Beyaz ekmek tüketmede gerisi sana kalmış.Neden beyaz tüketme diyorum beyaz ekmek rafine edilmiş undan yapılır ve vitamin mineral lif değerleri çok düşüktür ve kan şekerini olumsuz etkiler çabuk acıkırız onun yerine ÇAVDAR,KEPEK ama en sağlıklısı TAM BUĞDAY ekmeği tüketmen olur fırınlarda bulabileceğin gibi kapalı paketlenmiş olarakta bulabilirsin .Nerden alıyım demişsin orası sana kalmıs ama eğer vücuduma ne , ne kadar giriyo diye diye merak edenlerdensen ki (bende öyleyim) paketlenmiş UNO ve KARMEZ markalarını deneyebilirsin
Beyaz ekmek: Beyaz undan hazırlanan ekmektir. Bir dilimi yaklaşık 70 kaloridir. Beyaz undan yapıldığından ötürü kan şekerini diğer ekmek çeşitlerine göre daha hızlı yükseltip daha hızlı düşürür bu nedenle de diğer ekmek çeşitlerine göre daha kolay acıktırır.
Kepekli ekmek: Beyaz una ham kepek eklenmesi ile hazırlanan ekmek çeşididir. Bir dilimi yaklaşık 70 kaloridir. Beyaz ekmeğe göre kan şekerini daha yavaş yükseltir ve daha yavaş düşürür. Bu nedenle beyaz ekmeğe oranla daha uzun süre tok tutar. Ham kepek, demir emilimini olumsuz etkileyebileceğinden kepekli ekmek çeşitleri demir anemisi olanlara ve 7 yaşın altındaki çocuklara önerilmemektedir.
Ruşeymli ekmek: Tam buğdayın üst kabuğunun beyaz una eklenmesi ile hazırlanan ekmek çeşididir. Bir dilimi yaklaşık 70 kaloridir. Ruşeym, kepeğe göre besin değeri daha yüksek bir öğedir. Kan şekerini yükseltme ve tok tutma süresi yaklaşık kepekli ekmeğe benzerdir.
Tam buğday ekmeği: Saflaştırılmamış buğday unundan yapılan ekmektir. B vitamini ve lif içeriği yukarıdaki ekmek çeşitlerine göre daha yüksektir. Bu nedenle kan şekerini daha yavaş yükseltir daha yavaş düşürür, bu nedenle de daha uzun süre tok tutar. Yüksek lif içeriği ile kolesterol seviyelerini azaltmaya yardımcı olur. Bir dilimi yaklaşık 72 kaloridir. Barsak sağlığını destekler.
Çavdar ekmeği: Saflaştırılmamış çavdar unu ile hazırlanan ekmek çeşididir. Bir dilimi yaklaşık 72 kaloridir. Sağlık üzerine olan etkileri, tam buğday ekmeği ile benzerdir. Çözünür lifleri nedeni ile kolesterolü düşürmeye yardımcı etkisi vardır. Barsak sağlığını destekler. B vitamini açısından zengindir.
Yulaf ekmeği: Yulaf unu eklenerek hazırlanan ekmektir. Bir dilimi yaklaşık 75 kaloridir. Beta-glukan içeriği nedeniyle yulaf ekmeğinin kolesterol seviyelerine olan olumlu etkileri, diğer ekmeklere nazaran daha yüksektir. Ayrıca sindirim sistemi sağlığı açısından da olumlu etkileri vardır. B vitamini açısından zengindir.