Definisyon Beslenme Programim

Merhabalar 1 hafta itibariyle definisyona başladım şuan 85 kgdayim 180 boyundayım yağ oranim 15 civari makro değerlerim günlük ortalama 250 gr pro 150 gr karbo 100 gr yağ aliyorum protein kaynaklarım et tavuk balık karbonhidrat tam tahıllı makarna,bulgur,esmer pirinç, yağ kaynağim zeytinyaği ceviz badem deneyimli arkadaşlar değerlendirirse programimi çok sevinirim .. güzel bir program yaptim arkadaşlarda kullanabilir .

Eklentiler

• dddddddddddd.png
    dddddddddddd.png
    585,4 KB · Görüntüleme: 517
Merhaba,
Programında bir çok hata mevcut. Örneğin diyetin enerjisinin yağdan gelen yüzdesi %36 ancak sporcularda %25-30 aralığında olmalı yağ yüzdesi. Definisyon için ise %20-25 aralığında olabilir bunu öneren bilimsel kaynaklar var.
İkincisi definisyonda dahi olunsa vücut ağırlığı kg başına 3 g protein tüketimi doğru değil. Sporcularda üst limit 2.0-2.5 g/kg/gün.
Üçüncüsü diyetin karbonhidrat yüzdesi %24. Ancak sporcularda makro dağılımında karbonhidrat %50-60 aralığında olmalı hatta bazı spor branşlarında %70 lere kadar çıkabilmektedir. Karbonhidratın yetersiz olması performans kaybına sebep olacaktır çünkü kasların ana yakıtı karbonhidratlardır.
Ayrıca listede antrenman sonrası 87 g protein içeren öğünün var ki bir çoğunun proteini böyle. Spor sonrası bu miktarda protein almak sana ekstra fayda sağlamayacaktır çünkü kas protein sentezi spor sonrasında tüketilen 20 g protein+karbonhidrat içeren bir öğün tüketimi ile maksimuma ulaşır. Senin fazla aldığın proteinin tamamı kas protein sentezinde veya doku onarımında değil enerji eldesinde kullanılacaktır. Ancak proteinlerin enerjiye dönüşüm süresi karbonhidratlara göre daha uzun ve verimsizdir.
Gördüğüm hatalar bunlar, daha detaylı incelenirse başka yorumlar da yapılabilir. Umarım yardımcı olabilmişimdir

Merhabalar yorumlarınız için teşekkür ederim fakat aklıma takılan bir kaç konu var mazur görün .Low Carb diyetinde carb miktari nasil yüzde 50-60 olmalı tam olarak onu anlamadım. İkinci olarakta hedefimiz low carb diyetinde gerekli carb ve yağ alip proteine yüklenmek değil mi zaten acaba ? low carb diyetinde 85 kg biri için almam gereken makrolari yazar misiniz lütfen ? https://tdeecalculator.net/result.php?s=metric&g=male&age=24&kg=83&cm=180&act=1.725&bf=15&f=1

kaynak olarak 3 araştirmadada bu makro değerleri gözüküyor.

Merhabalar yorumlarınız için teşekkür ederim fakat aklıma takılan bir kaç konu var mazur görün .Low Carb diyetinde carb miktari nasil yüzde 50-60 olmalı tam olarak onu anlamadım. İkinci olarakta hedefimiz low carb diyetinde gerekli carb ve yağ alip proteine yüklenmek değil mi zaten acaba ? low carb diyetinde 85 kg biri için almam gereken makrolari yazar misiniz lütfen ? https://tdeecalculator.net/result.php?s=metric&g=male&age=24&kg=83&cm=180&act=1.725&bf=15&f=1

kaynak olarak 3 araştirmadada bu makro değerleri gözüküyor.
Low carb olduğunu belirtmediğin için yorum yaparken bunu göz önünde bulundurmamıştım. Bahsettiğim makro dağılımı sporcular için genel öneri. Bir çok sporcu beslenmesi rehberinde bahsettiğim dağılım geçiyor. Karbonhidratı düşürmek performans kaybına yol açabilir demiştim. Amerikan Spor Hekimliği Koleji'nin daha önceki rehberinde yer verdiği sporcular tarafından uygulanan low carb da makro dağılımı %40 yağ, %40 protein, %20 karbonhidrat şeklinde idi ve ACSM bunun performansı düşüreceğini belirtmişti. Yağ yakımında iyi sonuç alabilirsin belki, buna bir şey diyemem.
Protein konusunda ise evet low carbda protein ve yağı artırmak gerekiyor ancak sporcularda protein için üst limit kg başına 2-2.5 g olarak ifade ediliyor. Low carb ya da ketojenik dahi olsa daha fazla protein avantajdan ziyade dezavantaj oluşturabilir(örneğin dehidrasyona sebep olabilir). Proteinde üst limite çıkılmışsa, gerisi yağdan tamamlanmalı.
Rica ederim umarım faydalı olur :)

Merhabalar 1 hafta itibariyle definisyona başladım şuan 85 kgdayim 180 boyundayım yağ oranim 15 civari makro değerlerim günlük ortalama 250 gr pro 150 gr karbo 100 gr yağ aliyorum protein kaynaklarım et tavuk balık karbonhidrat tam tahıllı makarna,bulgur,esmer pirinç, yağ kaynağim zeytinyaği ceviz badem deneyimli arkadaşlar değerlendirirse programimi çok sevinirim .. güzel bir program yaptim arkadaşlarda kullanabilir .
Zoru seviyor ve yağ yakarken kas kaybı da yaşamamak istiyorsan ketojenik diyet yapmanı öneririm.
Bu programına gelecek olursak 250 gr protein aldıktan sonra karbonhidratı 150 grama düşürmenin anlamı yok vücudun o proteinin hepsini kullanmayacağı için bir kısmını glikojen depolarına gönderecek. Hangi diyeti yaparsan yap protein alımını hiçbir zaman kilo x 2nin üstüne çıkarma derim.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Zoru seviyor ve yağ yakarken kas kaybı da yaşamamak istiyorsan ketojenik diyet yapmanı öneririm.
Bu programına gelecek olursak 250 gr protein aldıktan sonra karbonhidratı 150 grama düşürmenin anlamı yok vücudun o proteinin hepsini kullanmayacağı için bir kısmını glikojen depolarına gönderecek. Hangi diyeti yaparsan yap protein alımını hiçbir zaman kilo x 2nin üstüne çıkarma derim.

asıl keto tarzı diyet ile kas kaybı yaşarsın. her türlü if ve keto için bilgiyi uzmanlardan dinleyin burda senin benim gibi insanların laflarına inanmayın. bu işin kitabını bilen ve üniversitede daha yüksek mevkilere geçen kişilerden dinleyin.
( ege den değil hocasından bahsediyorum)

Yanlız 250 gr protein ne kardeşim senin 4 metre boyun 140 kg filan da kas ağırlığın mı var. 150 grnin üstünde aldığın her protein sana define değil bulk getirir.
hayatımda ilk kez böyle bir definasyon beslenme programı görüyorum. 190 boyu 99 kilo olan adam bile 150 en fazla 170 gr civarı protein alıyor diyette.

Merhabalar yorumlarınız için teşekkür ederim ancak protein tozu ve casein olduğu için o değerlere çıktı zaten açıkcası onlarin içinde o kadar değerde protein olduğunu düşünmediğim için bu kadar yüksek değerlere çıktım 180 gr proteinin üstüne çıkmayacagim anladım . çok araştirdim en az kayip olan diyet low carb kazanç bile sağlayabileceğimizi belirtiyorlar. Egenin verdigi TDEE den hesaplayip bu protein seviyelerine çıkmıştım ama demek istediginizi anladım teşekkür ederim ...

asıl keto tarzı diyet ile kas kaybı yaşarsın. her türlü if ve keto için bilgiyi uzmanlardan dinleyin burda senin benim gibi insanların laflarına inanmayın. bu işin kitabını bilen ve üniversitede daha yüksek mevkilere geçen kişilerden dinleyin.
( ege den değil hocasından bahsediyorum)

Yanlız 250 gr protein ne kardeşim senin 4 metre boyun 140 kg filan da kas ağırlığın mı var. 150 grnin üstünde aldığın her protein sana define değil bulk getirir.
hayatımda ilk kez böyle bir definasyon beslenme programı görüyorum. 190 boyu 99 kilo olan adam bile 150 en fazla 170 gr civarı protein alıyor diyette.
Ketojenik diyet uyguladın mı hiç?

yok. bu işte profösör olan birisi bunu diyorsa
Uygulamadığın bir şey hakkında bu kadar net konuşman garip. Ben de bu işlerin üstünde duran insanlardan duydum ketojenik diyeti ve uyguladım. Kas kaybı yaşamadım, ketozisteyken hacim kaybettim sadece. O da kas kaybından değil kas içi glikojen depolarının boşalmasından kaynaklı. Karb yüklemesi yaptığımda eski hacim geri geldi. Benim tecrübem bu yönde senden de önce bi tecrübe edinmeni sonra da tecrübelerini bizlerle paylaşmanı bekliyoruz :)

Uygulamadığın bir şey hakkında bu kadar net konuşman garip. Ben de bu işlerin üstünde duran insanlardan duydum ketojenik diyeti ve uyguladım. Kas kaybı yaşamadım, ketozisteyken hacim kaybettim sadece. O da kas kaybından değil kas içi glikojen depolarının boşalmasından kaynaklı. Karb yüklemesi yaptığımda eski hacim geri geldi. Benim tecrübem bu yönde senden de önce bi tecrübe edinmeni sonra da tecrübelerini bizlerle paylaşmanı bekliyoruz :)

sendende o adamın yerine profösör olmanı bekliyoruz ondan iyi biliyorsun maşallah kaçırma bu şansı :)

sendende o adamın yerine profösör olmanı bekliyoruz ondan iyi biliyorsun maşallah kaçırma bu şansı :)
Ben birisinden iyiyim diye bir şey söylemiyorum kardeşim. Spor camiasında hep bir konu hakkında birden çok görüş yazılır, araştırılır, konuşulur. Örneğin bir hoca deadlifti öve öve bitiremezken başka bir hoca deaflifti yerden yere vurur çok zararlı bir hareket der. Hangisine inancaz bu durumda? Hareketi kendimiz uygulayacağız, bakacağız sakıncalı mı değil mi diye. İnternetten bir şey duyup onu onaylamadan orda burda konuşmayacağız. Sen ketojenik diyeti uygula kas kaybı yaşa sonra gel bak ben kas kaybı yaşadım de eyvallah derim ama sen daha uygulayıp kendin onaylamamışsın neyi savunuyorsun ki? Önce konu ile ilgili donanımını kuvvetlendir sonra önerilerde bulun.

Kesin bir yargı varsa ortada denemene neden gerek olsun? Ama şuan biz o arkadaşla ikilemdeyiz o diyeti uygulamadan net bir şekilde dinlediklerinden dolayı kas kaybettirir diyor ben de ketojenik diyetle araştırmalarımı yaptım diyeti de uyguladım kas kaybı yaşamadım diyorum. Uygulayan mı yoksa duyan mı diye sorarım adama. Öyle de yaptım uygulamadığı bir şeyi net bir şekilde yermesi ilginç geldi bana. Hele ketojenik diyeti savunan çok kapsamlı araştırmalar varken.

Kesin bir yargı varsa ortada denemene neden gerek olsun? Ama şuan biz o arkadaşla ikilemdeyiz o diyeti uygulamadan net bir şekilde dinlediklerinden dolayı kas kaybettirir diyor ben de ketojenik diyetle araştırmalarımı yaptım diyeti de uyguladım kas kaybı yaşamadım diyorum. Uygulayan mı yoksa duyan mı diye sorarım adama. Öyle de yaptım uygulamadığı bir şeyi net bir şekilde yermesi ilginç geldi bana. Hele ketojenik diyeti savunan çok kapsamlı araştırmalar varken.

Mesajı silmiştim yaşını görünce. Çünkü seninle bu konuyu kapsamlı tartışabileceğim bir yaşta değilsin eğer profilindeki yaş doğru ise.
Yukarıdaki videoyu izlemedim. Kişilerin söyledikleri üzerinden de yürümem zaten ancak söylediklerinde eksiklikler/yanlışlıklar var.
Uygulayan mı yoksa duyan mı demişsin. İkisi de değil, cevap bilen olmalı. Ketojenik diyet ile ilgili kapsamlı çalışmaların olduğundan söz etmişsin. Bahsettiğin çalışmalar ketojenik diyetin sağlıklı bireylerde uzun süre uygulanmasının etkili ve güvenli olduğunu söyleyip öneriyor mu? Buna kaynak gösterebilirsen detaylı şekilde tartışabiliriz :)

ağırsağlam daki furkandan türkiye de bir kere ortaya çıkarttı ağzından bir kere kullandım kelimesi çıktı. öyle bilen bilmeyen herkes hem ketojenik diyeti hem if yi mucizevi birşeymiş bir ilahmış gibi görmeye başladılar

Mesajı silmiştim yaşını görünce. Çünkü seninle bu konuyu kapsamlı tartışabileceğim bir yaşta değilsin eğer profilindeki yaş doğru ise.
Yukarıdaki videoyu izlemedim. Kişilerin söyledikleri üzerinden de yürümem zaten ancak söylediklerinde eksiklikler/yanlışlıklar var.
Uygulayan mı yoksa duyan mı demişsin. İkisi de değil, cevap bilen olmalı. Ketojenik diyet ile ilgili kapsamlı çalışmaların olduğundan söz etmişsin. Bahsettiğin çalışmalar ketojenik diyetin sağlıklı bireylerde uzun süre uygulanmasının etkili ve güvenli olduğunu söyleyip öneriyor mu? Buna kaynak gösterebilirsen detaylı şekilde tartışabiliriz :)
Yaş kaç görünüyor bilmiyorum şuan kontrol etmedim 02.11.1993 doğumluyum. Yaşa göre sohbet edeceksek buyur bilgin olsun.

https://www.fitekran.com/ketojenik-diyet-rehberi/ okuduğum yazılardan bir tanesi burada mevcut. Detaylı şekilde açıklamaya çalışmış doktor arkadaşımız.
Uygulayan mı duyan mı diye sorduğum şey normal şartlarda paradokstan öteye geçemeyecek bir şeydir. Fakat arkadaş sadece videoyu izlemiş ben de izlemedim açıkçası ketojenik diyet ile ilgili ne diyor bilmiyorum genel olarak if üzerinde durmuşlar gibi. Ben ise tekrar vurgulamak istiyorum hem araştırdım hem de uyguladım sonuçta da kas kaybı yaşamadım. Ama ben öğrenciyim ağır bir işim yok ve ketozisteyken çok ağır antrenmanlar yapmadım. Dinlenmeye dikkat ettim vs vs.

ağırsağlam daki furkandan türkiye de bir kere ortaya çıkarttı ağzından bir kere kullandım kelimesi çıktı. öyle bilen bilmeyen herkes hem ketojenik diyeti hem if yi mucizevi birşeymiş bir ilahmış gibi görmeye başladılar
Ağırsağlam furkanı takip eden birisiyim ama ketojenik diyeti ondan öğrenmedim. Sadece belli dönemler güç antrenmanlarını programlarıma ekliyorum ve powerlifting dalını geliştirme isteğini takdir ediyorum. Ketojenik diyeti başka insanlardan öğreniyorum bunların içerisinde diğer arkadaşa verdiğim cevaptaki linkteki sitenin sahibi doktor arkadaş da var.

Yaş kaç görünüyor bilmiyorum şuan kontrol etmedim 02.11.1993 doğumluyum. Yaşa göre sohbet edeceksek buyur bilgin olsun.

https://www.fitekran.com/ketojenik-diyet-rehberi/ okuduğum yazılardan bir tanesi burada mevcut. Detaylı şekilde açıklamaya çalışmış doktor arkadaşımız.
Uygulayan mı duyan mı diye sorduğum şey normal şartlarda paradokstan öteye geçemeyecek bir şeydir. Fakat arkadaş sadece videoyu izlemiş ben de izlemedim açıkçası ketojenik diyet ile ilgili ne diyor bilmiyorum genel olarak if üzerinde durmuşlar gibi. Ben ise tekrar vurgulamak istiyorum hem araştırdım hem de uyguladım sonuçta da kas kaybı yaşamadım. Ama ben öğrenciyim ağır bir işim yok ve ketozisteyken çok ağır antrenmanlar yapmadım. Dinlenmeye dikkat ettim vs vs.

Evet yaşa göre sohbet ediyorum :)
Linkini attığın kişi metabolizma veya endokrin alanında çalışan bir öğretim üyesi olsa belki önemsenebilir ancak normal bir hekimin bu alanda yazdıkları değerli kabul edilmez. Konu zaten kendisinin alanı değil. Bilimsel olduğunu iddia etse de alanı olmayan bir konuda yeterli tecrübe ve bilgiye sahip olamaz.
Araştırdım ama kas kaybı yaşamadım demişsin. Evet kas kaybı yaşamamış olabilirsin. Hatta yağ yakımı da dengeli bir diyete göre fazla olabilir. Ama bu, diyetin sağlıklı veya iyi olduğunu göstermiyor. Zaten çalışmalar diyetin uzun dönemde dengeli bir diyet ile eşitlendiğini yağ yakımının ve ağırlık kaybının zamanla azaldığını söylüyor.

Evet yaşa göre sohbet ediyorum :)
Linkini attığın kişi metabolizma veya endokrin alanında çalışan bir öğretim üyesi olsa belki önemsenebilir ancak normal bir hekimin bu alanda yazdıkları değerli kabul edilmez. Konu zaten kendisinin alanı değil. Bilimsel olduğunu iddia etse de alanı olmayan bir konuda yeterli tecrübe ve bilgiye sahip olamaz.
Araştırdım ama kas kaybı yaşamadım demişsin. Evet kas kaybı yaşamamış olabilirsin. Hatta yağ yakımı da dengeli bir diyete göre fazla olabilir. Ama bu, diyetin sağlıklı veya iyi olduğunu göstermiyor. Zaten çalışmalar diyetin uzun dönemde dengeli bir diyet ile eşitlendiğini yağ yakımının ve ağırlık kaybının zamanla azaldığını söylüyor.
Her diyette yağ yakımı ve ağırlık azalımı zamanla yavaşlar zaten hocam :) Azdan az çoktan çok gider düşüncesi gibi fazla kiloların varsa başta çok hızlı kilo verirsin bu sonra gittikçe yavaşlar. Bu diyetle alakalı değil vücudun adaptasyonuyla alakalı. Yani diğer diyetlerle aynı seviyeye geliyor diye kötülemek pek doğru olmaz.
Ketojenik diyetin sağlık açısından etkisine bakacak olursak atalarımız bu şekilde karbonhidrat tüketiyor muydu, mağara insanlarında obezite var mıydı, insülin direnci yaşıyorlar mıydı bu sorulara cevap bulmamız lazım. Benim bildiğim kadarıyla doğal ortamında büyüyen hiçbir hayvanda biz insanların yaşadığı sağlık problemleri görülmüyor, atalarımızda da bu tip sorunlar yaşanmamalı. Peki onlar nasıl besleniyordu? Karbonhidrattan bol muydu öğünleri? Pek sanmıyorum daha çok yağ ve protein tüketiyor olmaları gerek değil mi?

Linkini gönderdiğin kişinin özgeçmişine baktım. 40 kg aldığından bahsetmiş. Görmek istediğim de aslında buydu. Çünkü hekim olup beslenmeye karışanlar hep kilo veren veya spor yapanlar. Bak ben yaptım ben iyi biliyorum demeye çalışma hevesleri var.
"Bazı diyetisyenlerin onlarca yıl önce oluşturmuş olduğu rehberleri gördüm" demiş. Ketojenik diyetten bahsederken epilepside kanserdeki etkilerinden bahsetmiş. Ama arkadaş galiba bunlar ile ilgili hiç bilimsel kaynak okumamış.

1996-2001 yılları arasında 26 çocuk üzerinde Ketojenik Diyet'in(KD) epilepsi üzerindeki etkileri ve diyetin tolere edilebilirliği incelenmiştir. Erken dönemde; asemptomatik hipoglisemi (%24) ve kusma(%12), ilerleyen dönemde; büyümede gerilemeler(%20), hiperlipidemi(%16), hiperkalsüri(%8), hipernatremi(%8), pankreatit(%4) ve kemik mineral yoğunluğunda azalma(%4) olduğu ve KD'nin genel olarak iyi tolere edilebildiği, fakat ciddi yan etkileri olduğu belirlenmiştir.
Referans: Prof. Dr. Emel Tüfekçi Alphan,Hastalıklarda Beslenme Tedavisi, 2014

Kitabın yazarı bir diyetisyen. Bu alanda yapılan son çalışma ve rehberleri kitabından okuyabilir ;)

Yazılabilecek çok şey var ama fazla uzatmaya, konunun daha fazla dışına çıkmaya gerek yok.
İyi akşamlar

Back
Yukarı