arkadaşlar aşırı ton balığı (yada eczanelerde satılan balık yağları ki büyük ve yaşlı balıklardan üretiliyor çok tüketilmesi taraftarı degilim) kullanımı dediğiniz gibi ellerde titreme yaratıcak cinstense korksanız iyi olur çünki bu balıklar çok uzun süre denizlerde yaşayıp olğunluğa erişiyorlar. bundan dolay vucutlarında civa birikmesi oluşuyor çok aşırı tüketilirse diger organizme bunu tolore edemiyor ve ilk etkilenen hücre toplulukları sinir hücreleri oluyor ölüme dahi götüren durumlar var kore ve japonyada 60 lı yıllarda yaşanmış bizzat nöroloji dersi almıştım hocamdan bir cd izlemiştik , bir fabrikada atık civalar ilk başta nehirlere bırakılıyordu 5-6 yıl içinde o nehrin körfezinden beslenen köylerde kediler ölmeye başlıyor sonra insanlar sinir sistemi hastalıkları yüzünden (titremeler gereksiz kasılmalar konuşma bozuklukları falan)
biraz önce bende bir tane yedim tadı gayet güzel ama süzmek lazım(abartmadan yenirse problem yok bence)
kaynakta buldum isteyen okuyabilirhttp://www2.cevreorman.gov.tr/belgeler3/civa.doc
içinden alıntı
Cıva bundan elli yıl önce, tehlikeli atık olarak dünyanın gündemine geldi. 1950 yılında sanayi tesislerinden körfeze cıvalı atıkların dökülmesiyle Japonya’da yüksek oranda cıva içeren balıkların yenmesi sonucu 700 kişi ölmüş ve 9000 üzerinde insanın sinir sistemi ve beyin sistemi zarar görmüştür. Bölgesindeki metil cıva içeren deniz ürünlerini yiyen en az 50.000 kişide daha hafif semptomlar olmuştur.
Son düzenleme: 12 Mart 2010
zhu.zhq ve snnozlm bunu beğendi.