Ekmek göbek yaparmı ?

Beyaz ekmeğin karbo değerine baktığımda karbo açısından zengin görünüyor lakin çoğu kişi beyaz ekmek tüketilmemelidir diyor bunun sebebi nedir ? Kilo almama olumlu yönde yardımcı olmazmı ?
 
Tam buğday ekmeği tüketirsen yağlanmaya neden olmaz. Ama rafine edilmiş undan yapılan beyaz ekmek önerilmiyor. İyi bir Enerji ve karbonhidrat kaynağı ancak kan şekerini hızlı yükseltip aniden düşürdüğü için önerilmiyor.
 
Göbeği fazla kilo yapar, fazla kiloyu da fazla kalori yapar.

Ekmekle alakası yok, kilo aldıran veya kilo verdiren besin diye bir şey yok, bu besinlerin kalori miktarları önemlidir.
 
Göbeği fazla kilo yapar, fazla kiloyu da fazla kalori yapar.

Ekmekle alakası yok, kilo aldıran veya kilo verdiren besin diye bir şey yok, bu besinlerin kalori miktarları önemlidir.
Şuan 10 kg eksiğim var yalnız amacım göbek çıkartmadan hedefime ulaşmak
Ve bütün kiloyu kas kütlesi olarak almak istiyorum bunun için karbo ve protein ağırlıklı beslenmeyi hedefliyorum beyaz ekmeğin çok yüksek karbo değeri var işime yarayacağını düşünüyorum yalnız heryerde yemeyin denilmesinin sebebini anlamış değilim[DOUBLEPOST=1483291625][/DOUBLEPOST]
Tam buğday ekmeği tüketirsen yağlanmaya neden olmaz. Ama rafine edilmiş undan yapılan beyaz ekmek önerilmiyor. İyi bir Enerji ve karbonhidrat kaynağı ancak kan şekerini hızlı yükseltip aniden düşürdüğü için önerilmiyor.
Kan şekerinin yağlanma ile bir ilgisi varmı ? Bu spora amatörüm sağlam ve yağsız bir kütle kazanmak istiyorum[DOUBLEPOST=1483291843][/DOUBLEPOST]Bundan sonraki cevaplarınızı başlığa dikkat ederekten yazarsanız sevinirim hala sorumun cevabını alamadım
 
Son düzenleme:
Göbeği fazla kilo yapar, fazla kiloyu da fazla kalori yapar.

Ekmekle alakası yok, kilo aldıran veya kilo verdiren besin diye bir şey yok, bu besinlerin kalori miktarları önemlidir.
2500 kalori ihtiyacı olan iki sporcunun 3000 kalori alarak kütle kazandığını düşünelim. Sporculardan biri diyetin enerjisinin %60 ını kompleks karbonhidrat kaynaklarından sağlıyorken, diğer sporcu enerjinin %60 ını basit karbonhidratlardan karşılıyor olsun. Şimdi iki sporcu aynı vücut kompozisyonunda mı kütle kazanacak?
 
2500 kalori ihtiyacı olan iki sporcunun 3000 kalori alarak kütle kazandığını düşünelim. Sporculardan biri diyetin enerjisinin %60 ını kompleks karbonhidrat kaynaklarından sağlıyorken, diğer sporcu enerjinin %60 ını basit karbonhidratlardan karşılıyor olsun. Şimdi iki sporcu aynı vücut kompozisyonunda mı kütle kazanacak?

Aynı miktarda kilo alacak.

Sen makrolarını almazsan, proteinlerini falan almazsan, elbetteki kas yapamayacaksın, fakat mesela gerekli proteinlerini alırsan, yağlarını ve makrolarını falan alırsan, enerji ihtiyacı olarak aldığımız karbonhidratın kompleks mi yoksa basit mi olmasının aşırı fazla bir önemi olmuyor açıkçası.

Tabii ki gidip de karbonhidrat kaynağı olarak paso baklavaya, şekere abanmak iyi olmayacaktır, ancak paso yağsız tuzsuz bulgur yemenin de ekstra bir faydası olmayacaktır.

Yani çektiğin çileye karşılık çok da fazla bir sonuç vermeyecektir.

Bunların hepsini ben yaşadım, yağsız tuzsuz pilavdan başka bir şey yemediğim günler oldu ilk spora başladığımda, şimdi ise öyle bir durumum yok ve anlıyorum ki boşuna çile çekmişim.
 
That sugar adlı 2014 yapımı belgesel, soruna çok güzel yanıt veriyor. Kısaca konusunu anlatayım; sağlıklı bir beslenme stili olan Damon Gameu ''kalori miktarını sabit tutarak'' beslenmesini basit şeker ağırlıklı işlenmiş gıdalarla karşılamaya başlıyor. İki aylık bu değişimini bir belgesel film olarak doktor kontrolleriyle beraber aktarıyor.bu filmi izlersen, hem basit şeker kaynaklı işlenmiş gıdalarla beslenmenin kalorin sabit olsa bile vücuda nasıl etkilediğini örnek üzerinden görebilirsin, hemde çok basit bir dille şekerin tarihini ve vücuda etkisinide öğrenmiş olursun . Bütün Bodyforumtr ailesine bu belgeseli tavsiye ederim.
 
kısaca yazacağım,
uzun süre yersen insülin dengen bozukur.
direk göbeklenirsin.
 
Twinkie diyeti araştırabilirsin.adam kendi üzerinde yapıyor.proteinini protein shake ile tamamlıyor.carb ve yağ larını twinkie adlı gofretten karşılıyor bide fibre alıyor salata vs.ve yağ yakıyor. İnsulin değerleride şaşırtıcı ama çok iyi çıkıyor.adam kendi diyor önermiyorum diye ama mümkün.alan aragon da glısemik endexi anlatıyor araştırmalarla.bakabilirsiniz
 
kepekli ekmek hakkında yorumunuz nedir peki? her öğünde 1 2 dilim tüketiyorum ben bir sıkıntı yaratabilirmi
 
Aynı miktarda kilo alacak.

Sen makrolarını almazsan, proteinlerini falan almazsan, elbetteki kas yapamayacaksın, fakat mesela gerekli proteinlerini alırsan, yağlarını ve makrolarını falan alırsan, enerji ihtiyacı olarak aldığımız karbonhidratın kompleks mi yoksa basit mi olmasının aşırı fazla bir önemi olmuyor açıkçası.

Tabii ki gidip de karbonhidrat kaynağı olarak paso baklavaya, şekere abanmak iyi olmayacaktır, ancak paso yağsız tuzsuz bulgur yemenin de ekstra bir faydası olmayacaktır.

Yani çektiğin çileye karşılık çok da fazla bir sonuç vermeyecektir.

Bunların hepsini ben yaşadım, yağsız tuzsuz pilavdan başka bir şey yemediğim günler oldu ilk spora başladığımda, şimdi ise öyle bir durumum yok ve anlıyorum ki boşuna çile çekmişim.

Şimdi nasıl yiyorsun pilavı bulguru?
 
Şimdi nasıl yiyorsun pilavı bulguru?

Gayet zeytin yağını soğanı biberi falan tavada kavuruyorum, içine bir kaşık salça ekliyorum, tuz ekliyorum, bulguru o şekilde pişiriyorum mis gibi oluyor, diyette falan da herhangi bir dezavantajını görmedim, yeter ki kalorini alman gerektiği kadar al.

1 Tepeleme çorba kaşığı salça bile alt tarafı 15 kaloriye denk geliyor ve 1 kaşık bütün bir yemeği tatlandırıyor, 100 Gram salçanın içerisinde bile 75 Kalori vardır. :)

Yani korkulacak hiçbir şey yok bence. Tabi sağlıklı değildir muhtemelen o ayrı mesele, ben spora etkisinden bahsediyorum.

Yani yemekleri herhangi bir katı maddesi eklemeden tatsız tuzsuz bir şekilde yemek, size çektiğiniz çileye rağmen karşılığını aslında hiç vermiyor.
 
Gayet zeytin yağını soğanı biberi falan tavada kavuruyorum, içine bir kaşık salça ekliyorum, tuz ekliyorum, bulguru o şekilde pişiriyorum mis gibi oluyor, diyette falan da herhangi bir dezavantajını görmedim, yeter ki kalorini alman gerektiği kadar al.

1 Tepeleme çorba kaşığı salça bile alt tarafı 15 kaloriye denk geliyor ve 1 kaşık bütün bir yemeği tatlandırıyor, 100 Gram salçanın içerisinde bile 75 Kalori vardır. :)

Yani korkulacak hiçbir şey yok bence. Tabi sağlıklı değildir muhtemelen o ayrı mesele, ben spora etkisinden bahsediyorum.

Yani yemekleri herhangi bir katı maddesi eklemeden tatsız tuzsuz bir şekilde yemek, size çektiğiniz çileye rağmen karşılığını aslında hiç vermiyor.

Hata yapa yapa öğreniyor insan. Ben ilk başladığımda sadece suda haşlanmış tavuk göğsü. Ne baharat ne birşey. Sakız gibi maşallah. Çiğne Allah çiğne :))). Çok şükür fırınla. Yağsız kızartmayla aştım.

Kaldı bulgurda :)). Son zamanlar bulgur suda haşlanırlen içine havuç rendelesem nasıl olur diye düşünüyorum. Yakında denerim.

Senin dediğinide deniycem. Ama salça için biraz tereddüt teyim
 
sıkıntı yapma ye bende yiyorum bu gibi şeylere takılınca daha iyi sonuçlar almıyorsun daha kötü sonuçlar alıyorsun
en kötüsü aç kalmaktır unutma
 
Ufak şeyler ama 42 kilo verdikten sonra. Psikolojik olarak. Ben kilo alırım mantığı hala devam ediyor. Hele karnım şiştiyse ( mide dolu yemek yedikten sonra)
 
Hata yapa yapa öğreniyor insan. Ben ilk başladığımda sadece suda haşlanmış tavuk göğsü. Ne baharat ne birşey. Sakız gibi maşallah. Çiğne Allah çiğne :))). Çok şükür fırınla. Yağsız kızartmayla aştım.

Kaldı bulgurda :)). Son zamanlar bulgur suda haşlanırlen içine havuç rendelesem nasıl olur diye düşünüyorum. Yakında denerim.

Senin dediğinide deniycem. Ama salça için biraz tereddüt teyim

Zaten işte o tereddüt konusunu aşmak lazım, günlük atıyorum 3000-3500 kalori alıyorsak, bunun 15-20 kalorisi salçaya gitse ne olabilir ki? :)

Eğer bunu yapmaya başlarsan psikoloik olarak vücudunda yağlanma yaptığını da hissetmeye başlayabilirsin, mesela öncede kendimi tutamayıp 1 parça çikolata kaçamağı yaptığımda bile ertesi gün aynaya bakınca onun benim vücudumda az da olsa yağlanma yaptığını zannediyordum, bu tamamen psikolojik, aslında hiçbir fark olmuyor. :)
 
That sugar adlı 2014 yapımı belgesel, soruna çok güzel yanıt veriyor. Kısaca konusunu anlatayım; sağlıklı bir beslenme stili olan Damon Gameu ''kalori miktarını sabit tutarak'' beslenmesini basit şeker ağırlıklı işlenmiş gıdalarla karşılamaya başlıyor. İki aylık bu değişimini bir belgesel film olarak doktor kontrolleriyle beraber aktarıyor.bu filmi izlersen, hem basit şeker kaynaklı işlenmiş gıdalarla beslenmenin kalorin sabit olsa bile vücuda nasıl etkilediğini örnek üzerinden görebilirsin, hemde çok basit bir dille şekerin tarihini ve vücuda etkisinide öğrenmiş olursun . Bütün Bodyforumtr ailesine bu belgeseli tavsiye ederim.
Filmi izledim ve aydınlandım bildiğin alkol tüketiyorum zaten karaciğere zarar şekeri bırakayım bari artık :D
 
Back
Yukarı