elektirkli ızgarada et pişirmek ne kadar saglıklı?

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan onkirk
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

onkirk

Üye
arkadaslar bu konuda bi bilgisi olan varsa paylaşmasını bekliyorum..
elektrikli ızgarada yapılan et ne kadar sağlıklı ya da besin değerinde herhangi bi kayıp olur mu?
tavuk etini haşlayıp da yemekten bıktım bir elektirkli ızgara almayı düşünüyorum ama ne kadar sağlıklı olur bilemiyorum size bi danışiim dedim:)
eğer ikna edice cevaplar alırsam hemen alıcam bi tane haşlanmış tavuk yemek zor geliyo artık...
hepinize kolay gelsin..
 
Arkadaşım ben yaklaşık 4 aydır kullanıyorum elektrikli ızgarayı ve çok pratik o yüzden çok memnunum 5-6 dk. içinde tavuk ızgaran hazır. Protein değerini kaybetme bakımından pişirme esnasında kaydadeğer yada kafaya takacak kadar ptotein kaybı olacağını hiç zannetmiyorum.
 
?

sanırım markaya ve kaliteye göre değişiyor..
bir alışveriş sitesine baktım bu yazıyı yazdıkatan sora çok değişik fiyatlar vardı..telli ve teflon olanlar var sanırım teflon olanlardan alıcam biraz pahalı ama olsun daha uzun ömürlü olur sanırım..
 
konusu açılmısken tekradan bir baslık açmak istemedim sormak istediğim soruyu buraya sormak istiyorum :

uzun zamaandır tavugu haşlayarak yemekteyim ve biraz sıktı dogrusu tadından dolayı .Kızartma yapınca da cok yaglı oluyor diye pek tercih etmiyorum.Izgara yapmak en mantıklısı ,Sizler hangi marka ızgara kulanıyorsunuz ve memnunmusunuz kullandıgınız markadan? Tavuk,et ve balık için pratik hemde zamandan tasarruf saglamak istiyorum.Sizler neler yapıyorsunuz bunun için tavuk ve eti haşlamama mı yoksa ızgarada mı yapıyorsunuz ? Et veya tavugu tencerede yapmaya kalktıgımda tavuk daha kısa sürede olsa da et baya uzun sürüyor.tavsiyesi olan var mı ?
 
ben teflon tava da yag koymadan yapiyorum.
 
dostum ben elektirkli izgara yerine teflon tavalar var ici tirtikli onlar cok kulanisli ondan kulaniyorum bence harika..


Peki ,Bifteği de teflon tavada mı yapıyorsun kasaba ona göre et i bifteklik için yapıtıracam kusbaşı olarak değil .Tavuk göğüsü bifteklik olarak teflon tavada güzel oluyor peki etin biftek olarak teflon tavada yapmak pratik mi zaman olarak nek adar zamanda hazır oluyor tahminen ?
 
Ben tavuğu kendi yağıyla pişiriyorum tam piştiğinde suyunu tamamen çekecek kadar su koyuyorum yani etin yarısından biraz fazlasını içine alacak kadar falan. Sonra kendi yağını salmış oluyor. Derisini aldığım zaman bile yağ salıyor, birazda kendi yağıyla kavurunca çok güzel oluyor. içine kimyon, kekik, biberiye, nane gibi baharatlar çok iyi uyum sağlar.
 
Ben tavugu kucuk sutluk tarzı bır kucuk tenceree hazlarım ıstedıgım kıvama gelınce aynı tencerede bu sefer alt ust azıcık kızartırım tencerının suyunu bosalttıktan sonra

Hem dısı cıtır hemde ıcı yumusak oluyor hem ızgara hem de haslama oluyor hemde az bulasık cıkıyor ızgara yaparken azıcık pul bıber kekık atıyorum tamam oluyor

Keyfıme gore aynı tavukları ızgaralarken 1 tane domatesı dılımler bzende ustlerıne atarım
 
uzun zamandır konu hakkında birşey yazılmamış, yeni konu açıp yardım isteyecektim bu başlığı uygun gördüm.

yaklaşık 2 aydır yağsız teflon tavada göğüs pişirip yiyorum ama son birkaç gündür artık iyice sıkıldım, bana artık göğüsler çiğ gelmeye başladı biraz daha fazla pişireyim deyince dibi tutuyor yanmaya geçiyor tava. elektrikli ızgaranın daha iyi olabileceğini düşündüm. bana önerebileceğiniz uygun fiyatlı elektrikli ızgara modellerini bekliyorum, alıp hayal kırıklığına uğramak istemedim, sizin fikirlerinizi almak istedim öncelikle..
 
ben tost makinesi kullanan arkadaşa katılıyorum yanlız tavuk vs tat ve koku bırakıyor tost makinesinde eğer çok sık tost için kullanıyorsanız zor tabi ama ekstradan ızgara almaya gerek yok bence...
 
Back
Yukarı