ben kıllandım şahsen kardeşim sağlımı 3 lira için tehlikeye atıp 5 tane labratuar raporunu bekleyemem 1 tanesi ortada işte sıkıntılı ürün içi elveren gidip alır kullanır bu kadar basit bile bile lades olmakda buna denir herhalde
İstediğiniz ürünü almak da elbette ki serbestsiniz. Farklı laboratuvar sonuçlarını da beklemek zorunda değilsiniz.
Ben de sizin, benim ve tüm forum üyelerinin en güvenli ürünü tüketmesi taraftarıyım. Çabamız bunun için.
Fakat sözkonusu kişi Dr. Mehmet Öz ve programın yayınlandığı ülke ABD ise durup iki dakika düşünmek gerekiyor. ABD, Türkiye ve Avrupa gibi değildir. ABD'de yayınlanan bir TV programında bir masanın üzerine "
markası gözükecek şekilde" tüm ürünler dizilebilir ve tartışılabilir. Ürün sahibi firmalar bir haksızlık yapıldığını düşünüyorlarsa saniyesinde dava açarlar. Sistem böyle işliyor.
Sözkonusu programda adı geçen ürünleri hiç kullanmadım hatta bu başlığın konusu olan EAS ürünlerini de hiç kullanmadım. Şu an da kullandığım markadan oldukça memnunun. Yani ne
Dymatize ne
Optimum Nutrition ne de
EAS hiç kullanmadım.
Mehmet Öz'ün programında test'den olumsuz puan aldığı belirtilen
Dymatize bu yıl
20. yaşını kutluyor.
Optimum Nutrition ise
16 yaşında. Yani bu firmalar dün kurulmuş değil. Ayrıca her iki firma da GMP (Good Manufacturing Practice) standardını benimsemiştir ve bu standart çok katı üretim süreçlerini şart koşar. Üstelik hem Dymatize hem de ON'nin ürünleri yurtdışında G
.N
.C mağazalarında da satılmaktadır.
EAS ise şu an dünyaca ünlü bir ilaç firmasının (
Abbott) yan kuruluşudur. Abbott ilaç firması EAS'i 2005'de satın almıştır. Abbott'un
SIMILAC adında bebek mamaları (Türkiye'de de var) üreten bir bölümü var, onun yanına spor ürünleri üreten bir birim daha gerekiyordu onu da EAS firmasını satın alarak yaptı.
Yani EAS çok güvenilir ellerde...
Sonuç olarak;
Laboratuvarlarda bir ürün test edilirken farklı kriterler ve farklı analiz yöntemleri uygulanabilir. Onun için bir kaç farklı laboratuvar analizi doğruyu bulmak da tam bir yön gösterici olacaktır ama bu oldukça pahalı bir yöntemdir.
Sağlıcakla kalın...
.
.