En verimli Hacim için Antrenman Programı nasıl olmalı?

Junichi

Üye
Splitler olarak en verimlisi sizce hangisi hacim için daha iyi etki yaratır ?

1.Split

Pazartesi : Göğüs-Biceps
Salı : Off
Çarşamba : Sırt-Triceps
Perşembe : Off
Cuma : Omuz-Bacak
Cumartesi : Off
Pazar : Off

2.Split

Pazartesi:Göğüs
Salı:Bacak
Çarşamba:Sırt
Perşembe:Off
Cuma:Omuz
Cumartesi:Biceps-Triceps (süper set)
Pazar:Off

3.Split

Pazartesi:Göğüs
Salı:Sırt
Çarşamba:Off
Perşembe:Omuz
Cuma:Bacak
Cumartesi:Biceps-Triceps (süper set)
Pazar:Off

BBde 4.ayıma giriyorum 2.5 ayım yağ yakımı ile geçtiği için temeli hazırlamakla uğraştım.Şimdilerde ise genellikle 1.spliti kullanıyorum Hacim için,biraz etkisi oldu gibi sanki ama Burda Lethe'nin konusu olsun yada Youtube ta bazı videolarda olsun 5 günlük Spliti ve Tek Bölgeyi herkez hacim için daha çok öneriyor,bende Hacim icin tek bölge sistemine geçmek istiyorum fakat Bölgelerin dağılımını tek olduğu için Dinlenme ve etkilerine(Sırtın Bicepse vurması gibi vb) göre düzenlemek istedim..

Beslenme Konusunda hiçbir sıkıntım yok

Sizce Nasıl olmalı?

Split konusunda gerçekten çok kararsızım.. 1 bölgeyi 6 gün dinlendirmek iyimidir yoksa haftada 2 kez mi çalıştırmak mantıklıdır.. Lütfen yardımcı olun arkadaşlar..

Hacim icin en verimli Split hangisidir kısacası ? (hareketlerin birbirine etkisine dayanarak oluşan split)

Kisiden kisiye gore degisir, nesnel olarak ideal antrenman bicimi yok, kendi idealini sana yarayani kendin bulmalisin.

Sacmasapan izole hareketlerden uzak dur, bilesik egzersizlere yuklen. Agir gir. Bol ye.

Buyumenin kesin yolu.

Şimdi kendimiz bulmalısınız diyorsunuz fakat bu çok zor bir süreç bence.. Tabiki mantıklı olanı diyorsunuz herkezin vücudunun tepkileri farklı olabilir bu süreçte..Ancak dinlenme ve hareketlerin birbirine etkisi baz alındığında Hacim mantığında illaki daha fazla etki edicek olan bir Split vardır deneyimli arkadaşlarımızda kullandığı .. Bunu merak ediyorum ben hangisi sizce diye ?

Çünkü kendi vücudumun verdiği tepkiyemi ölçmeye kalksam split deniyerek sürekli..Bu çok çok uzun bir süreç olur,çünkü kas hemen büyüyen ve hacimlenen birşey değil..

Beslenme ve dinlenme konusunda zaten hiç sıkıntım yok o makroları çok iyi uyguluyorum.. Ama işte deneyimlerden de tavsiye istiyorum =)

Back
Yukarı