Doğru yolda mıyım ? Merak ettiğim şeyler var.

Merhabalar. 35-40 gündür spor yapıyorum.beslenmem tam anlamıyla süper olmasa da dikkat ediyorum yumurta, lor, süt, tavuk, balık ile beslenmeye çalışıyorum fakat arada tatlı yemeden edemiyorum.merak ettiğim bazı şeyler var.forumda öğün başına alınması gereken protein miktarı 30-35 gram denilmiş bunun üzerinde almamalı mıyım? Protein tozunun ilk 3 ayda alımı gereksiz denilmiş günlük 100-110 grama tamamlayamazsam ne yapmalıyım ? Programa 1 gün gidip 1 gün gitmeyerek mi devam etmeyelim yoksa yeni olduğum için üst üste 2 gün gitmemde sakınca yok mu ? Ayrıca salondaki hocam bel ve bacak bölgemde sıkıntı olduğu için antrenman sonunda 45 dakikayı geçmeyecek derecede kardiyo yapmamı söyledi bu doğru olur mu ?

Boy:180
Kilo:73.1
Yağ oranı: %11
Kas:%44.1
Bu arada yağ oranımı evde ölçüm yapabileceğim bi tartı yardımıyla ölçtüm ne derece doğrudur bilmiyorum.

Omuz:110
Göğüs:95
Bel:78
Kalça:93
Üst bacak:55
Alt bacak:38
Sağ kol:34
Sol kol:33

1.GÜN

GÖĞÜS
Bench press 4x10
İncline press 4x10
Dumbbell fly 4x10
Butterfly machine 4x10

BACAK
leg press 45 4x10
Leg extansion 4x10
Leg curll 4x10
Calf 4x10

BICEPS
Alternatif curll 4x8
Barbell-curll (z bar) 4x8
Scott curll 4x8

2.GÜN

OMUZ
Barbell press behind neck 4x10
Military press 4x10
Side leteral raises 4x10
Omuz öne açış 4x10

SIRT KANAT
seadet row pulley 4x10
Lat pulldown 4x10

TRICEPS
push down lat machine 4x8
One dumbell triceps press 4x8
Roce triceps extensions 4x8

Antrenman sonlarında mekik
Sit-up (mekik) 4x20
Leg raises 4x20
Good morning 4x20
Crunches 4x20
Abdominal machine 4x20
Twister 150 (75 sağ 75 sol)

Program sonu kardiyoyu ilk defa dün yaptım
Eliptik bisiklet:15 dk
Koşu bandı:15 dk
Kürek çekme:15 dk

Program, mekik, kardiyo ve beslenme konusunda doğru yolda mıyım ilgilenen herkese şimdiden teşekkür ederim..

Evet öğün başına 30-35 gr almalısın. Vücut bir anda 30-35 gr'yi ancak sindirebilir 1 saat içerisinde. Bu miktarlardan fazla alırsan vücudun proteini sindiremeyebilir ve israf olmuş olur.

Protein tozu kullanımına gelince, ben de ilk 3 ay kullanmanı önermem. Sana günlük 80-85 gram yeterli olacaktır. Ama illaki kullanmak istiyorsan sadece antremandan sonra 1 ölçek alabilirsin.

Antremana 1 gün gidip 1 gün gitmemen yararına olacaktır.

Hocan doğru söylemiş, bel ve bacak kısmında yağlanma varsa bunu eritmenin en güzel yolu Cardiodur. Cardio programın da oldukça güzel, farklı ekipmanlarla çalışarak vücudunu şaşırtırsan daha fazla yağ yakarsınız.

Eğer yeni başladıysan antreman programın biraz ağır gibi geldi bana çünkü bir bölgeyi 4 farklı hareketle çalıştırıyorsun bu bairaz yorucu ve zorlayıcı olabilir.

Son olarak yağ oranını öğrenmek için daha detaylı biz analiz yaptırmalısın. Basit makineler doğru sonuç vermiyorlar.

Öğün başına 30 g kadar protein almak mantıklı ama fazlasını alınca geri kalanı boşa gidiyor diye bir şey yok. Forumda iligili makaleler vardı bir göz at.

İdman sonunda 45 dk kardiyo aşırı bir süre, kardiyo için bir gün ayırsan daha iyi olur bence.

Evet öğün başına 30-35 gr almalısın. Vücut bir anda 30-35 gr'yi ancak sindirebilir 1 saat içerisinde. Bu miktarlardan fazla alırsan vücudun proteini sindiremeyebilir ve israf olmuş olur.

Protein tozu kullanımına gelince, ben de ilk 3 ay kullanmanı önermem. Sana günlük 80-85 gram yeterli olacaktır. Ama illaki kullanmak istiyorsan sadece antremandan sonra 1 ölçek alabilirsin.

Antremana 1 gün gidip 1 gün gitmemen yararına olacaktır.

Hocan doğru söylemiş, bel ve bacak kısmında yağlanma varsa bunu eritmenin en güzel yolu Cardiodur. Cardio programın da oldukça güzel, farklı ekipmanlarla çalışarak vücudunu şaşırtırsan daha fazla yağ yakarsınız.

Eğer yeni başladıysan antreman programın biraz ağır gibi geldi bana çünkü bir bölgeyi 4 farklı hareketle çalıştırıyorsun bu bairaz yorucu ve zorlayıcı olabilir.

Son olarak yağ oranını öğrenmek için daha detaylı biz analiz yaptırmalısın. Basit makineler doğru sonuç vermiyorlar.

Teşekkür ederim hocam.sehpada boş barla çalışıyordum şimdi 5 er kiloluk ağırlıklar takıyorum gerçekten yorucu oluyo.özellikle makinada bacak çalışmak beni çok yoruyo.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 20:57 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 20:55 ----------

Öğün başına 30 g kadar protein almak mantıklı ama fazlasını alınca geri kalanı boşa gidiyor diye bir şey yok. Forumda iligili makaleler vardı bir göz at.

İdman sonunda 45 dk kardiyo aşırı bir süre, kardiyo için bir gün ayırsan daha iyi olur bence.

1 gün antrenman 1 gün kardiyo mu yapmalıyım ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet zaman sıkıntın yoksa daha iyi olur. Böylece her iki antremana da daha motive bir şekilde yaklaşıp verimli sonuçlar alabilirsin.

Back
Yukarı