Egzersiz Sayısı ! ! !

Forum üyelerinin verdiği program örneklerine baktığımızda,bir bölgeye uygulanan egzersiz sayısının çok fazla olduğunu görmekteyiz...örneğin sadece göğüs kasları için 6-7 değişik egzersizin aynı idman da yapılması gibi...
Öğrendiğim kadarıyla büyük kas grupları için 3,küçük kas grupları için 2 hareketin kas gelişimi için yeterli olacağı..
Hocalarımızın vereceği bilgiler ile büyük yanlışlardan dönmüş oluruz..
Şimdi den teşekkürler..

hacim çalışması yaparken en fazla 1 saat diyorlar ve 5 6 set yapın arada 2 3 dk boşluk bırakın başta ve sonda 10 dk koşun aynı bölgeye birçok hareket uygulayın diyorlar :) e bunu yapınca antreman saatler sürer nasıl oluyo bnde anlamıyorum gerçekten cok arastırdım ama cewabımı bulamadım sonra konu açtım oda kilitlendi alakası olmayan konular örnek gösterildi.biri açıklayabilicek mi acaba bu topic altında

Her gün tek bölge giriyorsan eğer mesela göğüs için konuşalım kış dönemin 6 hareket iyi bir strateji mesela
Benchpress
dumbell press
Incline dumbell press
Butterfly
İncline dumbell fly
Pullover yada dips..

Tabiki bu program en az 2 - 3 yılı doldurmuş ileri düzey insanlar içindir.Pro ların videolarını izlerseniz küçük bölgelere bile 3-4 farklı hareket uyguladıklarını görürsünüz.Çünkü onların kası 2 hareketle doygunluğa ulaşmaz.

Ha 2 hareketle 3 hareketle gelişilmezmi?Elbette gelişilir.Ama spordaki tecrübe arttıkça hareket sayısını arttırma ihtiyacı hissediceksin ;)

Ben mesela 2 bölge giriorum hergün.Göğüste 4 hareketi geçmem diğer bölgeden bi verim alamam çünkü birde overtrain olma şansım var.

Bilmem anlatabildimmi :)

Back
Yukarı