Definasyona başlamalı mıyım ?

Herkese merhaba arkadaşlar. Size naçizane bir sorum olacaktı .Bugün itibari ile 5. ayımın sonuna geldim ve değerleri sizle paylaşarak definasyona başlamalımııym onu öğrenmek istiyorum .
Öncelikle naturel vg ile uğraşıyorum ve boyum 181 cm

Başlangıç
Kilo 73
ko sağl 36 cm sol 35
yağ oranı yüzde 14

Şimdiki
kilo 90-91 tam net değil
kol sağ 41 sol 40
yağ oranı yüzde 16 civarı

Arkadaşlar malum kıştayız, bulka devam etmeli miyim sizce yoksa definasyona mı başlamalıyım ? Görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim .

Fotoğraf yüklesen daha net cevaplanabirdi iyi bir ilerleme olmuş 95 e kadar git derim ben 2 ay daha uzatsan sakıncası olmaz

%2 yağ oranı ile natürel olarak 5 ayda 20 kg alamassın kardeşim...birkere kendinize önce dürüst olun yağ oranı konusunda sonra neden definasyon olmuyor diye söylenmeyin. diyelimki natürelsin o konuda inandık. 73kg ile bulka başladın 19kilo aldın be bunun sadece %2 si yağ oldu diyosun 4kg attık bizde kaldı geriye 15kg buda kas olmalı, hadi diyelim 3-4kg de su tuttun kaldı geriye 10kg kas...lütfen oranları yazarken siz doğru yazınki bizde yardımcı olabilelim.

%2 yağ oranı ile natürel olarak 5 ayda 20 kg alamassın kardeşim...birkere kendinize önce dürüst olun yağ oranı konusunda sonra neden definasyon olmuyor diye söylenmeyin. diyelimki natürelsin o konuda inandık. 73kg ile bulka başladın 19kilo aldın be bunun sadece %2 si yağ oldu diyosun 4kg attık bizde kaldı geriye 15kg buda kas olmalı, hadi diyelim 3-4kg de su tuttun kaldı geriye 10kg kas...lütfen oranları yazarken siz doğru yazınki bizde yardımcı olabilelim.
Bence cevap gelmez :D

Babacım sen niye bu kadar gerildin ki :) 17 kilo aldım 1.cisi ve yağ oranım yüzde 17 ye yakın aşağı yukarı yüzde 3 arttı hesabını toplam kütle üzerinden yapman lazım 5 kg ya yakın yağ almışım 2 3 kiloda su aldıysam 7 kg kas geliştirmişim ki zaten bu ilk senem spordan imkansız değil , bir insanı yalancılıkla suçlamak bu kadar kolay olmamalı ki teşekkür ederim ilaçlı olduğumun sanılması benim için iltifattır bugün salona gittiğimde resim de atarım . Teşekkürler.

1f49c8c6-e6ce-46f4-b294-459247346cd3-jpeg.48852
d3b15123-90be-4965-b108-ed9379e9c709-jpeg.48851
Herkese merhaba arkadaşlar. Size naçizane bir sorum olacaktı .Bugün itibari ile 5. ayımın sonuna geldim ve değerleri sizle paylaşarak definasyona başlamalımııym onu öğrenmek istiyorum .
Öncelikle naturel vg ile uğraşıyorum ve boyum 181 cm

Başlangıç
Kilo 73
ko sağl 36 cm sol 35
yağ oranı yüzde 14

Şimdiki
kilo 90-91 tam net değil
kol sağ 41 sol 40
yağ oranı yüzde 16 civarı

Arkadaşlar malum kıştayız, bulka devam etmeli miyim sizce yoksa definasyona mı başlamalıyım ? Görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim .[/QUOTE
Konuya cevap olarak attığım resimlerin ikincisi bugün çektiğim bir fotoğraftır ilki ise ağustod ayından bir fotoğraf olmakla beraber yaklaşık 76 kg yum orada . 1 ay spor ve ardından bırakmıştım kusura bakmayın aynı aynada çekilmiş bir fotoğraflar bulamadım yurt dışındayım yurtta pek boy aynası yok.

Eklentiler

• D3B15123-90BE-4965-B108-ED9379E9C709.jpeg
    D3B15123-90BE-4965-B108-ED9379E9C709.jpeg
    50,9 KB · Görüntüleme: 1.096
  • 1F49C8C6-E6CE-46F4-B294-459247346CD3.jpeg
    1F49C8C6-E6CE-46F4-B294-459247346CD3.jpeg
    33,5 KB · Görüntüleme: 1.068
Son düzenleme:
Bence cevap gelmez :D
cevap verdim[DOUBLEPOST=1517800849][/DOUBLEPOST]
fotoğrafları paylaştım

Babacım sen niye bu kadar gerildin ki :) 17 kilo aldım 1.cisi ve yağ oranım yüzde 17 ye yakın aşağı yukarı yüzde 3 arttı hesabını toplam kütle üzerinden yapman lazım 5 kg ya yakın yağ almışım 2 3 kiloda su aldıysam 7 kg kas geliştirmişim ki zaten bu ilk senem spordan imkansız değil , bir insanı yalancılıkla suçlamak bu kadar kolay olmamalı ki teşekkür ederim ilaçlı olduğumun sanılması benim için iltifattır bugün salona gittiğimde resim de atarım . Teşekkürler.
kardeşim seni ilaçlı sanmadık...zaten resimdeki adamın ilaçlı olabilme ihtimalide yok...senin yağ oranında %17 falan olamaz...rakamlarda sıkıntı var dedik yoksa ilk sene 4-5 kg kas yapılabilir...sen bence bu kadar doğru bildiğini düşünüyosan hiç buradakilere sorma bulk mu yapayım definasyonamı geçeyim böyle devam edebilirsin...

kardeşim seni ilaçlı sanmadık...zaten resimdeki adamın ilaçlı olabilme ihtimalide yok...senin yağ oranında %17 falan olamaz...rakamlarda sıkıntı var dedik yoksa ilk sene 4-5 kg kas yapılabilir...sen bence bu kadar doğru bildiğini düşünüyosan hiç buradakilere sorma bulk mu yapayım definasyonamı geçeyim böyle devam edebilirsin...
Peki abi sen kaç olduğunu düşünüyorsun yağ orannın ?[DOUBLEPOST=1517943958][/DOUBLEPOST]
Ve bu arada dediğine katılmıyorum araştırmalar genetik faktöre bağlı olarak ilk sene 8-12 kg kas kütlesi kazanılabileceğini gösteriyor.

Peki abi sen kaç olduğunu düşünüyorsun yağ orannın ?[DOUBLEPOST=1517943958][/DOUBLEPOST]
Ve bu arada dediğine katılmıyorum araştırmalar genetik faktöre bağlı olarak ilk sene 8-12 kg kas kütlesi kazanılabileceğini gösteriyor.
araştırmalardaki oranlar, her zaman öyle olur anlamı taşımıyor zaten ilk sene 4-5 kg kas koyabilirsen çok müthiş bir gelişim olur 10-12kg kas çok gerçekçi değil. senin yağ oranını ben buradan ölçemem iki yontem var bir internette satılan karından yağ ölçen makaslar , birde kan verebilirsin. zaten konuda o değil, sana kimse ne kdar bulkta kalman gerektiğini yada definasyona geçmeni söyleyemez. bunun senin belirlemen lazım, mesela bir hedefin var mı? örnek veriyorım yazın plajda takır takır olacam diyosan, kendi definasyon periyodunu ayarlaman ve başlaman lazım , kimi adam 3 ayda kurur kimi adam 40 günde bu yüzden sen ne yapmak istediğini kndin bul.

araştırmalardaki oranlar, her zaman öyle olur anlamı taşımıyor zaten ilk sene 4-5 kg kas koyabilirsen çok müthiş bir gelişim olur 10-12kg kas çok gerçekçi değil. senin yağ oranını ben buradan ölçemem iki yontem var bir internette satılan karından yağ ölçen makaslar , birde kan verebilirsin. zaten konuda o değil, sana kimse ne kdar bulkta kalman gerektiğini yada definasyona geçmeni söyleyemez. bunun senin belirlemen lazım, mesela bir hedefin var mı? örnek veriyorım yazın plajda takır takır olacam diyosan, kendi definasyon periyodunu ayarlaman ve başlaman lazım , kimi adam 3 ayda kurur kimi adam 40 günde bu yüzden sen ne yapmak istediğini kndin bul.
Ben sadece sizin yorumlarınızı almak istemiştim tavsiye olarak.Yukarıda biri de cevap verdi 95 dedi bende o civar düşünüyordum zaten biri tutupta 110 kg da başla dese 110 kg da başlamam . Bu arada yağ oranım 86 kg olduğum zamanlarda 15.8 di şu anda 17 diye tahmin ediyorum aslında karnımda packlerin 2 tanesi görünür durumda zaten verdiğim değerlerde bir yanlışlık yok . Araştırma konusunda da bu araştırmalar zaten belirli bir grup sayıda insan üzerinde belirli periyotlarda yapılıyor tek bir kişi üzerinde değil yani o bakımdan genetik faktör aralığıda 8-12 dir yani 4-5 kg belki bu sporda 3 senesi olan bir insan için maksimum sayılabilir fakat ilk sene de 8-12 arası bilimsel kabul edilir . Yorumunuz için teşekkür ederim , 95 kg civarı definasyona başlayacağım .[DOUBLEPOST=1518026840][/DOUBLEPOST]
ideal bir gelişim daha iyilerini görürüz umarım senden
Teşekkür ederim seenin dediğin kilo aralığında definasyona başlamayı düşünüyorum.

Back
Yukarı