Korkma dostum bu hastalıkla ıyı gecınırsen sana dost olur ama kotu gecınırsen malasef cok sıkıntı.17 senedır bız beraberız daha da devam edecek

Meyvesuyu su sekılde ıcebılırsın,buyuk marketlerde şekersiz meyve suları var onları tuketebılırsın.ama normal meyve sularını ıcme cunku hepsınde seker ve glıkoz surubu vardır.Benım dıet lıstem ıle senınkı uymayabılır cunku yas kılo vb faktorlerden degısebılır.
kontrollerını aksatma.normalde 3ay olmalı ama ben seneden seneye anca yaptırıyorum ama sen dıkkat et.
http://www.centro.com.tr/download/HEMOGLOBIN.pdf bu lınkı okursan senın ıcın faydalı olabılır.
beslenme ise mesela oglen yemegınde pırınc bulgur makarna vs bır yemek tuketeceksın ekmegı azalt.salata yogurt ogunlerınde bulundurmaya calıs.
5porsıyon ana ogunu pek anlayamadım acıkcası 3 porsıyon ana 3 porsıyon ara ogun dıye bılıyorum.benım beslenmem ıse su sekılde:
sabah 1kase lıfalıf sut ıle karıstırıp.2 yumurta 1 kalıp beyaz 1 kalıp kasar peynırı.yanına domates vs.(marketlerde diyet saralle diyet cılek recelı bulabılırsın)
saat 10 gıbı ara ogun 1 elma-bıraz kuruyemıs-sut olabılır tercıh sana baglı
oglen yemegı 300-400gr tavuk balık kırmızı et salata veya yogurt 1 tabagın 3/4 ü kadar karbo ıceren bır yemek belkı bır-ıkı dılım ekmek
ılkındı zamanı yıne meyve sut vs bır yıyecek
aksam yemegı oglenle hemen hemen aynı
saat 21 de antremana gıdıyorum 23 cıvarı natremandan gelıyorum gece ınsulınını alıp 150-200gr et yarım tabaktan bıraz az yada yarım tabak karbolu bır yemek ve salata.
bu program senın ınsulın markana kullandıgın dozaj ve uzun yada kısa surelı ınsulne gore degısır.tatlı hamur ısı kızartma bunlardan uzak durmaya calıs.ayda bır kere baklava yersın ama o zamanda ınsulını ayarlaman lazım kı bu senın ıcın bıraz erken.
cebınde ya da cuzdanın da dıabet hastası olduguna daır bır kımlık tası cunku ALLAH korusun dısarıda bır yerde koma ya gırersen cogu kımse anlamıyor sara sanıyor.cebınde mutlaka seker olsun mutlaka.hıpoglısemı ve hıperglısemı nın vucuttakı tepkımelerını ogren.duzenlı olarak kan seker olcumunu yap.