Selamlar. Diyet programımla ilgili yardıma ihtiyacım var.
Boyum 182cm. Spora başladığımda 64kg'dım ve skinnyfat olayı vardı, en az 4-5kg fazla yağım vardı.
O kas kütlesiyle yağ yakamam diye önce kilo almaya karar verdim. 82kg'a kadar çıktım ama vücudumda fazladan 8-9kg yağ oldu.
9 Martta ketojenik diyete başladım, ilk hafta 3-4 kg su attım, sonra yağ yakımı başladı, ama 5.haftada platoya girdim. Kiloma 73,5'di. 2 hafta böyle gitti. Sanırım birşeyleri yanlış yaptım. Bu arada giden 5kg'ın 3'ünün yağ olduğunu düşünüyorum. Göz kararı tahmin.
Ardından 4 gün vücut şaşırsın diye karbonhidrat yüklemesi yaptım ve dün low-carb diyete başladım. Uygulayacağım diyet şu şekilde:
Haftada 5 gün kardiyo (perşembe, pazar yok)
Haftada 3 gün ağırlık antrenmanı (salı, perşembe, cumartesi)
Squat, Bench Press, Barbell-Row, Overhead Press. Hepsinen birer set yapıp diğerine geçiyorum. 3 döngü yapıyorum. Set aralarında az dinleniyorum.
Kardiyodan önce l-carnitin alıyorum.
Multivitamin kullanıyorum.
7:30 Kalkış
8:00 Cardio
9:30 Kahvaltı
11:00 Antrenman
13:00 2.Öğün
17:00 3.Öğün
21:00 4.Öğün
Kahvlatı
2 Tam Yumurta, 2 Yumurta Beyazı
30gr Peynir
1/2 ölçek Whey
50gr yulaf ezmesi
Domates
2.Öğün
150gr Tavuk
60gr Makarna
Biraz Salata (marul, domates, salatalık)
10gr zeytinyağı
30gr Badem
3.Öğün
2.Öğün ile aynı, badem yok.
4.Öğün
150gr Yağsız Lor Peyniri
Domates
150gr protein, 127gr karb, 53gr yağ, 1600kcal yaklaşık.
Bu diyet programı nasıldır? Eksikleri ya da fazlalıkları nelerdir?
Aldığım yağların kalorisi dışında, şeker gibi alınmaması gereken durumlar var mı?
Yardımcı olursanız sevinirim.
Boyum 182cm. Spora başladığımda 64kg'dım ve skinnyfat olayı vardı, en az 4-5kg fazla yağım vardı.
O kas kütlesiyle yağ yakamam diye önce kilo almaya karar verdim. 82kg'a kadar çıktım ama vücudumda fazladan 8-9kg yağ oldu.
9 Martta ketojenik diyete başladım, ilk hafta 3-4 kg su attım, sonra yağ yakımı başladı, ama 5.haftada platoya girdim. Kiloma 73,5'di. 2 hafta böyle gitti. Sanırım birşeyleri yanlış yaptım. Bu arada giden 5kg'ın 3'ünün yağ olduğunu düşünüyorum. Göz kararı tahmin.
Ardından 4 gün vücut şaşırsın diye karbonhidrat yüklemesi yaptım ve dün low-carb diyete başladım. Uygulayacağım diyet şu şekilde:
Haftada 5 gün kardiyo (perşembe, pazar yok)
Haftada 3 gün ağırlık antrenmanı (salı, perşembe, cumartesi)
Squat, Bench Press, Barbell-Row, Overhead Press. Hepsinen birer set yapıp diğerine geçiyorum. 3 döngü yapıyorum. Set aralarında az dinleniyorum.
Kardiyodan önce l-carnitin alıyorum.
Multivitamin kullanıyorum.
7:30 Kalkış
8:00 Cardio
9:30 Kahvaltı
11:00 Antrenman
13:00 2.Öğün
17:00 3.Öğün
21:00 4.Öğün
Kahvlatı
2 Tam Yumurta, 2 Yumurta Beyazı
30gr Peynir
1/2 ölçek Whey
50gr yulaf ezmesi
Domates
2.Öğün
150gr Tavuk
60gr Makarna
Biraz Salata (marul, domates, salatalık)
10gr zeytinyağı
30gr Badem
3.Öğün
2.Öğün ile aynı, badem yok.
4.Öğün
150gr Yağsız Lor Peyniri
Domates
150gr protein, 127gr karb, 53gr yağ, 1600kcal yaklaşık.
Bu diyet programı nasıldır? Eksikleri ya da fazlalıkları nelerdir?
Aldığım yağların kalorisi dışında, şeker gibi alınmaması gereken durumlar var mı?
Yardımcı olursanız sevinirim.