Eklem Ağrıları Yanlış Form Habercisi mi?

Ackres

Üye
Merhabalar,
Eklem ağrıları ile ilgili konulara baktım ama benim sorum biraz daha farklı neyse soruya geçeyim.
Ara ara bilek, dirsek, diz bölgelerinde hafif sızılar, ağrılar oluşuyor bu ağrılar 130-140 civarı deadlift, squattan dolayı doğal bir ağrı mıdır acaba?
Yoksa bu ağrılar formumuzun bozuk olduğu anlamına mı gelir?

Merhabalar,
Eklem ağrıları ile ilgili konulara baktım ama benim sorum biraz daha farklı neyse soruya geçeyim.
Ara ara bilek, dirsek, diz bölgelerinde hafif sızılar, ağrılar oluşuyor bu ağrılar 130-140 civarı deadlift, squattan dolayı doğal bir ağrı mıdır acaba?
Yoksa bu ağrılar formumuzun bozuk olduğu anlamına mı gelir?
Her yapılışta ağrılar oluyorsa yanlış formun habercisi oluyor. Doğru form yaptığına eminseniz Antremandan sonra oluşan tatlı ağrılar varsa kasa yeterli seviyede stres vermişsiniz. ben bu akşam büyüyecem diyor Kaslar:D

Zaten hareket esnasında olmuyor ağrılar gün içerisinde hissediyorum ara ara hafif sızılar özellikle dizde.

Eklem yenileyici kullanın (glucosamine), bende daha gençken yaptığımız ağır squat lar sonucu yaklaşık 8 yıldır diz ağrılarına mahkumum,

MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bir de araştır istersen dizlerin en çok yıprandığı durumlar çok fazla çöküldüğü ve dize rotasyon yaptırıldığı durumlar, yani squat ta çok çökmek sizlere daha fazla zarar veriyor, ayrıca squatta ayak parmak uçları tam karşıya değilde hafif 30 derece yana açılandırıp öyle çökmek daha sağlıklı.

Eklem yenileyici kullanın (glucosamine), bende daha gençken yaptığımız ağır squat lar sonucu yaklaşık 8 yıldır diz ağrılarına mahkumum,
Squat sıklığıyla alakalı olabilir. Eger haftada 4 5 kere atiyosan olabilir
Bir de araştır istersen dizlerin en çok yıprandığı durumlar çok fazla çöküldüğü ve dize rotasyon yaptırıldığı durumlar, yani squat ta çok çökmek sizlere daha fazla zarar veriyor, ayrıca squatta ayak parmak uçları tam karşıya değilde hafif 30 derece yana açılandırıp öyle çökmek daha sağlıklı.
Teşekkür ederim cevaplar için.
Glucosamine'e bakacağım en kısa zamanda.
Haftada en az 3 kez 5x5 şeklinde yapıyorum 130-140 civarı ağırlıklarla olduğu için dizlere çok yük bindiğinden oluyor sanırım dediğiniz gibi.
Hafif ağırlıklardayken ass to grass şeklinde yapıyordun ama şuan zaten mümkün değil paralele veya az bir miktar altına anca iniyorum zaten. Dediğiniz gibi parmak uçlarıda açık tutuyorum ama belki formumu biraz daha geliştirmem gerekebilir.

Birde durum analizi için bir diz Mr si çektirin bakalım menisküsler ve bağ yapılar ne durumda, en azından yolunuzu binanın sağlamlığına göre çizersiniz :)

Back
Yukarı