darbe alırken gözleri açık tutma

arkadaşlar darbe alırken gözlerim istemsizce kapanıyor bunu engellemem lazım bunun için yapıcak birşey varmı?(zamanla geçer demeyin zamanın yok 2 hafta sonra bırakıcam)

genellikle refleks olarak kaynaklanan birşey olması lazım kafaya takılcak bir olay yok burada

2 hafta sonra bırakıcaksan hiç kasma kendini. en fazla bir kaç kere gözünü kapatmazsın antreman olmadan bir haftada yene gözünü kapatırsın.

ben mma güreşcisiyim ve bende de çok oluyordu bu durum kardeşim ister istemez oluyor bu refleks . istemsiz çalısıyor . Darbeyi görmessen gözlerin açık kalır ama yumruğun sana geldiğini görürsen ister istemez gözlerin kapanır . yani bunun bi çözümü yoktur

tamam arkadaşım haklısında ben yumruğu glirken dörüyorum açığınıda görüyorum ama gözümü kapattığım için yumruk gelirken sağa sola kaçamıyorum ve karşılık veremiyorum...

Gardını al sende bi yumruk patlat bende müsabakalarda karşı rakibimi küfürlerle kızdırıyorum sonra bana saldırırken kolunu çevirip ters hareketle kilit hareket yapıyorum. benim sana tavsiyem sende ona ters tepki yap yumruk gelirken . ne bilim mesela sende ona vurmaya çalış

göz kapaklarını bantla yapıştır. yada daha kesin olsun diyorsan japon yapıştırıcısı kullan. hey allahım ya

günde 30 dk idmandan önce refleks topu ile çalış 1 ay sonra gelip bana teşekkür ediceksin :)

bu arada 2 hafta sonra bırakıcam dediğin olayı anlamadım geçmişin yoksa 3-5 aylıgına aldıgın eğitim seni bir yere getirmez zamanını boşa harcama
yada bu işe gönül vericeksen yaşın genç iyi bir takımı olan boks salonuna yazılabilirsin

ahm.. Soruyu şimdi daha net anladım . Benim yaptıgım antremanıyap . Kum torbası al yada yapmaya çalış kendin ve . kum torbasını ileriye doğru it sana doğru gelirken gözünü kapatmadan aşşağıya sağa sola her hangi birkere kafanı kum torbasından kaçır ve kum torbası senden uzaklaşırken de ona yumruk vur bu kesin çözümdür benim tavsiyem bu . Bir teşekkürü haketmişimdir artık :)

ahm.. Soruyu şimdi daha net anladım . Benim yaptıgım antremanıyap . Kum torbası al yada yapmaya çalış kendin ve . kum torbasını ileriye doğru it sana doğru gelirken gözünü kapatmadan aşşağıya sağa sola her hangi birkere kafanı kum torbasından kaçır ve kum torbası senden uzaklaşırken de ona yumruk vur bu kesin çözümdür benim tavsiyem bu . Bir teşekkürü haketmişimdir artık :)

allah aşkına kum torbasını it sonra sağa sola kaç nedir hayatınız hiç mi refleks topu duymadınız yanlış bilgi vermeyin bari

refleks topu yerden ve tavandan baglanmıs bir lastiğin ortasına baglı kafa yüksekliğinizde olan refleks lerinizi geliştirmek için idman yaptıgınız araç tır

torbaya vur ileri gitsin gelirken kaç falan böyle seylere gerek yok

sorununun çözümü refkleks topudur

2.5 yıllık boksörüm ve 2 yıllık mma dövüşçüsüyüm ilk başlarda bende bunun nedenini bulmak için çok uğraşmıştım ama sonra çözdüm nedeni rakibinizin gözleriyle değil elleriyle temas kuruyor olmanız rakiple dövüşürken rakibin ellerine değil gözlerine bakın daha iyi savunma yapıcaksınız ve bu sorun ortadan kalkıcak.

refleks topu reflekslerımızı güçlendirir gozlerle pek alakası yoktur bu göz kapanmasının asıl nedenı darbe gelınce ıstemsız kapanmasıdır en iyi yontem gard alıp karşı tarafın bıze yumruk atmasıdır alıstıktan sonra bır problem kalmıycaktır yenı baslayanların en buyuk sorunlarından bır tanesıdır :)

Yumruğu karşılamak için görmene gerek yok, hissetmelisin. Bunun için de rakiple yakın temasta bulunup ellerini sürekli atak halinde tutarsan -wing chun tekniğinde- yumrukları görmeden çok rahat kesip rahat bir saldırı açısı yakalayabiliyorsun. Tabi başka teknikler için ne kadar uygulanabilir bilemem :)

Back
Yukarı