Diyafram Bölgesindeki Gözüme Batan Şişkinlik :(

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan samet98
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

samet98

Üye
16 Yasındayım boy 1.65 50kgyim 3 aydır evde dumbellerle çalıştım sonra salona yazıldım 2. haftamı daha yenı bitirdim.

Bu yaşlarda insan kendi vücudunu daha çok inceliyor ve küçük kusurlar cok moralini bozabiliyor bende bu sanırsam küçükkende vardı ama şu sıralar cok batıyor gözüme.Normalde mide kaslarını sıkınca sorun yok hatta baklavalarda cıkıyor huzur doluyor içime ama tam dik durunca yani hazır ol duruşunda mesela diyafram şişiyor göbekliymiş gibi duruyor.Ama alt tarafları öyle değil sadece o diyaframın olduğu bölgelerde.Genetikse eyvallahda asıl endişelendiğim şey buna ben kendimmi sebep oldum ?

Kickboks yapıyom vgyede bu sebep ile basladım antrenörüme bugun sordum inceledi baktı evet biraz şişik orası ,sen moralini bozma bol bol mekik vs çalış düzelir orası dedi gerçekten düzelecek birşey mi ?

Bastırınca eğilip kalkınca ağrı hissetmiyorum yani bana bi zararı olmuyor ama elimde olan bişeyse düzeltmek isterim mekik vb egzersizlerle düzelecek birşey mi ?

Moral yerlerde umarım içime su serpen bir yorum yazarsınız :)

İyi Günler..

Tamamen düzeltilecek birşey değil aslında ama çeşitli hareketlerle diyafram ve mideyi çalıştırabilir.Aynı sorun bendede var hatta forumdada çok kişide var.Stomach Vacuum egzersizi yapmanı öneririm

Son düzenleme:
Antremandan 8 de geldim 8 den beri bakmadığım yer kalmadı :(

Vacuum egzersizini duydum onuda araştırdım biraz acemiler yapmasın falan diyorlar kimiside ona bi faydası dokanmaz diyor.

Buna ben mi sebep oldum ? :(

yerde sıkıştırma yapman yararlı olabilir aynı sorun bazı günler bendede oluyor.Fazla sus tutan şeyler yediğin zaman şişiyorsun malesef

Back
Yukarı