Dudak kuruluğu başladı

1 aydır dudak kuruluğu var arkadaşlar biraz araştırdım a vitamini veya su eksiğinden oluyormuş. İkisinden de bolca tüketiyorum. Neden olabilir acaba supplement beslenme derken proteini çok mu abarttım. Günlük 2 ölçek whey (48gr)+sabah kahvaltısı(45gr protein)+ikindi(20gr)+spordan sonra 45gr yatmadan önce 20gr olmak üzere günlük toplam 180 grama yakın protein tüketiyorum. Kilom 80

a vitamini fazlalığı dudak kuruluğu başta olmak üzere ciltte kuruluk yapar, cilt için kullanılan haplar bol miktarda a vitamini içerdiklerinden dudak kurutur, onun dışında günde 15 tane havuç yesen mesela yine de dudaklarını kurutacak seviyede a vitamini alamazsın, o yuzden a vitamini fazlalığın yoktur merak etme, eğer hap kullanmıyorsan
susuzluktan ve havayla ilgilidir büyük ihtimal.

:) bende kışları yaşarım bu sorunu afyonda askerlik yaparken tam ortasından çatlamıştı üst dudağım, her sabah kalktığımda ilk esnemede kanıyordu, kanımın tadını nerdeyse sevmeye bile başlamıştım hergün kremlememe rağmen 2 ayda zor geçirdim, yağlı ve antibiyotikli kremler daha iyi geliyor..

ağız ve dudak kuruluğunuzda sıvı alımınız normalmi veya normalin altında ise sorun teşkil etmez.

ancak sıvı alımı yüksek ve sikayet devam ediyorsa hastalık belirtisidir.

şeker hastalarında, ateşli hastalıklarda tifüs gibi bulaşıcı hastalıklarda genellikle dudak kuruması görülür. aynı zamanda vucudun su kaybı yaşadığı mide ve bağırsak hastalıklarındada görülür.

Ben bi reklam yapayım o zaman :) Nivea'nın Essential Care adlı dudak koruyucu kreminden kullanıyorum. Gece yatmadan önce bolca sürdüğümde iyi iş görüyor.
Gün içerisinde yemek yedikten sonra ki aralarda da kullanılabilir.

benimde animal pak kullanmaya başladığımdan beri ellerimin üzeri, dudaklarım, göz kapaklarım kurudu ve saçlarımda hafif kepek oluşumu oldu. sanırım bir vitaminin fazlalığından ileri geliyor. su alımım günde 2 litreden fazla.

Back
Yukarı