GuVeN_HeRSeYDiR
Üye
Merhaba
Ben İstanbul'da 31 yaşında birisiyim. Boy 163 cm, kilo 107 kg.
Hem endokrin hem de diyetisyen yardımıyla zayıflama sürecine girdim.
Yapılan kan testleri sonucunda troid bezlerimin çalışmadığı, buna ek olarak insülin direncimin olduğu saptandı.
Troid bezlerinin hormonlarını tamamlamak için, her sabah yemeklerden 30-45 dk önce 100 mg dozajında levotiron kullanıyorum. İnsülin direncini kırmak için de Matofin XR isimli bir ilacı yemeklerden sonra tok karna 500 mg dozajında alıyorum.
Bunun yanında 4-5 ay önce aldığımPower System L-Carnitine 3000 mg kullanıyorum ama bitmek üzere. Yerine yine aynısını mı alayım yoksa daha iyi bir yağ yakıcı var mı bilmiyorum, birkaç aydır takip edemedim forumu.
Spor olarak diyetisyen sadece hergün 1 saat, 5-5,5 hızda yürü, sonuçlarına bakalım dedi. Diyetisyenin verdiği liste aşağıdaki gibidir.
Ama ben buna ek olarak bisiklet veya başka hareketler de yapmak istiyorum.
Yağ yakmaya özellikle göbek bölgesine hitap etmeye hareketlerden hangilerini önerirsiniz? Hareketlerin isimlerini yazarsanız ben sitelerden araştırırım.
İsterseniz cahil diyebilirsiniz çünkü cidden bu konulardan epey uzak kaldım ve unuttum açıkçası, herkesten özür diliyorum. En çok yağ yaktıran, yürüyüş-bisiklet gibi hareketler midir yoksa ağırlıklarla yapılan hareketler midir?
Bazı forumlarda YÜRÜYÜŞ VE BİSİKLET SADECE ISINMAK İÇİN 5 VEYA EN FAZLA 10 DK KULLANILMALI, AĞIRLIĞA GEÇİLMELİ diye yazmış. Bazı forumlarda ise BİSİKLET-YÜRÜYÜŞ İKİLİSİ İLE AĞIRLIK ÇALIŞMASI BİRBİRİNE YAKIN SÜRELERDE MESELA 1 SAAT YÜRÜYÜŞ-BİSİKLET, 1 SAAT AĞIRLIK OLMALI demiş.
Bunun yanında bir de şu ayrım var. ÖNCE 5-10 DK BİSİKLET (ISINMAK İÇİN), SONRA 45-60 DK AĞIRLIK, SONRA DA 45-60 DK YÜRÜYÜŞ diyenleri de okudum ve inanın kafam karıştı.
Doğrusu nedir arkadaşlar, bilen birileri varsa anlatırsa inanın çok hayır duası alır, şimdiden teşekkür ederim..
Kahvaltı : 08.00 Haftaiçi
1 Dilim Yağsız Peynir - 50 Gr
2 ince dilim esmer ekmek - 1 dilim: 30 Gr
Kahvaltı : 08.00 Haftasonu
Haşlanmış yumurta - 1 Adet
Çiğ Sebze - Sınırsız
Ara: 10.00
Kuru Kayısı - 3 Adet
1/2 Su Bardağı süt ile nescafe - Şekersiz veya Splenda
Öğlen Yemeği: 12.00 - 13.00
Yağsız / Az Yağlı Çorba - 1 Kase
Kırmızı ve Beyaz Et - 5 Köfteye Kadar (150 Gr)
1 yemek kaşığı zeytin yağı ile salata - 1 Kase
Yağsız / Az Yağlı Yoğurt - 3/4 Su Bardağı
Ara: 15.00
Nesfit Mısır Gevreği - 4 veya Yemek Kaşığı
Yoğurt - 1 Su Bardağı
veya
Diyet Bisküvi - 1 Paket Süt /
Nescafe - 1 Su Bardağı - Şekersiz veya Splenda
Ara: 17.00
Meyve - 2 Porsiyon
Akşam Yemeği: 20.30 - 21.00
Sebze veya Kurubaklagil Yemeği - 4 veya 5 Yemek Kaşığı
veya
Meyve - 1 Porsiyon
Ben İstanbul'da 31 yaşında birisiyim. Boy 163 cm, kilo 107 kg.
Hem endokrin hem de diyetisyen yardımıyla zayıflama sürecine girdim.
Yapılan kan testleri sonucunda troid bezlerimin çalışmadığı, buna ek olarak insülin direncimin olduğu saptandı.
Troid bezlerinin hormonlarını tamamlamak için, her sabah yemeklerden 30-45 dk önce 100 mg dozajında levotiron kullanıyorum. İnsülin direncini kırmak için de Matofin XR isimli bir ilacı yemeklerden sonra tok karna 500 mg dozajında alıyorum.
Bunun yanında 4-5 ay önce aldığımPower System L-Carnitine 3000 mg kullanıyorum ama bitmek üzere. Yerine yine aynısını mı alayım yoksa daha iyi bir yağ yakıcı var mı bilmiyorum, birkaç aydır takip edemedim forumu.
Spor olarak diyetisyen sadece hergün 1 saat, 5-5,5 hızda yürü, sonuçlarına bakalım dedi. Diyetisyenin verdiği liste aşağıdaki gibidir.
Ama ben buna ek olarak bisiklet veya başka hareketler de yapmak istiyorum.
Yağ yakmaya özellikle göbek bölgesine hitap etmeye hareketlerden hangilerini önerirsiniz? Hareketlerin isimlerini yazarsanız ben sitelerden araştırırım.
İsterseniz cahil diyebilirsiniz çünkü cidden bu konulardan epey uzak kaldım ve unuttum açıkçası, herkesten özür diliyorum. En çok yağ yaktıran, yürüyüş-bisiklet gibi hareketler midir yoksa ağırlıklarla yapılan hareketler midir?
Bazı forumlarda YÜRÜYÜŞ VE BİSİKLET SADECE ISINMAK İÇİN 5 VEYA EN FAZLA 10 DK KULLANILMALI, AĞIRLIĞA GEÇİLMELİ diye yazmış. Bazı forumlarda ise BİSİKLET-YÜRÜYÜŞ İKİLİSİ İLE AĞIRLIK ÇALIŞMASI BİRBİRİNE YAKIN SÜRELERDE MESELA 1 SAAT YÜRÜYÜŞ-BİSİKLET, 1 SAAT AĞIRLIK OLMALI demiş.
Bunun yanında bir de şu ayrım var. ÖNCE 5-10 DK BİSİKLET (ISINMAK İÇİN), SONRA 45-60 DK AĞIRLIK, SONRA DA 45-60 DK YÜRÜYÜŞ diyenleri de okudum ve inanın kafam karıştı.
Doğrusu nedir arkadaşlar, bilen birileri varsa anlatırsa inanın çok hayır duası alır, şimdiden teşekkür ederim..
Kahvaltı : 08.00 Haftaiçi
Kahvaltı : 08.00 Haftasonu
Haşlanmış yumurta - 1 Adet
Çiğ Sebze - Sınırsız
Ara: 10.00
Kuru Kayısı - 3 Adet
1/2 Su Bardağı süt ile nescafe - Şekersiz veya Splenda
Öğlen Yemeği: 12.00 - 13.00
Kırmızı ve Beyaz Et - 5 Köfteye Kadar (150 Gr)
Ara: 15.00
Yoğurt - 1 Su Bardağı
veya
Diyet Bisküvi - 1 Paket Süt /
Nescafe - 1 Su Bardağı - Şekersiz veya Splenda
Ara: 17.00
Meyve - 2 Porsiyon
Akşam Yemeği: 20.30 - 21.00