Definasyon yapıyorum.ama bedenim küçüldü

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
öncelikle meraba.durumu anlatayım detaylı bi şekilde.Ben 7 8 aydır body yapıyorum ilerlememden cok memnunum.25 30 35kglık dumballarla calısıyordum.eski t-shortlerim olmaz oldu hepsi sıkıyordu.ama farkettim ki hacim kazanınca kasların gözükmuyor (keskin olmuyor belli olmuyor).Definasyon yapmaya basladım tmm memnunum keskinleşmeye başladı ama bu seferde sıkan t-shortlerim üstüme bol bile gelmeye basladı.ne yapıcamı şaşırdım.Yardım edermisiniz ...

dostum büyük ağırlıklarla çalışmışsın ve daha 7 8 aydır çalışıyosun yani başlangıçta olduğun için ilermeleme nin hızlı olması doğal ama kaslar şişer ve onların o hacmini definasyon yaparak koruyamazsın mutlaka hacim kaybı olacak , sen sadece büyük ağırlıklarla çalışma bazen daha az ağrlıklarla aynı hareketleri fazla tekrar sayılarıyla yap , böylece kemiklerde gelişime uyum sağlarken kaslarında hafiften belirli olmaya başlayacaktır ama unutma bu uzun ve sistemli bi çalışmanın ürünü olacaktır ,

Hocam merhabalar ben yeniyimde , Definasyon çalışması kaslar şişip belli olduktan sonra , kaslara şekil vermek ve kasları güçlendirmek için yapılan , çok tekrar az ağırlıklı çalışmalardı değil mi ?

çok tekrar az ağırlık mantığı eskilerde kaldı.her şey beslenme ile alakalı.gerisi antrenman sistemine kalmış.ayrıca en başından bul yapayım diye bok çuvalına benzemek body buıldıng değildir.vucut yapınızı tanıyıp beslenme ve antrenman sisteminizi ona göre ayarlamalısınız ki bulk ile definasyon arası uçurum oluşmasın.gerekli takviyeler alınmadığı sürece definasyonda yıkım fazla onarım az olur.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı