en çok yağ yakan kardiyo egzersizi?

ne veya nelerdir? ben kaslı bir insan olduğumu düşünüyorum ( yaşıma göre ) fitness yapıyorum ve kaslarımın artık daha da belirginleşmesini istiyorum. (15 yaşındayım) sanırım karın kaslarım ile yüzey arasında 1 cm r yakın fark var.. bunu nasıl düzeltebilirim. (yaşımdan dolayı diyet yapamıyorum)

kilolu biri değilim.

En fazla kalori harcatan spor yüzme tüzerken tüm kaslarımız çalışır.

Daha sonra koşma bisiklet gibi devam edıyor

bacak kası çalıştıran sporlar en fazla kalori harcatan sporlar bacak en buyuk kasımız oldugu ıcın harcadıgı enerjıde dıgerlerınden yüksek.

salonda en fazla efor harcayabileceğin sporlar ,en fazladan alta doğru:

-muay thai
-kickboxing
-güreş
-boks
-judo

dışarda yapılacak olanlar içinde: pentatlon fena değil...)

bence tembel yaptıkdan sonra ne yaparsan yap kardıo yapılmaz. onemlı olan cardıyo yanı kalp calısmak calısma seklıne baglı ıyı calıstıktan sonra kosma yuzme....fark etmez bece ..sahsen benı en cok yuzme zorluyor nefes nefese kalıyorum ama devamlılıgı olmuyor tempolu en cok 15 dk yuzebılıyorum

güreş , bir bölümü yerde geçtiğinden dolayı o sıradadaır...yerde çok fazla enerji harcanmaz..ayrıca, güreşte durma hali ,statiklik bolcadır...

halbu ki bir "mt idmanında " güreş kısmı bile ayakta yapılması gereken fazla kesintili olmayan ve tüm vücut ağırlığının kullanıldığı bir enerji harcam aisstemi gerektirir...ve hele buna bir de atılan yüksek enerji gerektiren yüksek tekmeler (yüksek kütleli) eklenince ortaya bir müsabık idmanında a 800-1000 kcal/saat enerji sarfiyatı durumları çıkar...

tabi ki olur...hele buna biraz da "büyük kaslrı "hareket ettirirseniz, özellikle yüksek dairesel tekmeleri, mükemmel "enerji kaybı "oluşur...)

Back
Yukarı