Ekmek tüketimi hakkında?

Merhabalar. Bazı yerlerde tam buğday, çavdar, kepek ekmeğinin dahil yağ hücrelerini genişlettiğini, ekmek yerine yulafın tüketilmesinin daha doğru olduğunu okudum. Yulafı ben de tüketiyorum ancak spordan sonra eve geldiğimde haliyle yemeğin yanında yulaf yiyemiyorum genelde tam buğday ya da çavdar ekmeği tüketiyorum. Eğer ekmeğin yağ hücrelerini genişlettiği doğruysa tam buğday dahil hepsini bırakacağım. Bu konuda bir fikriniz var mı?

Merhabalar. Bazı yerlerde tam buğday, çavdar, kepek ekmeğinin dahil yağ hücrelerini genişlettiğini, ekmek yerine yulafın tüketilmesinin daha doğru olduğunu okudum. Yulafı ben de tüketiyorum ancak spordan sonra eve geldiğimde haliyle yemeğin yanında yulaf yiyemiyorum genelde tam buğday ya da çavdar ekmeği tüketiyorum. Eğer ekmeğin yağ hücrelerini genişlettiği doğruysa tam buğday dahil hepsini bırakacağım. Bu konuda bir fikriniz var mı?
Her gün 1 tam buğday (400 gram) ekmek tükrtirim, kalori aşmıyosan sıkıntı yok

Bulgur [emoji106]

Ekmek genel olarak saçma bir besin kaynağı. Hayatının hiç bir noktasında olması gerektiğini düşünmüyorum. Arada canın çeker vs. ye ama onun dışında forumda bir başlığı bile haketmiyor bence :)

Canan ablamıza ekmek konusunda sonuna kadar katılıyorum..Ekmek kadar gereksiz ve faydasız bir besin kaynağı yoktur..Neden yenir, ne amaçlanır anlamıyorum..Yani yulaf ye, pilav ye, makarna ye..Daha bir sürü karbo kaynağı var..Neden ekmek anlamıyorum..

Üniversite dönemlerinde hoca; insanlar neden yulaf yer, yada karbohıdrat kaynağı olarak neden pilav, makarna yemek zorunda olduklarını düşünürler demişti.
Kesinlikle katılıyorum. Ekmek vs tüketmek sadece kalori hesabı üzerinden aklanacak bir şey değil. Fakat zararları direk beyne etki ediyor. Ülkede karşımıza sürekli çıkan embesillerden örnek alın .)
"Tahıl Beyin" kitabını da herkesin okumasını tavsiye ediyorum. Muhtemelen beslenme ile alakalı bir çok alışkanlığınız değişecektir.

Ucuz olduğu için.
Herkesin parasi olsa kimse evine ekmek getirtip cocuklarin karni doysun diye kofteyi, corbayi, baliği ekmekle yedirtmez. Ben pilavi sirf karnim doysun diye ekmekle yediğimi bilirim.

HTC One mini 2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Valla ilginç geldi bana açıkçası, evde isterse sonsuz yemek olsun, yine ekmekle yerim. Yani öyle karnımı doyurmak için veya başka bişi için değil, tat meselesi. Günde 2 tane ekmek yiyorum ben, gerçi az ama olsun. Beyaz ekmek.. Geçende evde ekmek kalmamıştı fırına gitmeye erindim, ekmeksiz yiyeyim dedim, midem bulandı kusucaktım..

Taze ekmek ve pideye hayır diyemiyorum, özellikle şöyle çoban salata, çorba, taze ekmek veya pide üçlüsüne asla hayır diyemem... abartmamak lazım, her gün ekmek aldırmam bu yüzden taze olmasın diye, haftada 2-3 defa abanırım ama zaten yağ tutan bir yapım yoktur . Katılıyorum zararlı bir besin

Herkes ekmek ile kendisi arasındaki ilişkiden bahsetmiş, yiyesin varsa yersin bence yemelisin ama 1 dilim yersin.. Ekmek eve alınırken geleneksel olarak doymak için alınır bırakalım dediğimiz zaman da alışkanlık olarak sıkıntı yaratıyor. Yemekle beraber çok yenildiği için insülini patlar , Dilimlenmiş paketten yenilen 1 dilim ekmek kimseyi şişmanlatmaz tabi akşam vakti yemezsen iyi olur

Back
Yukarı