Definasyondan kareler gelin bakalim :)

Belde gözle görülür bir fark var belli :)
Genel olarak yağ oranı düşmüş.
Başarılı definasyon diyebiliriz tebrikler. ;)
Takipteyim.

2 haftada çok iyi define olmuş.planlı çalışınca daha kolay ulaşılıyor sonuca daha da uzun vadede iyileri gelir sizden gibi :)
Cok tesekkur ederim gelisimleri paylasmaya devam edicem bir hafta kadar daha surdurmeyi dusunuyorum definasyonu bir hafta sonra nasil olacak bakalim hedef %8 :)[DOUBLEPOST=1479497063][/DOUBLEPOST]
Belde gözle görülür bir fark var belli :)
Genel olarak yağ oranı düşmüş.
Başarılı definasyon diyebiliriz tebrikler. ;)
Takipteyim.
Tesekkur ederim gelisimleri paylasmaya devam edecegim :) en son %11 di suanda net ne kadar bilmiyorum definasyon bitince olcturcem :)

Cok tesekkur ederim gelisimleri paylasmaya devam edicem bir hafta kadar daha surdurmeyi dusunuyorum definasyonu bir hafta sonra nasil olacak bakalim hedef %8 :)[DOUBLEPOST=1479497063][/DOUBLEPOST]
Tesekkur ederim gelisimleri paylasmaya devam edecegim :) en son %11 di suanda net ne kadar bilmiyorum definasyon bitince olcturcem :)
9-10 gibi duruyor son fotoğraf ölçüler bazen yanlış çıkabiliyor

%10 sakıncalı bir değer değildir aldanmayın %5 ler %3 ler sakıncalı değerlerdir fakat bu değerlere zaten herkes erişemez , formunuza gelicek olursak Türkiye'de gördüğüm en iyi bayan vücutlarından diyebilirim gayet estetik ve hacimli bir görüntü var ortada ve bir o kadar da yağsız kutlarım gayet iyi bir form , yarışmaya hazırlanıyormusunuz sormak isterim ?

10% un altının riskli olduğunu düşünüyorum hormon dengesini bozmamak gerek
Kadinda esansiyel yag orani %8 dir hormonal bir sorun yasayacagimi dusunmuyorum[DOUBLEPOST=1479503498][/DOUBLEPOST]
%10 civarı riskli diye biliyorum bende ama zaten %15 gibi duruyor bence gayet ideal ve sağlam duruyor, tebrikler.
%8 in alti sakincali olabilir ama %10 lar degil en son %11 di tahmini %10 %9 a dusmus olabilirim[DOUBLEPOST=1479503554][/DOUBLEPOST]
Yuzde 8 bi bayan icin dusmesi cok zor bir yag orani.Hedefinize uzak olmadiginiz acik guncel formunuz iyi.
En zor asamalari gectim %16 dan %10 a indiysem 8 e de inerim herhalde tesekkur ederim :)[DOUBLEPOST=1479503827][/DOUBLEPOST]
%10 sakıncalı bir değer değildir aldanmayın %5 ler %3 ler sakıncalı değerlerdir fakat bu değerlere zaten herkes erişemez , formunuza gelicek olursak Türkiye'de gördüğüm en iyi bayan vücutlarından diyebilirim gayet estetik ve hacimli bir görüntü var ortada ve bir o kadar da yağsız kutlarım gayet iyi bir form , yarışmaya hazırlanıyormusunuz sormak isterim ?
Bende sizinle ayni fikirdeyim %8 bir bayan icin esansiyel yag oranidir %5 in alti bir bayan icin tehlikeli olabilir ve cok zordur ben %8 oranina inmeyi ve kalmayi hedefliyorum henuz yarisma gibi bir hedefim yok ilerde olur umarim cok tesekkur ederim :)[DOUBLEPOST=1479503945][/DOUBLEPOST]
@Pelin_Su abla formun süper :) cidden iyisin de acaba bir hedefin var mı yarışma fln gibi ?
Yok canim henuz yarisma dusunmuyorum belki ileride olabilir

Son düzenleme:
Ben sizin yerinizde olsam Nisan ayında Tüyapta kendimi denerdim şayet bu tür yarışmalarda hem tecrübe edinirdim hemde ben derece alıcağınızdan eminim kimler kimler katılıp kupa alıyorlar bu yarışmalarda , bazen çok gereksiz insanlar bile dereceye girebiliyor.

Kadinda esansiyel yag orani %8 dir hormonal bir sorun yasayacagimi dusunmuyorum[DOUBLEPOST=1479503498][/DOUBLEPOST]
%8 in alti sakincali olabilir ama %10 lar degil en son %11 di tahmini %10 %9 a dusmus olabilirim[DOUBLEPOST=1479503554][/DOUBLEPOST]
En zor asamalari gectim %16 dan %10 a indiysem 8 e de inerim herhalde tesekkur ederim :)
http://www.builtlean.com/2010/08/03/ideal-body-fat-percentage-chart/
http://ss.fitness/
Kaynaklar şöyle söylüyor
"Kadınlar için gerekli Yağlar %10-12
Atletler %14-20
Fit %21-24
Kabul Edilebilir %25-31
Obez %32+"

Gerekli yağlar, hayatta kalmak için gerekli olan en az yağ miktarıdır. Bu miktarın altına düşüldüğü zaman organların iflas etmesi söz konusudur, o yüzden bu seviyeye yaklaşmak dahi zararlıdır. Bu yüzden yarışmalara katılan vücut geliştirmeciler sadece yarışma dönemlerinde vücutlarındaki yağ miktarını bu seviyeye düşürürler, geri kalan zamanlarda daha sağlıklı olmak için yağ oranlarını yükseltirler.

Kabaca şöyle
bodyfat_women.png

Daha önce yüzde 10 dan düşük birisini duymadım, yüzde 10 civarı birisine de görmedim. Yüksek ihtimal yanlış ölçüm yapılmış ama bu sizin için iyi bişey gerçekten yüzde 10 civarı olsaydınız yüksek ihtimal fenalaşıp bayılırdınız. Fotoğraftan yola çıkarsak siz %15-16 civarındasınız. Doğru ölçüm için hastaneler bile uygun değil yanlış hatırlamıyorsam okuduğum kadarıyla havuza girilip özel ekipman ile kesin yağ oranı bulunabiliyormuş.

http://www.builtlean.com/2010/08/03/ideal-body-fat-percentage-chart/
http://ss.fitness/
Kaynaklar şöyle söylüyor
"Kadınlar için gerekli Yağlar %10-12
Atletler %14-20
Fit %21-24
Kabul Edilebilir %25-31
Obez %32+"

Gerekli yağlar, hayatta kalmak için gerekli olan en az yağ miktarıdır. Bu miktarın altına düşüldüğü zaman organların iflas etmesi söz konusudur, o yüzden bu seviyeye yaklaşmak dahi zararlıdır. Bu yüzden yarışmalara katılan vücut geliştirmeciler sadece yarışma dönemlerinde vücutlarındaki yağ miktarını bu seviyeye düşürürler, geri kalan zamanlarda daha sağlıklı olmak için yağ oranlarını yükseltirler.

Kabaca şöyle
bodyfat_women.png

Daha önce yüzde 10 dan düşük birisini duymadım, yüzde 10 civarı birisine de görmedim. Yüksek ihtimal yanlış ölçüm yapılmış ama bu sizin için iyi bişey gerçekten yüzde 10 civarı olsaydınız yüksek ihtimal fenalaşıp bayılırdınız. Fotoğraftan yola çıkarsak siz %15-16 civarındasınız. Doğru ölçüm için hastaneler bile uygun değil yanlış hatırsolcumumde okuduğum kadarıyla havuza girilip özel ekipman ile kesin yağ oranı bulunabiliyormuş.
Salondaki aletler kas ve yag orani olcumu yapiyor bende cok guvenilir bir sonuc verdigini sanmiyorum ama gercege %81 yakin sonuc oldugu soyleniyor olcumde %11 yag orani cikmisti son olcumumde yaniliyor olsa bile yuksek bie olasilikla yanilamaz %15 civari oldugumu dusunmuyorum ben %15 te hic bir kasi goremezsin ben karin kaslarini gorebiliyorum[DOUBLEPOST=1479505259][/DOUBLEPOST]
Ben sizin yerinizde olsam Nisan ayında Tüyapta kendimi denerdim şayet bu tür yarışmalarda hem tecrübe edinirdim hemde ben derece alıcağınızdan eminim kimler kimler katılıp kupa alıyorlar bu yarışmalarda , bazen çok gereksiz insanlar bile dereceye girebiliyor.
Haklisin ama bazen maddi zorluga giriyorum ve yetisemiyorum supplementlerde eksigim olabiliyor iyi hazirlanabilecegimi dusunmedigim icin simdilik pas gectim ama nisan ayina kadar olabilir belki herkes yarisma konusunda tesfik ediyor erkek arkadasimda istemiyor nedenini bilmiyorum kendisini bana gore eksik hissediyor olabilir :)

Salondaki aletler kas ve yag orani olcumu yapiyor bende cok guvenilir bir sonuc verdigini sanmiyorum ama gercege %81 yakin sonuc oldugu soyleniyor olcumde %11 yag orani cikmisti son olcumumde yaniliyor olsa bile yuksek bie olasilikla yanilamaz %15 civari oldugumu dusunmuyorum ben %15 te hic bir kasi goremezsin ben karin kaslarini gorebiliyorum
body_fat_categories_jsm.jpg

Bu kadının yağ oranı %15 ve yarışmacı. Sizce karın kası belli olmuyor mu? Bunu ben söylemiyorum dünyanın en saygın vücut geliştirme sitesi olan "bodybuilding.com" söylüyor.
Kaynak : http://www.bodybuilding.com/fun/body_fat_categories.htm
Ayrıca kaynak "Erkekler için vücut yağının% 5'inden az ve kadınlar için vücut yağının% 15'inden az olması bu noktada birey, bir takım olumsuz sağlık sonuçları doğurabilir ve uzun süre bu derece düşük seviyelerde kalması ölüm riskine bile neden olabilir." diyor. Karar sizin istediğinize inanabilirsiniz ben sadece yukarıdaki yazan bazı kişilere ve size bilgi vermek istedim, iyi forumlar.

Salondaki aletler kas ve yag orani olcumu yapiyor bende cok guvenilir bir sonuc verdigini sanmiyorum ama gercege %81 yakin sonuc oldugu soyleniyor olcumde %11 yag orani cikmisti son olcumumde yaniliyor olsa bile yuksek bie olasilikla yanilamaz %15 civari oldugumu dusunmuyorum ben %15 te hic bir kasi goremezsin ben karin kaslarini gorebiliyorum[DOUBLEPOST=1479505259][/DOUBLEPOST]
Haklisin ama bazen maddi zorluga giriyorum ve yetisemiyorum supplementlerde eksigim olabiliyor iyi hazirlanabilecegimi dusunmedigim icin simdilik pas gectim ama nisan ayina kadar olabilir belki herkes yarisma konusunda tesfik ediyor erkek arkadasimda istemiyor nedenini bilmiyorum kendisini bana gore eksik hissediyor olabilir :)
Ahaha durumlar kötü desene Başkası için bişeyler yapmaktansa kendin için bişeyler yap bu seni daha çok geliştirir ve gerçekten herkes sana katıl diyorsa şansını denemelisin , eğerki fikrini değiştirir yarışmaya katılırsan başlık aç haberimiz olsun ben hergün orada olacağım tezahürat falan her konuda elimizden geldiğince yardımcı oluruz

body_fat_categories_jsm.jpg

Bu kadının yağ oranı %15 ve yarışmacı. Sizce karın kası belli olmuyor mu? Bunu ben söylemiyorum dünyanın en saygın vücut geliştirme sitesi olan "bodybuilding.com" söylüyor.
Kaynak : http://www.bodybuilding.com/fun/body_fat_categories.htm
Ayrıca kaynak "Erkekler için vücut yağının% 5'inden az ve kadınlar için vücut yağının% 15'inden az olması bu noktada birey, bir takım olumsuz sağlık sonuçları doğurabilir ve uzun süre bu derece düşük seviyelerde kalması ölüm riskine bile neden olabilir." diyor. Karar sizin istediğinize inanabilirsiniz ben sadece yukarıdaki yazan bazı kişilere ve size bilgi vermek istedim, iyi forumlar.
O kadinin yag oraninin %15 olduguna pek inanmadim karsilastirmalar dogrultusunda ve cevremdeki profesyonellerin yag seviyelerini baz alarak kendimde cikan sonucuda orantili buldum benim icin onemli olan rakamlar degil bel olcumu ve goruntum onemli bu yuzden fazla onemsemiyorum alet yanlis olcmus bile olsa sonucta sonuc azaliyor buda bir gelismedir bilgilendirme icin tesekkurler :)[DOUBLEPOST=1479506387][/DOUBLEPOST]
Ahaha durumlar kötü desene Başkası için bişeyler yapmaktansa kendin için bişeyler yap bu seni daha çok geliştirir ve gerçekten herkes sana katıl diyorsa şansını denemelisin , eğerki fikrini değiştirir yarışmaya katılırsan başlık aç haberimiz olsun ben hergün orada olacağım tezahürat falan her konuda elimizden geldiğince yardımcı oluruz
Hahaha tesekkur ederim herseyi kendim icin yapiyorum zaten sporuda kendim icin yapiyorum yarismada derece almak veya begenilmek icin caba sarfetmedim ama nisana kadar dusunuyorum belki katilirim fayda saglayacagindan eminim umarim iyi hazirlanabilirim :)

Back
Yukarı