Dinlenme hakkında

Merhaba arkadaşlar forumda daha yeniyim öncelikle söylemek isterimki forumda bulunan bir çok konu bana çok yardımcı oldu ve sormak istediğim bir kaç soru var bana yardımcı olursanız çok sevinirim :)

ben bu sporu 2.5 aydır yapıyorum salonumuzda bulunan hoca biraz ilgisiz ve pekte bu işten anladığını zannetmiyorum ben ne dediysem o herşeyi kabul ediyo ama eminimki bu işinde bi usülü var.

size birkaç sorum olucak.

1 . ben her set aralarında 40 saniye ve ya 1dk dinleniyorum. merak ettiğim konu ise bölge değişiminde kaç dk dinleniyoruz ? yani ön kol çalıştım , göğüse geçerken kaç dakika dinlenmem lazım.
2.Bir gün antreman birgün dinlenme olarak haftada 4 gün yapıyorum sizce çokmu dinleniyorum.
3.Programım şu
Pazartesi
Ön kol - Göğüs
Salı (Dinlenme)
Çarşamba
Sırt - Arka kol
Perşembe (Dinlenme)
Cuma
Omuz - Bacak
Cumartesi
Bel veya mide
Pazar (Dinlenme)
sizce bana verilen bu program nasıl ? 3 set 12 tekrar yapıyorum.
Bana yardımcı olursanız gerçekten çok sevinirim kime sorduysam tam bir yanıt alamadım

programın iyi günde iki kas grubu. daha çok tercih edilen yöntem göğüs arka kol omuz ön kol şeklinde. 1 gün çalışma 1 gün off iyidir. devam edebilirsin.

kolay gelsin.

programın gayet iyi.Genelde zaten tam da bu şekil kombine edilir gruplar.göğüs biceps ,sırt triceps,omuz bacak!

set aralarında 30 -45 saniyeyi geçirme tabi süper set yapmadığını varsayıyorum.gruplar arası geçiştede 5 dk dinlenme tavsiye edilir!

Son düzenleme:
Teşekkür ediyorum çok yardımcı oldunuz kime sorsam tam bir yanıt alamamıştım gruplar arası değişimde hiç dinlenme diyenler bile var ..

çarşamba programın ile cumayı yer değiştirebilirsin(bicepslerin daha iyi dinlenir)
gruplar arası kaç dk dinleneceğin kişinin kendisiyle de alakalı olup kalp ritmin aşırı düşmeyecek kadar bikaç dk geçmeyecekkadar dinlenebilirsin , hangi antremanı hangi ağırlığı kaldırdığın nekadar zorlandığınlada alakalı

Back
Yukarı