Ekici taze lor ( Ricotta )

Konusu 'Marka Marka Besin Değerleri' forumundadır ve nime tarafından 17 Aralık 2015 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 5 üye.
  1. nime
    Offline

    nime Üye

    Katılım:
    20 Kasım 2006
    Mesajlar:
    3
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    11
    Meslek:
    MODELİST
    Yer:
    İST
    Merhaba arkadaşlar sizinle faydalı bir bilgiyi paylaşmak isterim. Uzun süredir hatta yıllardır lor peyniri kullanıyorum ve herzaman tadı çok hoşuma gitmemiştir.
    Yaptığım araştırmalar sonucunda ortaya çıkan yabancı videoları seyrederken adamlar taze lor dahası kaymak gibi yumuşak bir lor yediklerini fark ettim. Sonunda Türkiye'de buldum zor olsada!!! Neyse şimdi kısaca Ekici peynir markası üretim yapıyormuş ama ben bulamadım. Yetkili kişileri aradım fabrikada mail attım sonunda dönüş yaptılar ama hemen cevap verdiler çok memnun kaldım. Türkiye bu konularda biraz yavaş ama adamlar işi ciddi yapıyor demek maşallah maşallah. Şimdi dağıtım yapan arkadaş aradı bana yakın olan avcılar pelıkan carffur mağazasına bırakmışlar. 1.5 kg 12 tl ama bu para tadına göre çok ama çok uygun. Tadı katı yoğurt gibi muhteşem ötesi. Siz sporcu kardeşlerimin yararlanmaya değer bulacağınız bir ürün. Saygılarımla selamlıyorum
    Bu arada Ekici müşteri hizmetlerine mail yolu ile ürünü bulamadığınızı yazın hemen size yakın olan mağazalara bırakırlar emin olun :)
    Ekici Ricotta Peynir, peynir altı suyunun ve sütün belli oranlarda karıştırılmasıyla üretilir ve İtalyan tipi lor peyniri olarak da bilinmektedir.

    Yapısına yönelik özel süreç basamaklarından geçirilerek kendine has sürülebilir kıvama gelmesi sağlanan Ekici Ricotta Peynir, tek başına tüketilebileceği gibi reçel ve bal ile kullanımı da ayrı birer lezzet yaratmaktadır. Tabii siz sade tüketin kas olsun :)


    Ekici Ricotta
    Besin Öğeleri (100 g)
    Enerji (kcal) 232
    Protein (g) 15,13
    Yağ (g) 19
    Kalsiyum (mg) 303,8
    Karbonhidrat (g) 0,05
    Gramaj: 1500 gr.
    Koli İçi Adedi: 2
     
  2. HG!
    Offline

    HG! Bölüm MOD Yönetici Bölüm MOD

    Katılım:
    24 Mayıs 2015
    Mesajlar:
    142
    Beğenileri:
    82
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İstanbul
    100gr icin 15gr protein 19gr yag ile malesef alternatif bir kaynak olamaz tercih edilen lor peynirlerine. Yag orani cok yuksek.
     
  3. smtclkcn
    Offline

    smtclkcn Üye

    Katılım:
    26 Mayıs 2015
    Mesajlar:
    3
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    13
    Paylaşmışız sağol ama bence vu değerlere yakın proteini daha yüksek normal peynir bulunabilir.
    Yinede ürün denenebilir tabi.
     
  4. mrthr35
    Offline

    mrthr35 Üye

    Katılım:
    10 Temmuz 2016
    Mesajlar:
    2.652
    Beğenileri:
    952
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    hort :D kullanan varmı bunu hiç
     
  5. cekhemir
    Offline

    cekhemir Üye

    Katılım:
    21 Şubat 2015
    Mesajlar:
    105
    Beğenileri:
    19
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    lor peyniriyle olimpia olunur senin anlatmana göre denenmeli :)
     
  6. ulaire
    Offline

    ulaire Üye

    Katılım:
    21 Mart 2013
    Mesajlar:
    2.020
    Beğenileri:
    1.190
    Ödül Puanları:
    123
    Hiç bunlarla uğraşma, artık hemen her sokakta sütçü var. Gidip sütü al yanına bir de peynir mayası. Sütü kaynatıp soğumaya bırak. Parmağını içinde tutabilecek kıvama kadar soğuyunca mayanın üzerinde ki ölçüde süte koy. 6-7 saat sonra suyu süz ama dökme. O suyun içine limon sıkıp tekrar kaynatıp oluşan katı taneleri süz. Elinde 10 numara beyaz peynir ve lor oldu haydi afiyet olsun. Sadece lor isteyen direk sütün içine limon sıkıp kaynatsın onun da tadını alınca gidip bir daha marketten ne peynir ne de lor alırsınız.

    Moto G (4) cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     

Sayfayı Paylaş