Ev tipi gym ve yeni başlayanlar için evde program önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ugk
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

ugk

Üye
Merhaba değerli bodyforumtr üyeleri, yaklaşık 8-9 aydır düzenli olmamakla birlikte evde şınav ve döküm voit dumbelllar ile çalışıyorum. Ağırlıkları arttırmadığım (iki kolda da 7.5kg) için pek fazla gelişemedim. Aöf okuduğum için inanılmaz derecede boş zamanım var. Tek başıma yaşadığım için arkada home gym için kullanabileceğim yaklaşık 50 m2 den 2 tane oda bulunmakta. Şimdilik üç bin ila dört bin lira arasında bu spor için ayırabileceğim, beni şimdilik çok da üzmeyecek bir bütçe olduğunu düşünüyorum. Ev tipi gym istasyonu satın almayı düşünüyorum. 2.el olup olmaması sorun değil, önemli olan işlevini yerine getirebilmesi -tabi bu konuda sizin de fikirlerinize ihtiyacım var, alacağım aletin 1 ay sonra bozulmasını istemem-,

Eimde bulunan düşük-orta kalitede ekipmanları sırasıyla yazıyorum.
15kg döküm voit dumbell
Busso marka Z bar (Olimpik barların fiyatları çok pahalı geldiği için henüz alamadım).
Delta marka koridor barfiksi (Gym odası için tavana asmalı-aparatlı barfiks aleti ya da para biriktirip demir barfiks standı alabilirim, eğer gereği var ise tabii ki, hem görüntü açısından da odada güzel durabilir).
Dandirik bir göğüs yayı
Nike Push up & Şınav barları.

Son olarak konuya başlarken yazdığım gibi, yaklaşık 8-9 aydır sadece şınav çekerek ve dumbell ile düzensiz-istrikrarsız olsa dahi biraz sonuç elde ettim, fakat son birkaç aydır her gün dışarıdan&fastfood yediğim için yağ oranım yüzde 12 den yüzde 20 ye fırladı, nurtopu gibi bir göbeğim oldu. Bana ücretli&ücretsiz çalışma programı lazım, tabii arka odaya şu aletleri aldıktan sonra.

Sorularım;

1- Beslenme düzenim nasıl olmalı, 1.81 ve 75 kg göbekli birisi günde kaç kalori düşük yerse minimum kas kaybı ile birlikte kilo verebilir. (Ücretsiz aplikasyon üzerinden baktığımda her gün ortalama 3500 kalori aldığımı farkettim). Aylık beslenmeye ayırabileceğim kabaca 1000-1100 liram var, ilerleyen dönemlerde protein tozu, gainer, vs. bu bütçeye yeter mi ? & ve gerekli mi ? Yoksa doğal yoldan kompeks karbonhidrat ve protein mi almalıyım ?

2-Satın almam gereken alet-edevat-çalışma istasyou-kardiyo aletleri nelerdir ?

3- Vücut ölçülerime göre, kiloma göre program bulabileceğim bir yer tavsiye eder misiniz ?(Sitede varsa kbakmayın, üye olduğum gibi konuyu açtım, az sonra göz gezdireceğim konulara.

4- Son olarak, eğer evimde satın alacağım f/p oranları yüksek pahalı olmayan aletler ile gym salonunda alacağım verim arasında çok fark var ise, direk gym salonuna da gidebilirim. Eğer çok fazla fark var diyorsanız tabii. Gitmek istememeni sebebi, sıra beklemek olması, insanların terli terli yüzüne gözüne ellediği aletlerle çalışmak istemiyor olmam, ve istediğim saatlerde, rahat rahat evde çalışabilmenin verdiği keyif. Biraz acele yazdım, imla hataları için kusura bakmayın.

8 ay önceki ve sonraki halim. (Foto 2 aylık, ardından baya bi göbek yaptım)
YoynX.jpg
HeGjo.jpg
KT9n6.jpg

Son düzenleme:
1. Kalori ihtiyacı hesaplama programları var internette. Ordan günlük kalori ihtiyacını hesaplat sonra beslenme programında günlük 300 -400 kalorilik bir açık oluştur. Yavaş yavaş zayıflar ve yeni başlayan olduğun için kas kaybı yerine kasda kazanabilirsin.
Protein tozu , gainer , performans artırıcı hepsi paranı almak için sıraya girmiş bekliyor, uzunca bir süre hepsini kullandım, şuan kullanmıyorum bir gram eksikliklerini hissetmedim.
2. Dumbel, sehba, bar, z bar, 3 lü istasyon letgoda bolca ikinci el var.
3. Siteyi araştır, şuan alet edevatın yok , youtube yaz evde dumbell ile çalışma diye gırlan çıkar eminim video ve program. Olmazsa alet edevatın al sonra gel yazarız birşeyler.

• Like
Reactions: ugk
1. Kalori ihtiyacı hesaplama programları var internette. Ordan günlük kalori ihtiyacını hesaplat sonra beslenme programında günlük 300 -400 kalorilik bir açık oluştur. Yavaş yavaş zayıflar ve yeni başlayan olduğun için kas kaybı yerine kasda kazanabilirsin.
Protein tozu , gainer , performans artırıcı hepsi paranı almak için sıraya girmiş bekliyor, uzunca bir süre hepsini kullandım, şuan kullanmıyorum bir gram eksikliklerini hissetmedim.
2. Dumbel, sehba, bar, z bar, 3 lü istasyon letgoda bolca ikinci el var.
3. Siteyi araştır, şuan alet edevatın yok , youtube yaz evde dumbell ile çalışma diye gırlan çıkar eminim video ve program. Olmazsa alet edevatın al sonra gel yazarız birşeyler.
Teşekkürler hocam, voit vt 1200 ve decathlon 900 ya da 500 alıp başlamaya karar verdim. Eğer sonuçlar istediğim gibi olmazsa macfite yazılırım, vaktinizi ayırdığınız için tekrardan teşekkür ederim.

Back
Yukarı