gentleman55
Üye
Ant hemen sonra vitargo 20 30 gr karb dusunuyorum sizce nasil yag yakmami engellermi? Gun icinde 100 120 arasi karb aliyorum
Sanırım bu konunun yanıtlanmama sebeplerinden birkaçı yaşının, boy-kilo oranının, spor geçmişinin, yaptığın antrenmanın yoğunluk derecesi hakkında hiç bir bilgi vermemiş olman. Soru hakkında yapılabilecek tüm yorumlar tüm bu bilgiler ışığında olabileceği için ne dense biraz havada kalıcak gibi...
Ant hemen sonra vitargo 20 30 gr karb dusunuyorum sizce nasil yag yakmami engellermi? Gun icinde 100 120 arasi karb aliyorum
peki hocam, gun ıcınde 80 90 gr a dusurup karb alımını ant sonra 50 60 gr dekstroz yada jelıbon türevimi yoksa gun ıcınde 150 gr karb sizce? amacım kas kaybetmeden yag yakmakSelam,
Neden Karb bizi yağlandırıyor? Neden bazı karbonhidrat şekillerinden ( basit karb ) uzak durmalıyız?
Sihirli kelime insulin.
Vücutun insulin salgılamasını istiyormuyuz veya ne zaman istiyoruz?
İnsulinin vücuttaki görevi ne?
Yani İnsulin hakkında bilgi edindiğimizde beslenmenin temelini çözmüş olcağız. Forumda insulin hakkında güzel bir yazı vardı diye hatırlıyorum.
Kısaca insulin yediğimiz besini hücrelere ( yağ hücresi+kas hücresi ) taşımakla görevli.
Antrenman sonrası insulin salgılanması demek boşalmış kas hücrelerin en kısa sürede yeniden doldurulması demek.
VG ciler antrenman sonrası basit karb alarak insulin salgılanmasını tetiklemeli.
Selamlar
Yanlis yazdim diyetten cok yag yakma yag oranim 10-12 civari tek sorum ant hemen sonraki.basit karbonhidratÇeşit çeşit diyet var. Bir tanesinin kitabını alıp o diyeti uygulamanı öneririm. O zaman daha başarılı olursun.
peki hocam, gun ıcınde 80 90 gr a dusurup karb alımını ant sonra 50 60 gr dekstroz yada jelıbon türevimi yoksa gun ıcınde 150 gr karb sizce? amacım kas kaybetmeden yag yakmak
Ben olsam antrenman sonrası mutlaka karb ( 50-60 gr alırdım ).
Antrenman öncesi basit karb verimliliği düşürür. Çabuk çıkan şeker sevyesi antrenman esnasında hızla başlangıç sevyesinin altına düşecektir. Bu durum güç kaybı ve halsizliğe yol açacaktır.
Benimde ant sonra gunluk 1\3 karbonhidrati antreman sonrasi aliyorum ama complex karbonhidrat aliyorum(bulgur) basit karbonhidrat(dekstroz,uzum suyu) antremandan hemen sonra yaglandirirmi sizce?