definasyon diyetim

Kenansrm

Üye
merhaba arkadaşlar ve abilerim ben 178 boyunda 81 kiloyum ve defisyona girmek istiyorum ve definasyon la ilgili fazla bir bilgim yok bende kendime göre program hazırladım buna ilave edilmesi gereken veya çıkarılması gerekenlerle ilgili yorumlarınızi ve yardımlarınızı bekliyorum

sabah uyanınca 1 ölçek protein tozu 113 kalori 24 protein

Kahvaltı
50 gram yulaf 185 kalori 6 protein
300 gram light süt 140 kalori 10 protein
2 adet yumurta 150 kalori 12 protein

Öğlen
320 gram tavuk gögusu 385 kalori 72 protein
50 gram makarna kepekli 85 kalori 2 protein
1 muz 150 kalori 1 protein

Spor sonrası 1 ölçek protein tozu 113 kalori 24 protein

Aksam 320 gram tavuk gögusu 385 kalori 72 protein
100 gram tuzsuz lor peyniri 72 kalori 10 protein

şuan bunu yaptım

kalori =1630 kalori artırmam lazımı bunu artırırsam ne koymalıyım programıma
protein =232 gram

haftada 6 gün spora gidiyorum 3 gün ağırlık 3 gün cardiyo için

suanlik bu diyeti me eklemem gereken ve çıkarmam. yada kalori sini definasyön için artırıp azaltmak lazımı şimdiden çok teşekkür ediyorum forum daki herkese.

Protein miktarı oldukça yüksek. Vücut ağırlığı(kg) başına 3 grama yakın protein tüketimi var ki hem sağlıklı değil hem de gerekli değil. Kg başına 2 gram protein alabilirsin. Öğünlerde tükettiğin protein miktarı çok yüksek. Ortalama 20-40 gram protein olmalı bir öğünde ama 75 gram proteinli öğünün var. Kahvaltıdaki protein miktarın da çok yüksek. Kahvaltıda karbonhidratı biraz artırıp güne daha enerjik başlayabilirsin.
Vücut ağırlığını koruman için gerekli enerjiyi bilmiyoruz ama 1600 kalori az gibi geldi. Alman gereken kaloriyi hesaplayıp 300-500 kalori düşürerek max yağ, min kas kaybı yaşayabilirsin. Diyeti de gözden geçirmelisin :)

meyve- sebze tüketimin çok az gibi, senin yerinde olsam kahvaltı ve öğle yemeğinin arasına mevsim meyvesi tüketirim. Öğle yemeğinin yanında tüketebiliyorsan sebze yemeği de tüketmeni öneririm ve öğle ve akşam yemeği arasına 100 gram çiğ badem + çiğ fındık tüketiyorum ben ve böylece 550 kalori + 19 gram protein almış oluyorum ayrıca doğal yağları da almış oluyorum , muzu da spordan sonra tüketmemiz gerekiyor , akşam yemeğinde 82gram proteini tek seferde almak yerine en azından lor peynirini yatmadan önce tüketmeni tavsiye ederim ama mide için zararlı olabileceğini düşünülüyor ben pek zararını görmedim o yüzden ben öyle yapıyorum . Bunlar benim fikirlerim yanlışlığı varsa arkadaşlar uyarırsa ben de düzeltebilirim kendi beslenme programımı. Fakat sana söylememin sebebi kendimde faydasını görmemdir.

320 gram tavuk göğsün de yaklaşık 64 gram protein var genç arkadaşım senin vücuduna bakılırsa bir öğünde bu kadar proteini sentezleyeceğini düşünmüyorum vücudunun kas kütlen çok az sen 200 grama indir tavuk göğsünü atıyorum öğlen 200 gram spordan sonra 200 gram ve yatmadan 1-2 saat önce 200 gram tavuk göğsü gördüğün üzere 1 öğün daha artırdık 200 gram tavuk göğsünün yanına salata ve ceviz, fıstık fındık türü şeyler tüketebilirsin

Back
Yukarı