Daha çok deneyim için birkaç soru...

Vücut geliştirmeye başlayalı 7 aya yakın vakit geçti. Artık hemen hemen üçgen bir vücuda sahibim. Yağ oranım zaten çok az. Kilom 67, boyum 1.76. Vücudum şekilli duruyor fakat kendimi ince hissediyorum. Daha kalın gözükmek için daha mı çok kilo almam gerekiyor yoksa çalışırken ağırlık mı arttırmalıyım?

İkinci olarak: benim spora başlama sebebim göğüs kafesimdeki çıkıntıyı gizlemekti. O zamanlar zayıftım. Şimdi kilo alınca ve kas yapınca orası dikkat çekmiyor bile ama yine de ben farkediyorum. Spora başlayalıdan beri çok az karın kası çalıştım. Sizce karın kası çalışsam bu sorunu düzeltebilir miyim? Yakın zamanda karın bölgesine de yüklenmeye başladım fakat çalışırken boynum çok ağrıyor. Sizce bunun nedeni ne olabilir?

Teşekkür ederim şimdiden.

daha kalın gözükmek için bulk yapıp kendi kilonu arttırman ve mesela örnek olarak boş benchle maximum tekrar gibi tekrarı arttırman lazım

Temel hareketler hacim için çok iyidir. Yani göğüste bench press, sırtta pulldown veya barfix, omuzda barbell overhead press mutlaka ilk haretin olsun. Bu hareketleri yaparken hedef kası hissetmek zordur fakat bir hissedersen kimse tutamaz seni ;) Tekniği öğrenmeye bak. %100 denendi onaylandı kendi tecrübelerim.

bulk yapabilirsin büyümek için. ağırlıkları da artırmaya çalış. büyük hareketlere odaklan ve onlardaki ağırlık artışını ciddi şekilde takip et

Back
Yukarı