En Etkili Bacak Antremanı Hareketleri ?

Bacak antremanı olduğu gün tek bölge mi çalıştırılmalı ve en etkili bacak antremanı harektleri sizce hangileridir ?

Omuz - bacak klasiktir
Yada
Karin - bacak ta olabilir vucudun alt kismi diye
Bacak buyuk kas grubu aslinda tek de calistirilabilir
Squat ve squat turleri ve lunge en iyileri
Lunge daha cok popoya da vuruyor sanki popom yerinden cikacak gibi oluyor bazen :D
Makinede yapilan itis dizlere zarar veriormus diye duydum bir kac yerde
Smit-machine squat i da onermiyorlar bu arada

Omuz - bacak klasiktir
Yada
Karin - bacak ta olabilir vucudun alt kismi diye
Bacak buyuk kas grubu aslinda tek de calistirilabilir
Squat ve squat turleri ve lunge en iyileri
Lunge daha cok popoya da vuruyor sanki popom yerinden cikacak gibi oluyor bazen :D
Makinede yapilan itis dizlere zarar veriormus diye duydum bir kac yerde
Smit-machine squat i da onermiyorlar bu arada

Makinede itişten kastın sanırım Leg Press,Leg Press yaparken dizlerini kilitlersen ağır yüklerde gerçekten kötü zarar verirsin diz'e.

Bu arada Squat'ta Smith Machine'yi önermemelerinin sebebi Squat'ta aşağı doğru inerken vücudu düz bir hatta inmeye zorlamasi böyle oluncada kişi genelde mecburen form'u bozuyor.

Hamstring kasları için Leg Curl,Calf için ise Seated Calf Raise öneriyorum.

Makinede itişten kastın sanırım Leg Press,Leg Press yaparken dizlerini kilitlersen ağır yüklerde gerçekten kötü zarar verirsin diz'e.

Bu arada Squat'ta Smith Machine'yi önermemelerinin sebebi Squat'ta aşağı doğru inerken vücudu düz bir hatta inmeye zorlamasi böyle oluncada kişi genelde mecburen form'u bozuyor.

Hamstring kasları için Leg Curl,Calf için ise Seated Calf Raise öneriyorum.

Leg press demek istememistim ama evet dedigin dogru ek olarak omurgasinda skolyoz yada kifoz vb sorunu olanlar icinde onermiyorlar.

Leg extension demek istemistim ben

ufacık kol bölgesini millet ön kol arka kol diye ayırıyor ve çift bölge muamelesi yapıyor ama en buyuk kas grubu olan bacağı ön bacak arka bacak diye ayırmıyorlar.
bence bacak tek bölge olarak çalışılmalı çünkü aslında tel bölge değil 4 bölge çalışmış oluyorsunuz. kalça, ön bacak, arka bacak ve baldır olmak üzere.
eğer bacak başka bir bölge ile çalışılacaksa ön ve arka diye ayrılmalı

ufacık kol bölgesini millet ön kol arka kol diye ayırıyor ve çift bölge muamelesi yapıyor ama en buyuk kas grubu olan bacağı ön bacak arka bacak diye ayırmıyorlar.
bence bacak tek bölge olarak çalışılmalı çünkü aslında tel bölge değil 4 bölge çalışmış oluyorsunuz. kalça, ön bacak, arka bacak ve baldır olmak üzere.
eğer bacak başka bir bölge ile çalışılacaksa ön ve arka diye ayrılmalı
türkiyede vücut geliştirme yapanların çoğu kız tavlamak için yapıyor ya da plaj vücudu için o yüzden bacak çalışmıyor çoğu kişi mesela benim çalıştığım salonda bir tane squat rack var hep boş oluyor

en başta squat kesinlikle. squat rack yoksa leg press. daha sonra leg curl , lunge , hip trust ve son olarak calf raise. bu hareketleri yaptıktan sonra artık bacağı düşünmeye pek gerek yok

Back
Yukarı