• Değerli Üyemiz

Başlık açmadan önce fotoğraf ekleme kurallarını okumayı unutmayınız!

Unutmayın ki; ancak usulüne uygun eklenen fotoğraflarla ve kendiniz hakkında vereceğiniz detaylı bilgilerle

sağlıklı yorumlar alabilirsiniz. Kurallara uygun açılmış bir başlık çok daha fazla üyenin başlığınızı okumasını ve

yorumlamasını sağlayacaktır.

Fotoğraf ekleme kurallarını okumak için lütfen tıklayınız!

Forum düzenine katkınız ve anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
    BodyForumTR Ekibi

Define mi bulk mu öneri ve düşünceleriniz benim için önemli !

Selamün Aleyküm beyler 105 kilodan 69 kiloya kadar düştüm 9 ayımı aldı...şimdi 3-4 aydır kilo almaya çalışıyorum nedeni ise zayıf iken çoçuk gibi duruyorum hoşuma gitmiyor.Ve bi karar almıştım bulk yaptım 3-4 ayda 10 kilo aldım nekadar temiz tartışılır alta resim atıcam sizce bulka devammi yoksa define mi olmam lazım yaş 17 boy 182 güncel kilo 80.5...
xZCizv.jpg

jXIZzo.jpg

Üst resimlerde kilo 69-70KG
Alt resimlerde 80-81KG
EGELZa.jpg

3IhYe9.jpg

Hızlı almışsın 10 kg bence, ayda 1 kg alacak şekilde programla kendini aynada kontrol et çok yağlanma olmaz ise 90-95 kg ye kadar 14-15 ay devam bulka. 2019 yaz girişi duruma göre değerlendirirsin. Benim fikrim

Bence bulka devam etmelisiniz.Definasyon için yeterli bir vücut göremedim ben definasyon için ölçülerinizi biraz daha arttırmanız gerekiyor.Bulka bir süre daha devam edin.Bence de ayda 3-4 kilo almak idealdir.Aşırı yağlanma yaratmayacak şekilde definasyon döneminden farklı olarak:
fıstık ezmesi
tam buğday ekmeği
biraz daha fazla zeytinyağı kullanılabilir.
Bence bolca peyaz pilav lapası ,yulaf ve yeterli miktarda protein de eklenirse bulkdan daha çok verim alabilirsiniz.
Bunlar benim görüşlerimdir.
Kolay gelsin

Bence bulka devam etmelisiniz.Definasyon için yeterli bir vücut göremedim ben definasyon için ölçülerinizi biraz daha arttırmanız gerekiyor.Bulka bir süre daha devam edin.Bence de ayda 3-4 kilo almak idealdir.Aşırı yağlanma yaratmayacak şekilde definasyon döneminden farklı olarak:
fıstık ezmesi
tam buğday ekmeği
biraz daha fazla zeytinyağı kullanılabilir.
Bence bolca peyaz pilav lapası ,yulaf ve yeterli miktarda protein de eklenirse bulkdan daha çok verim alabilirsiniz.
Bunlar benim görüşlerimdir.
Kolay gelsin
Şuan tam buğday unu ve ekmeyi tüketiyorum lapa olarak yulaf ve bulgur tüketiyorum ama bulkta fazla yağlanırsam diyede korkuyorum günde 40-45dk bisiklet çeviriyorum yaklaşık 18km geçiyorum..salona gitme imkanım olsa ozaman sağlam bulk yapardım ağır kilolarla ama şuan evde çalıyorum..

Şuan tam buğday unu ve ekmeyi tüketiyorum lapa olarak yulaf ve bulgur tüketiyorum ama bulkta fazla yağlanırsam diyede korkuyorum günde 40-45dk bisiklet çeviriyorum yaklaşık 18km geçiyorum..salona gitme imkanım olsa ozaman sağlam bulk yapardım ağır kilolarla ama şuan evde çalıyorum..
hmm genel beslenme programınızı yazabilir misiniz bi gün içinde yediğiniz herşeyi kaçamaklar dahil.45 dakika kardio bulk dönemi için fazla duruyor.Beslenme de bi sıkıntı olabilir,yazarsan görmek isterim

G
hmm genel beslenme programınızı yazabilir misiniz bi gün içinde yediğiniz herşeyi kaçamaklar dahil.45 dakika kardio bulk dönemi için fazla duruyor.Beslenme de bi sıkıntı olabilir,yazarsan görmek isterim
sabah 6 gibi 3 yumurta 100 gram yulaf 50 gram un (kendime özel yapıyorum birtürlü yağsız) 500ml süt -20gram ceviz
Oğle yemeyinde 150gram bulgur veya 200 gram fasulye yada merçimek
Yanında 150 gram lor peyniri veya 100 gram et (tavuk veya dana) ardından 15-20 gram ceviz..
Akşam yemeği 100-150gram et veya 150-200gram lor peyniri yanında salatalık vb. Yeşillik.(coğu zaman soğan,biber,kabak,mantar kızartıyorum 10gram zeytinyağında).
Her zaman olmasa cheat meal olarak 50-60gram bisküvi yiyorum (250-300kcal).
Toparlamak gerekirse makrolar bu şekilde oluyor
Yağ 80-85gram
Karbonhidrat 280-300gram
Protein ise 140-150gram oluyor..
Yaklaşık 2600-2800kcal arası oluyor.
Ayrıca meyve tüketmiyorum..
Şimdiden yorumun için teşekkür ederim

G
sabah 6 gibi 3 yumurta 100 gram yulaf 50 gram un (kendime özel yapıyorum birtürlü yağsız) 500ml süt -20gram ceviz
Oğle yemeyinde 150gram bulgur veya 200 gram fasulye yada merçimek
Yanında 150 gram lor peyniri veya 100 gram et (tavuk veya dana) ardından 15-20 gram ceviz..
Akşam yemeği 100-150gram et veya 150-200gram lor peyniri yanında salatalık vb. Yeşillik.(coğu zaman soğan,biber,kabak,mantar kızartıyorum 10gram zeytinyağında).
Her zaman olmasa cheat meal olarak 50-60gram bisküvi yiyorum (250-300kcal).
Toparlamak gerekirse makrolar bu şekilde oluyor
Yağ 80-85gram
Karbonhidrat 280-300gram
Protein ise 140-150gram oluyor..
Yaklaşık 2600-2800kcal arası oluyor.
Ayrıca meyve tüketmiyorum..
Şimdiden yorumun için teşekkür ederim

ŞİMDİ DÜZELTMEYE BAŞLIYALIM:
1-500 ML SÜT ÇOK FAZLA (Ve un derken nasıl yaptığını anlatırsan sevinirim.)
2-KİLO BAŞI (2 GR-2.5 GR) PROTEİN ALMAK LAZIM.100 GR ET YEMEK DEMEK 100 GR PROTEIN DEMEK DEĞİLDİR.YANLIŞ BİLMYİORSAM 20 GRAM PROTEIN VARDI.(TAVUK GÖĞÜSTE)
Bunu senin için değil konuyu okuyan arkadaşlar için yazdım.Sen zaten muhtemelen biliyorsundur.Ama bence protein tüketimin çok az en azından 350 gr et yemek lazım.Bulktaysan yumurta da artabilir bence.Ama bunları genel olarak söylüyorum.Uygula demiyorum.Tavsiye gibi düşünün.Eğer kafanıza yatarsa,sağlık açısından bir sıkıntı yapmazsa uygulayın.Ben yiyorum ben de bi sıkıntı olmuyordu.
3-LOR PEYNİRİNİ DE AKŞAM YATMADAN ÖNCE BİR ÖĞÜN OLARAK YESEN DAHA DOĞRU OLABİLİR. YANİ BİR ARA ÖĞÜNÜN(CEVİZ+LOR) AKŞAM VÜCUDA GÜN İÇERİSİNDEN DAHA YARARLI OLUR DİYE DÜŞÜNÜYORUM.(Gün içinde bir ekşi elma pahalı sert ekşi olandan eklesen ara öğün olarak lorla cevizi de akşama çekebilirsiniz.)
Benim gördüklerim bunlar.Nacizane fikrim.
HİÇBİR ŞEKİLDE DOĞRUYU BİLDİĞİMİ İDDİA ETMİYORUM AMA BU İŞİN TEMEL MANTIĞINA GÖRE BESLENMENİ YOĞURDUM.KENDİMİZCE BİRKAÇ HATAYI SÖYLEDİK UAMRIM İŞİNİZE YARAR...
HERKESE İYİ AKŞAMLAR
<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<-------ROCKY_4------------------------------------------------------------------------------>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Bulka biraz daha yüklenmek define olduğunda seni iyi motive edecektir
Tabi bende sağlam bir bulk yapmak istiyorum ama,sağlam bulk yaparken ağır kaldırmak lazım benimde öyle bir imkanım yok en yakın GYM 35 km uzaklıkta o yüzden evde çalışıyorum 60 kg ağırlık var imkanım bunlar profesyonel olarak yapmam mümkün değil..[DOUBLEPOST=1522734497][/DOUBLEPOST]
ŞİMDİ DÜZELTMEYE BAŞLIYALIM:
1-500 ML SÜT ÇOK FAZLA (Ve un derken nasıl yaptığını anlatırsan sevinirim.)
2-KİLO BAŞI (2 GR-2.5 GR) PROTEİN ALMAK LAZIM.100 GR ET YEMEK DEMEK 100 GR PROTEIN DEMEK DEĞİLDİR.YANLIŞ BİLMYİORSAM 20 GRAM PROTEIN VARDI.(TAVUK GÖĞÜSTE)
Bunu senin için değil konuyu okuyan arkadaşlar için yazdım.Sen zaten muhtemelen biliyorsundur.Ama bence protein tüketimin çok az en azından 350 gr et yemek lazım.Bulktaysan yumurta da artabilir bence.Ama bunları genel olarak söylüyorum.Uygula demiyorum.Tavsiye gibi düşünün.Eğer kafanıza yatarsa,sağlık açısından bir sıkıntı yapmazsa uygulayın.Ben yiyorum ben de bi sıkıntı olmuyordu.
3-LOR PEYNİRİNİ DE AKŞAM YATMADAN ÖNCE BİR ÖĞÜN OLARAK YESEN DAHA DOĞRU OLABİLİR. YANİ BİR ARA ÖĞÜNÜN(CEVİZ+LOR) AKŞAM VÜCUDA GÜN İÇERİSİNDEN DAHA YARARLI OLUR DİYE DÜŞÜNÜYORUM.(Gün içinde bir ekşi elma pahalı sert ekşi olandan eklesen ara öğün olarak lorla cevizi de akşama çekebilirsiniz.)
Benim gördüklerim bunlar.Nacizane fikrim.
HİÇBİR ŞEKİLDE DOĞRUYU BİLDİĞİMİ İDDİA ETMİYORUM AMA BU İŞİN TEMEL MANTIĞINA GÖRE BESLENMENİ YOĞURDUM.KENDİMİZCE BİRKAÇ HATAYI SÖYLEDİK UAMRIM İŞİNİZE YARAR...
HERKESE İYİ AKŞAMLAR
<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<-------ROCKY_4------------------------------------------------------------------------------>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Doğru söyluyorsun ama protein ihtiyacım o kadar oluyor benim bildiğim 1.5-2gr arası ideal oluyor o yüxden öyle tüketiyorum.. o unu suyla karıştıyotum kaynatıyorum öyle tüketiyorum.akşam yatarken lor ve cevize gelirsek yağlanma yapar diye düşünüyorum hani yatmadan 4-5 önce son öğünu yiyorum.

yanlış anlama çok yağlanmışsın gibi geldi.
ayrıca sağlıklı yağları daha fazla tüketmeni öneririm
+ olarak meyve hiç tüketmiyorum demişsin umarım yeşillik tüketiyorsundur günde 300-400gr carb alan birisi neden meyve tüketmez anlamıyorum.
yağ,meyve ve carb konusunda biraz araştırma yaparsan bazı fikirlerin değişebilir.

yanlış anlama çok yağlanmışsın gibi geldi.
ayrıca sağlıklı yağları daha fazla tüketmeni öneririm
+ olarak meyve hiç tüketmiyorum demişsin umarım yeşillik tüketiyorsundur günde 300-400gr carb alan birisi neden meyve tüketmez anlamıyorum.
yağ,meyve ve carb konusunda biraz araştırma yaparsan bazı fikirlerin değişebilir.
Doğru diyorsun temizlemeye başladım zaten şuan meyve tüketmiyorum nedeni ise boş carb gibi geliyor bana.Sağlıklı yağ ise ceviz ve zeytin tüketiyorum.

belli bir kas kütlesi ve ağırlığa ulaştıgın zamana kadar hacim yap sonra definasyon yaparsın.Yalnız eritebiliceğin kadar ye yoksa yağlı büyürsün.

Back
Yukarı