Dumbbell Pullover

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ismi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

ismi

Üye
Merhaba,

eski salon hocam göğüs kafesimin genişletmek için Dumbbel Pullover hareketini 3 ay boyunca verdi ve göğüs kafesimin küçük olduğunu söyledi şimdi ise yeni bir salona yazıldım ve yeni salon hocamın verdiği programda bu hareket yok DUMBBELL FLYING hareketini verdi ve vucuduma bakmadı bile Dumbbel Pullover hareketinden sonra DUMBBELL FLYING yaparsam göğüslarım için çok ters bi hareket olmazmı benim göğüs kafesimi genişletmeye çalışıyorum yeni salon hocam ise DUMBBELL FLYING hareketini verdi kafa_

göğüsümün altında bir çıkıntı oluştu göğüsümü belirginleştiren acaba bu çıkıntı Dumbbel Pullover hareketinin sağladığı bir şey olabilirmi 5'ci ayım bu sporda..?

Pullover üst gögüs için ideal bir hareket ama salondaki hocan yanlış söylemiş,bu hareket göğüs kafesini genişletmez tam tersi toplar yani en son bu hareket girilebilir...Zaten kimsenin gögüs kafesi genişlemez ön omuz yanlara dogru toplanıp açılır ve buda daha geniş bir görüntü verir insana,programlna dumbbell fly,cable cross,butterfly,chesterfly gibi hareketlerden birini yada ikisini ekliyebilirsin...

gelişme çağını geçtiyesen göğüs kafesi genişlemez veya daralmaz
kemikler aynı kalır sadece onun etrafındaki kaslar sayesinde göğsünün duruşu şekillenir
daha hacimli görünüş için pullover de dumbel fly da faydalıdır
ikiside programında olabilir

Back
Yukarı