içerir. İsteğe bağlı olarak tuz, cogrek otu vs atabilirsiniz.
    İkinci aşama tencerede kalan yeşil suyu atmiyoruz. Bu suyu normal içerek yada yaptığımız yemeklere karıştırarak tuketiyoruz. Bu suyun içerisinde de yaklaşık %10-15 civarı whey proteini, vitamin ve mineraller mevcut. Ayrıca sindirim sistemine cok faydası oldu. Söyleniyor.
    Bunların ömrü kısadır bu sebeple fazla yapmayın. 1-2 gün içerisinde tüketin.
    Şimdi neden hazır sutle yapıyorum ve doğal süt ile yapmiyoruma gelelim. Hazır süt yağı alınmış ve uht ile bakterilerden arındırılmış. Doğal süt ile yaptığımızda yağ oranı fazla olacak ve tencerede kalan yeşil suyun tüketilebilir olması için bayağı kaynatmak gerekir düşüncesindeyim.

    Şimdi gelelim cebe. Butcemizi nasıl etkiler.

    Dymatize casein 219 TL. 24 gr.x55 servis= 1320 gr protein içerir.
    Bizim hesapta (1320 gr./ 32gr.)*2.3tl.= 95 TL.
    Bizim casein (1320/15)*2.3=202 TL. Sadece casein hesabı yaparsak. Caseinler kafa kafaya denk geliyor ama yanında whey avantajimiz var. Toplam protein oranına baktığımızda 219 TL ye 95 TL oluyor.
    Kendi tuketimime gelirsek. Yatmadan önce kendi caseinimi tuketiyorum. Sabah ve antrenman sonrasında yarım ölçek isole proteini yeşil suyla kombine ederek isole proteininin kullanım ömrünü uzatiyorum.


    Ekonomik beslenme tarifiniz afiyet olsun.
     
  2. CowardGuy
    Offline

    CowardGuy Üye

    Katılım:
    26 Temmuz 2015
    Mesajlar:
    164
    Beğenileri:
    21
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    süt kaynatılınca besin değerleri kayba uğramıyor muydu ?
     
  3. zeus66
    Offline

    zeus66 Üye

    Katılım:
    6 Mart 2016
    Mesajlar:
    299
    Beğenileri:
    177
    Ödül Puanları:
    43
    Cinsiyet:
    Bay
    Light sut mu :) light icerigi olan butun urunler sagliga zararli,that sugar film belgeselini izlemenizi oneririm
     
  4. beyazcocuk
    Offline

    beyazcocuk Üye

    Katılım:
    31 Ocak 2010
    Mesajlar:
    41
    Beğenileri:
    8
    Ödül Puanları:
    18
    Bunu tam kaynatmiyoruz. 1-2 dk. Falan kaynar yada kaynamaz çok önemli değil. Çünkü uht süt kullanıyoruz.


    Ben light kullaniyorum. Dileyen normal uht yada doğal süt ile yapabilir. Light zorunluluğu yok.
     
  5. beyazcocuk
    Offline

    beyazcocuk Üye

    Katılım:
    31 Ocak 2010
    Mesajlar:
    41
    Beğenileri:
    8
    Ödül Puanları:
    18
    Marketlerden aldığımız lor peynir lerinin arkasında peynir altı suyu vs, yazar. Bunlar whey protein oluyor. Direk sütten üretilen lor peyniri casein oluyor ve fiyatı haliyle yüksek. Bilginiz olsun
     

Sayfayı Paylaş