En etkili ön kol hareketleri

hareketlerin isimlerini bilmiyorum ama açıklayabildiğim kadar açıklayayım.

1-) şekildeki gibi halterle yapılan bir çalışma çok yararlıdır aynısını dumbbel le de tek tek yapabilirsiniz ama bu daha nizami oluyor hem haltere alışma açısından da iyi bir hareket yüksek ağırlıklarla değil hafif ağırlıklarla başlanmalı

2-) Cable cross over hareketinde kullandığımız küçük bağlaçla oturarak ; bir oturağa oturun(ağırlıklara paralel olarak) bağlacı omuz hizasına kadar indirin ve bileğinizi aşağı yukarı hareket edecek şekilde başlayın dirseği tutun ki oynamasın yoksa önkola vurmaz hareket. Bunu fazla açıklayamadım ilgili resim bulamadım. (aşağıda bu harekete benzer bir hareket daha var anlamayan onu uygulayabilir.)

3-) Roll ups ; bir silindire iple ağırlık bağlayın bu ağırlığı aşağı salın sonrasında tekrar yukarı sarın silindiri döndürerek etkili ve evde yapılabilecek bir harekettir

4-) El yayı ; bu aletler de öbürleri kadar olmasada işe yarayan aletlerdir kavrama gücünü ve önkolu sıkılaştırır tavsiye ederim pahalı değildir.

Aklımda daha bir sürü hareket var ama açıklanması zor oluyor resim olmadan hepsi güzel hareketlerdir ama abartırsanız günlük işlerinizi yaparken ağrı yorgunluk karışımı birşey oluyor buda sinir bozucu olabiliyor :D sonuçta çok kullandığınız bir bölge

Eklentiler

• forearm-exercises-l.jpg
    forearm-exercises-l.jpg
    65,5 KB · Görüntüleme: 1.704
  • images.jpg
    images.jpg
    3,1 KB · Görüntüleme: 490
  • roll_ups.jpg
    roll_ups.jpg
    7,4 KB · Görüntüleme: 514
Zaman ayırdığın için çok teşekkür ederim , ilk fotoğraftaki halterle yapılan hareket gerçekten çok etkili denemiştim 1 hareket yeterli olurmu peki ve kaçar set ve tekrar yaparsam yeterli olur .

Bilek kaslari cok sıkı oldugu için uzun suren antreman yapman gerekir yani set sayisinj uzun tut. Icten Yakmaya çalış. Barbel reserve hareketi var onu da araştır.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

geniş tutuş barbell curl haretinde hareketi tam değil de yarım şekilde (aşağıdan başlayarak eller yere paralel oluncaya kadar) yaparsan bileğe iyi vuruyor
tabi bicepslerde nasibini alır bu harekette

Back
Yukarı