Deadlift sonrası bel ağrısı

4 aydır spor yapıyorum artık deadlift yapmam gerektiğini düşündüm ve programıma ekledim ancak sanıyorum yanlış bi pozisyonda yaptım ağrısı ne kadar sürede geçer çok şiddetli değil ancak ilerletmek istemiyorum bir kaç gün spora gitmemem mi doğru olur belimi zorlamadan devam etmek mi

D6503 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ağrı eğer kuyruk sokumunda değilse sorun etmene gerek yok ayrıca hareketi doğrumu yaptın bilmiyorum , deadlift sırt için en iyi harekettir daha önce aktif olmamıs kaslarında hamlık ağrısı yapmıştır(örn. spora ilk başladığındaki ağrı) ara verme spora devam et diğer sırt gününe kadar toparlarsın kendini zaten

üstte yazan arkadaşa katılıyorum. ayrıca şunu demek istiyorum , eğer klasik deadlift yaptıysan onun yerine sumo deadlift yapabilirsin. kendini daha konforlu hissedebilirsin. internetten formla ilgili videolar izlemeni tavsiye ederim. harekete başlarken hemen barı tutmaya çalışmaya. ilk önce kalça ve bacaklarını konumlandır. daha sonra barı tut. barı tutarken de sanki barı eğecek gibi sıkmaya çalış , böylece sırtının üst kısmı daha aktif hale gelir. ağırlıkları düşür , 20 lik plakalar ile toplamda 60 kg olacak şekilde başla , formu oturtana kadar da bu şekilde devam et. kendini bol bol videoya çek. zaten videoları izlediğinde sıkıntının nereden kaynaklanabileceğini kendin de tespit edebilirsin.

Ancak dikkat et, emin ol kas ağrısı ise 1-2 günde geçer, daha derinlerde ve hareket ettikçe omurilik yakınlarından geliyorsa acele etme tamamen geçmesini bekle. Bazen 2 ağrıda karıştırılabilir, eğer 3-4 gündür aynı şiddet de devam ederse doktor tavsiye ederim.

Back
Yukarı