Dumbell Curl ile ilgili bir soru

Arkadaşlar son 2-3 antremandır dumbell curl den sonra sol biceps im sağ bicepse oranla daha çok ağrıyor yani sanki sade sol çalışmışım gibi ama büyüklük olarak çok şükür bi orantısızlık yok gibi bi yerde araştırmıştım gün içersinde sol kolumuzu az çalıştırmamızdan dolayı hamladığını ve bu yüzden ağrıdığını söylemişlerdi sizce bunun nedeni ne olabilir

Büyük ihtimal kas çünkü 5 dk sonra geçiyor ve dumbellı kaldırırken de oluyor 2 taraftada ama soldaki antremandan bir 5 dk sonra daha sürüyor sağ ise sadece kaldırırken

Doğal ancak,Doğal ise Sağ kolda acımalıydı öyle değil mi?

Eğer iki koldanda yaptığın antremanlar sonucu verim alıyorsan kafana takılacak bir sorun yok.
D.Y kardeşimizin dediği gibi sakatlanmada olabilir.

Ağrı dediysem çalıştığını hissediyorum yani o şekilde bir ağrı sağ tarafta antreman sırasında aynı ama sol antremandan bir 5 dk sonrada devam ediyor yani sol hantal kaldığı için oluşuyor diye düşünüyorum ben

bu şeklde kolun hamlaması söz konusu değil
ilk antremanın olsa hamlama olabilirdi ama sende öyle değil
sol kolun zayıf olabilir fazla yüklendiysen sağ altından kalmış ama sol zorlanma sebebiyle ağrı yapıyor olabilir
zamanla geçecektir ama ağrının üstüne gitme

Genelde sağ tarafını kullandığından dolayı sağ tarafın daha kuvvetlidir, sol tarafın daha çok ağrıyordur büyük ihtimal .

Buyuk ıhtımal sol koluda bır kas yırtılması olusmus cabuk gecmez okadar en az 2 hafta maksımum 6-7 aya kadebılır bu sorun

Her iki kol için de çalıştığın ağırlıkları azaltarak bir kaç idman yapmayı dene.
Eğer idman esnasında ve sonrasında bu ağrılar geçmezse yada azalma filan olmazsa bir doktora gözüküp, baktırabilirsin; sonuçta sağlık bu ihmale gelmez.
Ağırlık azaltmanı şunun için söylüyorum; arkadaşların da dediği gibi sol kolun kuvvet olarak sağ koluna göre güçsüzdür, sende ağır girince sağ kolun bunun altından kalkarken sol kolun bunun altından kalkamıyordur ve kendini yeterli dinlendiremediği için de ağrıya sebep olabilir...

Back
Yukarı