Ekipmansız spor

Merhabalar bilgisi olan abilerim cevap verirse çok sevinirim. Ben 17 yaşındayım malum üniversite sınavı var önümde o yüzden spor için salona falan gitmiyorum evde yapmaya çalışıyorum. İnternette evde spor şeklinde arttığımda çıkan yazıların gerçekten yetersiz olduğunu fark ettim :) ya gerçekten çok basit oluyo ( işte beş tane şınav çek iki kere kolunu kaldır tamam şu kadar kalori yaktın) ya da dambılları direnç lastikleri olanlar için eve yönelik hazırlanmış yazılar oluyor. Her ikisi de pek işime yaramadı ben de bi fikir almak istedim böylelikle araştıran başka insanlar da daha kolay ulaşır bilgiye.
Sorum şu, evse barfiks demirim vs var ben yaklaşık 50 şınav 15 barfiks 40-50 squat yapabilcek durumdayım ama dışardan baktığınız zaman zayıf biriyim kaslarımın fazla tekrarlarda gelişmiyceğini ağırlık altında büyüyceğini biliyorum bu yüzden ağırlığın tek tarafta olduğu archer push up tarzı egzersizlere yöneldim. Bu şekilde tüm vücut kaslarını ele alıcak bi antrenman öneriniz var mı ya da antrenmanında şu da olsun diyebilceğiniz bi egzersiz? Ha son olarak omuzlarım gelişmiyor abiler ya :D
Şimdiden teşekkür ederim :)

Eve barfiks bari alırsan eğer şu programı uygulayabilirsin başlangıç için iyi olur:
8 Squat
8 Omuz genişliğinde Şınav
2 Pull up (Omuz Genişliğinde Barfiks Avuc içleri dışarıya dönük)
3 Leg Raises (Barfiks barına asılıp ayakları kaldırmak)
7 Decline Push Up (Ayaklarını koltuğun veya masanın üstüne koyup sınav çekme)
3 Chin up (Omuz genişliğinden dar Barfiks avuc içleri sana dönük)
30 Saniye Wall Sit
12 Chair Dips
Bu hareketler toplam 1 set ve 1 günde 3 set yapıcaksın. 1 gün ara vereceksin haftada 3 gün çalışman yeterli
Hareketleri açıklamaya çalıştım ama internetten isimlerini yazarak araştırabilirsin. Hareketlerin formunu doğru öğrendikten sonra bu programa başlayabilirsin ileride hareketleri zorlastirabilirsin veya başka programa geçebilirsin. Program Alıntıdır Madbarz Home Full Body Beginner Workout
Saygılar

Tekrar merhaba :) bu resimdeki programı uygulamaya başladım çünkü verdiğiniz program çok temeldi. Bunu pazartesi çarşamba cuma olucak şekilde yapıyorum ve dinlenme sürelerini 60-90 sn arası tutuyorum. Etkisini sanırım 2 ay içinde görmeye başlarım (en azından öyle umuyorum) bu antrenman sonunda çantama kitaplarımı doldurup bir set biceps curl yapmayı düşünüyorum çünkü barfiksle gelişimi bir yerden sonra devam etmiyor. Bu arada program alıntı : http://www.kasvekuvvet.net/aletsiz-vucut-gelistirme.html
Fikrinizi almak isterim.

Eklentiler

• Screenshot_2018-07-20-13-01-12-964.jpeg
    Screenshot_2018-07-20-13-01-12-964.jpeg
    42,8 KB · Görüntüleme: 519
Güzel bir sitedir kasvekuvvet. Oradan yararlanman güzel olur. Programa gelirsek güzel gibi ama bir ekleme yapmak istersen diamond push up ekleyebilirsin zordur ama tricepsini ve göğüsünü çok iyi hissettirir. Mesela çeşitli varyasyonları dönüşümlü olarak kullanabilirsin. Push Up yerine bir gün diamond push up bir gün feet elevated push up yapabilirsin. Tamamen senin tercihine kalmış. Ayrıca biceps için barfiks derken chin up yapmanı önermiştim eminim ki o bicepsin için uzunca bir süre gelişim sağlayacaktır. Ama rahat edemem diyorsan biceps curl ekleyebilirsin. Barfiksi de aynı şekilde dönüşümlü kullanman daha iyi olur
Örneğin haftanın 2 günü pull up diğer gün chin up gibi veya tam tersi tercihine bağlı.
Saygılar

Güzel bir sitedir kasvekuvvet. Oradan yararlanman güzel olur. Programa gelirsek güzel gibi ama bir ekleme yapmak istersen diamond push up ekleyebilirsin zordur ama tricepsini ve göğüsünü çok iyi hissettirir. Mesela çeşitli varyasyonları dönüşümlü olarak kullanabilirsin. Push Up yerine bir gün diamond push up bir gün feet elevated push up yapabilirsin. Tamamen senin tercihine kalmış. Ayrıca biceps için barfiks derken chin up yapmanı önermiştim eminim ki o bicepsin için uzunca bir süre gelişim sağlayacaktır. Ama rahat edemem diyorsan biceps curl ekleyebilirsin. Barfiksi de aynı şekilde dönüşümlü kullanman daha iyi olur
Örneğin haftanın 2 günü pull up diğer gün chin up gibi veya tam tersi tercihine bağlı.
Saygılar
Yararlı oldu teşekkürler :)

Back
Yukarı