metalic_wampire
Üye
Herkese kolay gelsin arkadaşlar,
bu sporla 3 yıldır ilgileniyorum düzenli olarak iyi bir beslenmeyle toplasak 1 sene kadar uğraşmışımdır.
şimdi benim sorum gainer ve mass gibi şeylerle ilgili.
Adelelerimi büyüterek kütle kazanmaya çalıştığım bir dönemdeyim.
Whey protein,creatine,glutamine gibi supplementlar kullanıyorum.
Bu sporda kas gelişimi için protein alımı kadar karbonhidrat ihtiyacınıda karşılamak önemli diye biliyorum.
172 boyunda 78 kiloyum.kışın 84lere çıkıtığımda oluyor.
Sanırım günlük almam gerek karbonhidrat ihtiyacım 415gr civarında.Ben bunun yarısını bile zar zor karşıladığımı fark ettim.
şimdi diyorum ki kahvaltılarıma 1 porsiyon gainer eklesem ayrıca bir de antremandan önce 1 porsiyon daha eklesem sizce nasıl olur kütle artışında?yağ kazanmakta istemiyorum açıkcası zaten yağlanmaya elverişili bir vucut yapım var.
teşekkürler şimdiden
bu sporla 3 yıldır ilgileniyorum düzenli olarak iyi bir beslenmeyle toplasak 1 sene kadar uğraşmışımdır.
şimdi benim sorum gainer ve mass gibi şeylerle ilgili.
Adelelerimi büyüterek kütle kazanmaya çalıştığım bir dönemdeyim.
Whey protein,creatine,glutamine gibi supplementlar kullanıyorum.
Bu sporda kas gelişimi için protein alımı kadar karbonhidrat ihtiyacınıda karşılamak önemli diye biliyorum.
172 boyunda 78 kiloyum.kışın 84lere çıkıtığımda oluyor.
Sanırım günlük almam gerek karbonhidrat ihtiyacım 415gr civarında.Ben bunun yarısını bile zar zor karşıladığımı fark ettim.
şimdi diyorum ki kahvaltılarıma 1 porsiyon gainer eklesem ayrıca bir de antremandan önce 1 porsiyon daha eklesem sizce nasıl olur kütle artışında?yağ kazanmakta istemiyorum açıkcası zaten yağlanmaya elverişili bir vucut yapım var.
teşekkürler şimdiden