dar omuzlar

iklima

Üye
merhaba ben yeni üye oldum benim omuzlarım çok dar giydiğim hiç bir kıyafeti taşıyamıyorum omuzlarımın darlığından giydiklerim gariban gibi duruyor üzerimde ve çok üzülüyorum bu duruma sadece omuzlarım değil sırt ve göğüs bölgemde dar her giydiğime vatka takviyesi yapmaktan yoruldum 27 yaşımdayım acaba evde çalışarak omuzlarımı genişletebilirmiyim eğer yardımcı olabiliirseniz çok sevinirim hangi harekeleri yapmalıyım en iyi sonuç için

Omzunuzu kemik yapınızın mümkün kıldığı kadar genişletebilirsiniz. Yanı omuz egzersizleriyle genişleme sağlamak mümkün ancak bir yere kadar. İlk önce bunu bilerek hareket etmek gerekiyor.

Genişlik için yan omuz (middle head) önemlidir. Bunun için başlıca egzersizler; overhead press, lateral raise, geniş tutuş (wide grip) upright row. Forumda ayrıntılı bilgi mevcut.

Bunun yanı sıra öne doğru yuvarlanmış omuzlarda çatıyı dar gösteriyor. Dik durmak, omuzları geriye çekerek durmak hiç çalışmadan var olan omuz ölçüsüyle bile daha geniş görünüm sağlar. Bunu desteklemek için arka omuz egzersizlerini (rear dumbel lateral raise gibi) ihmal etmemek gerekir.

Ayrıca sırt (kanat) çalışması da geniş omuz görüntüsüne yardım eder. Bunun için latismus dorsi kası için yapılan çalışmalar faydalı olur; Lat pulldown egzersizi gibi..

Terminolojiye girmem kafa karışıklığına neden olabilir. Ama forumda arama yapmak için anahtar kelimelerdir.

çok teşekkür ederim bir yerden başlamam için çok yardımcı olucak sölediğiniz hareketler

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 20:51 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 19:12 ----------

bir şey daha sormak istiyrum dediğiniz hareketlere baktım yaptım ama bir sıralama yapamadım hangisi önce ne kadar yapılmalı felan çalışmam karışık oldu sanki nasıl bir program uygulayabilirim sizce kaç set ne kadar kilo ile

Göğüs için evde şınav yapabilirsiniz
eğer alet varsa

bench press:

Barbell_Bench_Press_Medium_Grip_1.png

Butterfly:

Butterfly_2.png

ve Hammer Grip Incline Bench Press öneririm :)

Hammer_Grip_Incline_DB_Bench_Press_2.png

Not: Şınavdayken elleri mümkün olduğunca açın...

Back
Yukarı