neverbackdown.
Üye
Merhaba şunu tam anlayamadım , okuldaki bazı öğretmenler başarısız ders olursa sorumlu geçiliyor diyor ama burda öyle denmiyor sanırım.Geçen dönem teşekkür aldım büyük ihtimal bu dönemde alıcam ama eğer alamazsam ,
mesela yıl sonunda 2 başarısız ders olursa ama yıl sonu ortalaması 70 olursa doğrudan sınıf geçiliyormu? Ben hangisine girerim böyle olursa lütfen biri açıklasın
MADDE 57- (1) Ders yılı sonunda;
a) Tüm derslerden başarılı olan,
b) Başarısız dersi/dersleri olanlardan, yılsonu başarı puanı en az 50 olan
öğrenciler doğrudan sınıf geçer.
MADDE 58- (1) Doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden, bir sınıfta başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçer. Ancak alt sınıflar da dâhil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar sınıf tekrar eder. Nakil ve geçişler nedeniyle ortaya çıkan sorumlu dersler bu sayıya dâhil edilmez.
mesela yıl sonunda 2 başarısız ders olursa ama yıl sonu ortalaması 70 olursa doğrudan sınıf geçiliyormu? Ben hangisine girerim böyle olursa lütfen biri açıklasın

MADDE 57- (1) Ders yılı sonunda;
a) Tüm derslerden başarılı olan,
b) Başarısız dersi/dersleri olanlardan, yılsonu başarı puanı en az 50 olan
öğrenciler doğrudan sınıf geçer.
MADDE 58- (1) Doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden, bir sınıfta başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçer. Ancak alt sınıflar da dâhil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar sınıf tekrar eder. Nakil ve geçişler nedeniyle ortaya çıkan sorumlu dersler bu sayıya dâhil edilmez.