Definasyon dönemi ve aklımdaki sorular

Merhaba BFTR yazarları . Size aklımdaki soruları soracağım. Ben 1.75 boyunda 68 kiloyum.
1-) Yağ Oranı
Spor salonunda (dandik bi salon değil) makine ile ölçtükleri yağ oranım %17 çıkıyor. Fakat https://www.diyetkolik.com/vucut-yag-orani/ burda ölçtüğümde yağ oranım %14 çıkıyor. Hangisine güvenmeliyim?

2-) Beslenme ve Kalori Sayımı
Spor salonunda eğitmene sorduğum birkaç soruya şöyle cevap aldım;
- Ben ne yiyip ne yemediğimi öğrenmek için kalori sayıyorum
+Kalori saymana gerek yok senin BMR'ın bu sen gün içinde hiçbir aktivite yapmasan bile bu kadar kalori yakarsın. Yağ yakmak için sadece rafineri şekere dikkat et, zeytınyağı dışında yağ kullanma tavuğunu ye gerisini dert etme.
Ama ben bu şekilde ne kadar protein ne kadar karbonhidrat aldığımı nerden bileceğim? Veya yeteri kadar yediğimi yada az-çok yediğimi? O zaman sadece karbonhidratları ve proteinleri mi sayacağım ? (bir makalede yeterli protein olmazsa gelişim olamayacağını okumuştum)

Zamanınızı ayırıp cevap yazarsanız sevinirim :(

Tüm BIA yağ ölçüm cihazları benzer şekilde çalışır ve yüksek hata verir, sitedekini baz alabilirsin, öte yandan 14-17 arasında hayati bir fark zaten yok.
Eğitmenin yediklerini takip etmiyorsa kendi bilir, takip eden her zaman etmeyenden daha verimli yol alır. Aşağıda makro takip, protein dağılım temel bilgileri bulabilirsin.

Back
Yukarı