eti besindeğerine zarar vermeden yağsız pişirme yöndemleri

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve hurkanyy tarafından 15 Ocak 2015 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 6 üye.
  1. hurkanyy
    Offline

    hurkanyy Üye

    Katılım:
    13 Ocak 2015
    Mesajlar:
    127
    Beğenileri:
    15
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    merhaba arkadaşlar tavuk göğsü,hindi göğsü, somon balığı,ton balığı, biftek gibi etleri çok tüketen biriyim ama artık yağsız tüketmek istiyorum ama haşlamak besin değerlerin zarar veriyor. yağsız ve bsin değerine zarar vermeden pişirme yöntemleri nelerdir?
     
  2. BLAST
    Offline

    BLAST Üye

    Katılım:
    13 Ocak 2015
    Mesajlar:
    308
    Beğenileri:
    114
    Ödül Puanları:
    0
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İstanbul
    Fırında, buharda ve ızgara yöntemlerini kullanıyorum, haşlanmış et neredeyse hiç yemiyorum. Yağ spreyleri var, onlardan alabilirsin çok fazla yağ kullanmak istemiyorsan, sadece tavaya yapışmayacak kadar incecik bir katman sıkıyor. Ton balığı ve somonu çiğ de yiyebilirsin sushi olarak.
     
    hurkanyy bunu beğendi.
  3. hurkanyy
    Offline

    hurkanyy Üye

    Katılım:
    13 Ocak 2015
    Mesajlar:
    127
    Beğenileri:
    15
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    teşekkürler
     
  4. kasmıodane?
    Offline

    kasmıodane? Üye

    Katılım:
    26 Kasım 2014
    Mesajlar:
    180
    Beğenileri:
    35
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    yağ spreyleri içerik bakımından sağlığa zararlı arkadaşlar kolay gelsin haşlamak besin değerini düşürüyorsa ızgara yapmak ?
     
  5. bigdream
    Offline

    bigdream Üye

    Katılım:
    20 Ocak 2015
    Mesajlar:
    183
    Beğenileri:
    111
    Ödül Puanları:
    0
    Cinsiyet:
    Bay
    Bende tefal buharli pisirici var sebze Ve etler icin cok ise yariyor paraniz varsa tavsiye ederim
     
  6. Jzargo
    Offline

    Jzargo Üye

    Katılım:
    20 Şubat 2015
    Mesajlar:
    7
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    13
    Cinsiyet:
    Bay
    Selamlar,ben de buharlı pişirici kullanıyorumm birkaç haftadır homend s3 2401,siz neler yapıyorsunuz acaba,ben genelde tavuk ve pilav yapıyorum (tavuğun suyunu atmıyorum bir kavanoza koyuyorum pilav yaparken su yerine tavuk suyu ve az miktarda su ekliyorum)somon füme,havuç soğan vs. yaptım hepsi gayet güzel oluyor,kırmızı et belki olmaz diye düşündüğümden almadım ama ne tarz şeyler yapıyorsunuz siz yada neler yapabiliriz.
     
    bigdream bunu beğendi.
  7. bigdream
    Offline

    bigdream Üye

    Katılım:
    20 Ocak 2015
    Mesajlar:
    183
    Beğenileri:
    111
    Ödül Puanları:
    0
    Cinsiyet:
    Bay
    Acikcasi ben pirinc vb hic yapmadim cunku pilav haznesi bana yeterli gelmiyor:) pisince sekerlendigu icin sevsemde havuc ttuketmiyorum maalesef.Genelde bende somon yapiyorum. Ama öğrenci oldugum icin yemekleri yanimda taşıyorum bu nedenle her ogunumde sebze olmasj titizligine iyi cevap veriyor. Ben brokoli,kabak,karnabahar olursa bir kac sebze cesidini pisme zamanlarina göre dilimleyip diliyorum. KaRnabahar ince kabak kalin.. gibi. Ve sebze ihtiyacima cok iyi cevap veriyor. Onceden yumurta da yapardım ama mikrodalga da yapiyorum artik muffin gibi:)
     

Sayfayı Paylaş